Hellesund skifter beite

Publisert 1. mai 2021 | Klubben | Hellesund skifter beite

Etter fem år i klubben takker Kim Rune Hellesund for seg og blir ny daglig leder i Skjergard IL.

Etter et langt liv norsk fotball som spiller for Skjergard, Nest-Sotra, Bryne, Sogndal og Løv-Ham ble Kim Rune Hellesund ansatt som øverste leder for Fana IL Fotballs hardtarbeidende sentrallinje i administrasjonen. Fem sesonger senere skilles dessverre Hellesund og Fana IL Fotball som gode venner da hovedpersonen har fått tilbud om ny jobb.

Som daglig leder har Kim Rune Hellesund vært i frontlinjen på Nesttun Idrettsplass i både gode og dårlige dager. Gjennom erfaring og innsikt i mekanismene i toppfotballen har Hellesund bidratt til å profesjonalisere klubben slik at man står enda bedre rustet til å være en spillerutviklingsklubb som ivaretar både enkeltsspillere og laget sine målsetninger. Det siste halvannet året har ansvaret Fana-landslaget, "business to business"-konseptet i regi av Fana IL Fotball, stått i høysete og tatt nye steg i riktig retning.

Fra første arbeidsdag har Hellesund alltid vært opptatt av å gjøre valg og prioriteringer som er det beste for Fana IL Fotball. Tanken på å forlate maskinrommet på Nesttun Idrettsplass har egentlig aldri vært aktuelt, men da moderklubben tok kontakt og viste interesse begynte hodet å tenke og hjerte å banke. Til slutt har altså valget falt ned på å tre inn i rollen som daglig leder i Skjergard IL.

- Samarbeidet med Hellesund har i hele gjennom perioden vært veldig godt. Fotballutdanningen i Fana IL Fotball har etterhvert blitt en komplett fotballreise og daglig leder skal såklart ha sin del av æren for dette. Det er allikevel lett å forstå valget når moderklubben og lokalsamfunnet ønsker hans tjenester, sier styreleder Kristian Jæger.

Kim Rune Hellesund har sin siste arbeidsdag i Fana IL Fotball lørdag den 31. juli. Hellesund skal dermed fortsette å gi alt på Nesttun Idrettsplass gjennom hele våren før lange kjøreturer blir byttet ut med arbeid nærmere egen familie og bopel.

Styret vil i tett samarbeid med administrasjonen belyse styrker og svakheter i organisasjonen i som kommer. Dette for å se muligheter og behov samt avdekke hvilke kvaliteter og spisskompetanse som er nødvendig for å løfte Fana IL Fotball ytterligere.

Klubbhåndboken klar for seriestart

Publisert 3. mai 2021

Fana IL Fotballs klubbhåndbok er justert og oppdatert for sesongen 2021.

Ellingsen tilbake i manesjen

Publisert 24. april 2021

Trenerveileder Kjeld Erik Ellingsen nyter tilværelsen på treningsfeltet med Fana-spillere og -trenere.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

Vårklargjøring av Nesttun Idrettsplass

Publisert 12. mars 2021

Fana IL Fotball maner til dugnad for å få Nesttun Idrettsplass til å skinne før seriestart.

Kjemper videre for jentefotballen

Publisert 25. februar 2021

Fana IL Fotballs forslag for større fleksibilitet og muligheter i jentefotballen skal taes på alvor.

Jæger valgt inn i kretsstyret

Publisert 24. februar 2021

Mandag kveld ble Kristian Jæger valgt til ny nestleder på kretstinget i NFF Hordaland.