Stor sportslig suksess

Publisert 11. mai 2021 | Marked og arrangement | Turneringer | Stor sportslig suksess

Årets utgave av Fana Kjøtt Vårcup tok barnefotballen på største alvor.

Å arrangere en turnering midt i en pandemi stiller store krav til både arrangør og deltakere. Enkleste utvei hadde definitivt vært å avlyse den viktige begivenheten som altfor mange andre har gjort i disse dager.

Fana IL Fotball og Fana Kjøtt tok imidlertidig utfordringen med bygge om turneringskonseptet av hensyn til nasjonale regler for idrettsarrangementer og konkurranser.

Spennende kamper og etterlengtet medaljedryss
Tidligere har den svært populære turneringen vært å regne som en folkefest hvor kampene har blitt rammet inn av et yrende folkeliv, underholdende cupgate og ren Norway Cup-stemning.

Dette året handlet alt om å la flest mulig spillere i barnefotballen få utfolde seg i treer-, femmer-, syver- og nierfotball.

Tydelig sulteforet på kampaktivitet møtte lagene i tur og orden opp for å gi jernet fra første spark på ballen. De unge lovende bar spillertrøye åpenbart med stolthet og jaktet både nettkjenninger og sklitaklinger. Denne positive responsen var nøyaktig det arrangørklubben drømte om da man la seg i selen for at nærmere 130 lag kunne boltre seg på kunstgresset.

På forhånd var det annonsert at premieutdeling måtte utgå. Dette var en sannhet med modifikasjoner som lett var til å misforstå. Der lagene normalt har mottatt velfortjent hyllest under en ellevill premieutdeling i gymsalen måtte lagene denne gang selv ta ansvar for medaljedrysset. I etterpåklokskapens navn var dette for mange prikken over i-en etter en harmonisk og fin turneringsdag.

Koronavennlig turneringskonsept
For at alle regler, retningslinjer og anbefalinger ble overholdt underveis hadde turneringsgruppen i Fana IL Fotball meislet ut en rekke koronavennlige tiltak.

Begrensningen i antall deltakere på et utendørsarrangement førte til at kun et fåtall lag fikk delta - og dessverre nesten like mange på en altfor lang venteliste. Allerede før markedsføringen hadde startet ble turneringen fulltegnet hvilket bekrefter Fana Kjøtt Vårcup sin popularitet. For at flest mulig skulle bli inkludert måtte Ulsmåg-banen bli tatt i bruk som alternativ kamparena.

Videre ble det kun åpnet opp for én tilskuer per spiller under Fana Kjøtt Vårcup - samtlige måtte registrere seg ved ankomst. Kampoppsettet ble dessuten delt inn i kohorter hvilket innebar i praksis at både Nesttun Idrettsplass og Ulsmåg-banen ble tømt for folk umiddelbart etter siste spilte kamp.

Ingen klubbdommer - ingen kamp
Treerfotballen blir i Fana IL Fotball gjennomført uten klubbdommere da kampverter sammen med fornuftige trenere ivaretar en god opplevelse for spillerne dagen til ende.

Øvrige spillformer ble imidlertidig trygt ledet av klubbdommere fra Fana IL Fotballs ungdomslag. Flere av dem var rykende fersk i rollen som nøytral part, men alle klarte seg strålende gjennom et par hundre kamper.

Byens beste hot-dog fra Fana Kjøtt
Fokus på trygg avstand og bruk av munnbind gjorde det mulig å åpne Fana-kiosken for første gang dette året. Her var naturligvis byens beste hot-dog fra Fana Kjøtt attraktiv for både både spillere, trenere, foreldre og supportere.

Kort oppsummert en turnering hvor mange barn og unge selv skapte de største høydepunktene underveis i kampene. Allerede i høst håper alle involverte at hverdagen har normalisert seg og at Bergen Jentecup og Fana Sparebank Barnecup blir gjennomført slik alle savner sårt.

Fana IL Fotball takker Fana Kjøtt, andre samarbeidspartnere og alle frivillige for deres bidrag til turneringen!

Mer om Turneringer

Start høstsesongen med Bergen Jentecup 2022

Publisert 7. juli 2022

Allerede første helgen etter sommerferien kan jentelagene i barnefotballen få en pangstart på høstsesongen.

Folkefest for store og små

Publisert 3. juni 2022

2022-utgaven av Fana Kjøtt Vårcup ble gjennomført med mange smil om munnen.

Nøkkelinformasjon om Fana Kjøtt Vårcup 2022

Publisert 19. mai 2022

Med cirka 200 påmeldte lag blir det fullt fart på Nesttun Idrettsplass når Fana Kjøtt Vårcup 2022 går av stabelen.

Kampoppsett for Fana Kjøtt Vårcup 2022

Publisert 16. mai 2022

Etter flere sene endringer i ulike klasser er kampoppsettet for Fana Kjøtt Vårcup 2022 nå endelig klart.

Venter storinnrykk på Fana Kjøtt Vårcup 2022

Publisert 11. mai 2022

Som forventet har et stort antall lag stormet til påmeldingsslusene for å sikre seg plass på vårens fotballfest.

Over 100 lag klar for Fana Kjøtt Vårcup 2022

Publisert 18. april 2022

Interessen for Fana Kjøtt Vårcup er også i år stor og flere klasser nærmer seg fulltegnet.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram