Julehilsen fra daglig leder

Publisert 23. desember 2021 | Klubben | Julehilsen fra daglig leder

Daglig leder Mads Vik Tvedte ønsker alle involverte i Fana IL Fotball en riktig god jul.

Kjære alle Fana-venner! Julen er en tid for å senke farten og skuldrene samt være sammen med slekt og venner - også dette året i små kohorter.

For nøyaktig ett år siden ble annerledesåret 2020 oppsummert med korona, nedstenging, smittevern, protokoller, håndsprit, kohorter og nødlandslaget. Ord som talte for seg selv, men som alle hadde lært seg å leve med. Samtidig så mange lyset i tunnelen da en vaksine var på trappene hvilket gav håp og tro på en lettere tilværelse både på og utenfor fotballbanen.

Året 2021 står allikevel igjen som uforutsigbart - på godt og vondt.

Spesialister på løsninger og muligheter
Spillere, trenere, lagledere og frivillige i Fana IL Fotball har fra begynnelse til slutt inspirert hverandre til å hele tiden finne nye løsninger og muligheter i en verden i rask endring.

Særlig starten på året var tøff med stadige justeringer i nasjonale smittevernstiltak og oppdateringer i fotballens koronavettregler. Etterhvert ble det gitt fornuftige lettelser - til det beste for barn og unge. Lange pressekonferanser og ordrike veiledere kunne dog skremt vettet av de fleste.

Fana-trenere og -lagledere på alle nivå tok derimot utfordringene på strak arm og skapte et rikt tilbud med treninger og kamper innenfor gjeldende regelverk. Uke inn og uke ut har Nesttun Idrettsplass vært fylt til randen av god og riktig fotballaktivitet på lagsnivå såvel som ekstratiltak.

Takknemligheten overfor alle mamma- og pappatrenerne som har fulgt Fana IL Fotball sitt ønske om å gi gass så langt det lar seg gjøre kan ikke beskrives med ord.

Frivillighet i verdensklasse
Utover det formidable arbeidet som legges ned på kunstgresset har også 2021 vært et år hvor frivilligheten i Fana IL Fotball har klinket til gang etter gang. Enten det har vært snørydding, vårklargjøring eller arrangementer har ingen oppgaver vært for liten eller for stor da et imponerende antall dugnadshelter alltid har møtt opp med godt humør.

  • Rett og slett frivillighet i verdensklasse.

At flere hundre engasjerte frivillige har valgt å investere sin fritid i Fana IL Fotball har nok en gang vært helt avgjørende for klubbens fremganger. Kraften til klubbens store korps av frivillige - foresatte, lagledere, trenerveiledere og styremedlemmer - har gjort at Fana IL Fotball ofte får skryt for å være en bunnsolid mønsterklubb.

Fotballen betyr mye for mange
Fotballutdanningen i Fana IL Fotball har etterhvert blitt en komplett fotballreise. Fra en tidlig éntre som fireåring på knøttefotballen til tirsdagsglunsjen med gjennomsnittsalder på over 80 år. Barnefotball, ungdomsfotball og seniorfotball inngår i en helhetlig plan som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner.

Koronapandemien har tydeliggjort hvor viktig Fana IL Fotball er som en sosial og fysisk aktiv arena hvor masse glede, viktig trygghet, unikt fellesskap og stor handlekraft skaper vennskap og minner for livet. Særlig i tider hvor koronaviruset har herjet som verst og nedstengninger har gjort at også idretten måtte settes på vent.

Jubelen og gleden stod derfor i taket da regjeringen - etter vanvittige 15 måneder - gav seniorfotballen tillatelse til å trene for fullt og spiller kamper i egen region. Klarsignalet berørte ikke bare klubbens hardtsatsende representasjonslag, men vel så mye voksne Fana-lag som spiller syver- eller elleverfotball.

Fana IL Fotball ønsker at man gjennom årenes løp får en livslang interesse for både fotballen og klubben. Gjensynet med gamle travere, stjerner og legender var derfor intet mindre enn fantastisk og særdeles etterlengtet.

Superviktige samarbeidspartnere
Fana IL Fotball har også knyttet til seg et antall engasjerte samarbeidspartnere som ser verdien av klubbens tilstedeværelse i Fana bydel. Hver og en av disse bidrar til at klubben kan legge til rette for et bredt idrettstilbud, men også ta et stort sosialt ansvar i samfunnet.

Samarbeidspartnerne til Fana IL Fotball er altså en viktig del av fotballfamilien i Fana IL og fortjener en stor takk for at man står last og bram med barne-, -ungdoms- og seniorfotballen på Nesttun Idrettsplass.

Klar for nye fremganger i 2022
Selv om høye smittetall og nye koronarestriksjoner kanskje legger en demper på julestemningen er det lov å krysse fingrene for et nytt og mer positivt fotballår i 2022. Forhåpentligvis kan alle involverte i Fana IL Fotball klare å gjenskape innsatsen, pågangsmotet, velviljen og engasjementet som gjennom året har vært enestående.

Nok en gang er det på sin plass å takke, bukke, nikke og neie til alle som spanderer litt eller mye av sin fritid på Nesttun Idrettsplass. Tusen til alle pådrivere og bidragsytere som systematisk utvikler klubben i riktig retning.

Før avspark i 2022 ønskes alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Beste hilsen
Mads

Mer om Klubben

Sommerferie for administrasjonen

Publisert 4. juli 2022

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Ellingsen tildelt hederstegn

Publisert 14. mai 2022

Kjeld Erik Ellingsen ble hedret med hederstegn i bronse for sin mangeårige innsats på klubbnivå for Fana IL Fotball.

17. mai-tog med fotballfamilien

Publisert 12. mai 2022

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Hederstegn i bronse til Loftaas

Publisert 22. april 2022

Asle Loftaas ble overrasket på årsmøte til Fana IL da hederstegnkomitéen hyllet ham for sin innsats.

Sølvgutten Kristian Jæger

Publisert 16. april 2022

Selv uten en utpreget sangstemme har Kristian Jæger blitt utnevnt til sølvgutt i Fana IL.

Hederstegn i sølv til Hildershavn

Publisert 2. april 2022

Helge-John Hildershavn fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram