Markante lettelser for fotballen

Publisert 13. januar 2022 | Klubben | Markante lettelser for fotballen

Regjeringen klinket til og åpnet opp i kveld opp for vanlig fotballaktivitet på alle nivå.

Selv om det fortsatt er behov for nasjonale tiltak og at det forventes høye smittetall i ukene som kommer mener regjeringen at samfunnet tåler koronaviruset bedre. Nettopp derfor ble det gjort flere lettelser i smitteverntiltak noe som langt på vei åpner opp for barne- og ungdomsfotball såvel som seniorfotball.

Fotball-Norges bønn til politikerne ble dermed hørt.

Seniorfotballen kan spille utendørs
For voksne over 20 år er det nemlig ikke lenger noen begrensninger for aktivitet utendørs hvilket gjør at kan komme i gang med normal fotballaktivitet - kamper inkludert. Innendørs er det derimot anbefalt maks 20 personer og én meters avstand.

Dette betyr uansett at cirka 42 000 fotballspillere i seniorfotballen kan ta et langt skritt nærmere enn normal fotballhverdag.

Klarsignalet berører ikke bare klubbens representasjonslag, men vel så mye voksne Fana-lag som spiller syver- eller elleverfotball. Fana IL Fotball ønsker at man gjennom årenes løp får en livslang interesse for både fotballen og klubben.

Klarsignal for enkeltkamper
Konkurranser er en viktig motivasjonsfaktor for alle som driver idrett. Barn og unge under har den siste tiden kun hatt mulighet trene som normalt, mens voksne har som kjent hatt det langt strengere.

Spillere og trenere kan nå glede seg over at fotballkamper igjen kan avvikles.

Utendørs er det nemlig tillatt å utøve alle typer idrett - både i trening og kamp. Barn og unge under 20 år kan imidlertidig spille kamper innendørs. Voksne har nesten det samme muligheter, men kan altså ikke spille fotball med fullkontakt innendørs.

• Lagidretter anbefales fortsatt å vente med turneringer, større stevner og cuper.

Smitteverntiltak i en normal fotballhverdag
Selv fotballaktiviteten i klubben er forbundet med minimal smitterisiko skal alle fortsatt ha fokus på å skape trygge rammer rundt det som blir en tilnærmet normal fotballhverdag.

Det betyr at alle spillere kan møte til trening og kamp som normalt så lenge man følger Norges Fotballforbund sine oppdaterte koronavettregler og koronahåndbok for organisert fotballaktivitet med utgangspunkt i gjeldende smittevernfaglige vedtak og anbefalinger fra Helsedirektoratet.

• Syke personer skal holde seg hjemme.
  • God hånd- og hostehygiene samt forsterket renhold.
  • Hold minst en meters avstand og reduser kontakt med andre utenom aktiviteten.

Fana IL Fotball stiller seg solidarisk bak innsatsen om å forebygge og begrense smitte av koronaviruset!

Sommerferie for administrasjonen

Publisert 4. juli 2022

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Ellingsen tildelt hederstegn

Publisert 14. mai 2022

Kjeld Erik Ellingsen ble hedret med hederstegn i bronse for sin mangeårige innsats på klubbnivå for Fana IL Fotball.

17. mai-tog med fotballfamilien

Publisert 12. mai 2022

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Hederstegn i bronse til Loftaas

Publisert 22. april 2022

Asle Loftaas ble overrasket på årsmøte til Fana IL da hederstegnkomitéen hyllet ham for sin innsats.

Sølvgutten Kristian Jæger

Publisert 16. april 2022

Selv uten en utpreget sangstemme har Kristian Jæger blitt utnevnt til sølvgutt i Fana IL.

Hederstegn i sølv til Hildershavn

Publisert 2. april 2022

Helge-John Hildershavn fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.