Miljøvennlig milliongave

Publisert 11. november 2022 | Klubben | Miljøvennlig milliongave

En ellevill gave fra Sparebanken Vest gjør at Fana IL Fotball kan utvikle Norges grønneste idrettsanlegg sammen med ledende næringslivsaktører.

Fana IL Fotball bare legge til rette for et bredt idrettstilbud i vår bydel, men også ta et stort bærekraftsansvar med et særlig fokus på et utvalg av FNs bærekraftsmål. Herunder leverer klubben sterkt på både økonomi og sosiale forhold, men har avdekket et forbedringspotensial hva det gjelder klima og miljø.

Det har imidlertidig vært en godt bevart hemmelighet at Fana IL Fotball har gått med planer om å møte energikrisen med en av klubbens verdier - handlekraft.

• Et spennende prosjekt som traff Sparebanken Vest midt i hjerte.

Banebrytende samarbeid
Med store ambisjoner har Fana IL Fotball tatt initiativ til et innovativt og fremtidsrettet samarbeid med nøye utvalgte samarbeidspartnere - Corvus Energy, Volte og FUSen. Sammen har de involverte virkelig funnet tonen og jobbet frem et spennende konsept som kan skape en ny æra for bærekraftig drift.

Strømproduksjon med solcellepanel fra FUSen, energilagring på Corvus Energy sine massive batterier og den avanserte teknologien fra Volte gjør at klubbhuset på Nesttun Idrettsplass ganske snart vil være energipositivt.

Vinn-vinn-vinn-situasjon
Gjenbruk av Corvus Energy sine batterier er et nytt kapittel som egentlig hører fremtiden til og sørger for at disse får et komplett kretsløp med lengst mulig levetid.

Samtidig som Fana IL Fotball reduserer sitt eget bærekraftsavtrykk betydelig vil strømregningen så og si forsvinne. Sparte kostnader som klubben mye heller skal investeres ute på banen - til det beste for over 1 000 aktive fotballspillere.

Sammen med Volte og FUSen har man altså kommet frem til en løsning som er vinn-vinn-vinn for alle parter.

Realiseres etter milliongave fra Sparebanken Vest
Sparebanken Vest gir bort 280 millioner kroner til allmennyttige formål og én prosent av disse øremerkes planene som skal gjøre Nesttun Idrettsplass til Norges grønneste idrettsanlegg:

• 2 800 000 kroner!

En ellevill gave og avgjørende bidrag for realisere prosjektet som er opptatt av det grønne skiftet og bedre oppvekstvilkår.

Fana IL Fotball takker Sparebanken Vest for gaven!

Spanderer årsfest på frivilligheten

Publisert 9. november 2022

Fana IL Fotball ønsker å sette et verdig punktum på en lang og god sesong.

Fotballbryllupet

Publisert 10. oktober 2022

Ørjan Håland og Guro Rennehvammen ble i helgen erklært for rette ektefolk å være på Nesttun Idrettsplass.

Sommerferie for administrasjonen

Publisert 4. juli 2022

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Ellingsen tildelt hederstegn

Publisert 14. mai 2022

Kjeld Erik Ellingsen ble hedret med hederstegn i bronse for sin mangeårige innsats på klubbnivå for Fana IL Fotball.

17. mai-tog med fotballfamilien

Publisert 12. mai 2022

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Hederstegn i bronse til Loftaas

Publisert 22. april 2022

Asle Loftaas ble overrasket på årsmøte til Fana IL da hederstegnkomitéen hyllet ham for sin innsats.