Fotballåret kan sparkes i gang

Publisert 3. januar 2022 | Klubben | Fotballåret kan sparkes i gang

Barn og unge kan heldigvis innlede 2022-sesongen med mange gode treningsmuligheter.

Mørke koronaskyer henger fortsatt over samfunnet med stadig økende smitte i befolkningen. Like før jul måtte regjeringen derfor innføre nye nasjonale smitteverntiltak for å ikke overbelaste helse- og omsorgstjenesten og beskytte kritiske samfunnsfunksjoner.

Som tidligere skjermes barn og unge i idretten så godt det lar seg gjøre.

Normale fotballtreninger
Blant annet kan fotballspillere som går i barnehagen eller på barne- og ungdomsskolen trene som normalt både innendørs og utendørs.

Selv om dette er en svært gledelig nyhet for flere hundre fotballspillere i Fana IL Fotball har man altså ikke god nok kontroll på de smittsomme virusvariantene til å slippe opp på altfor mange tiltak. 

  • Kampaktivitet settes derfor på vent inntil videre.

Viktig møteplass for unge spillere
Dette betyr mesteparten av spillere i barne- og ungdomsfotballen kan møte til trening som normalt så lenge man følger Norges Fotballforbund sine oppdaterte koronavettregler og koronahåndbok for organisert fotballaktivitet med utgangspunkt i gjeldende smittevernfaglige vedtak og anbefalinger fra Helsedirektoratet.

  • Syke personer skal holde seg hjemme.
  • God hånd- og hostehygiene samt forsterket renhold.
  • Hold minst en meters avstand og reduser kontakt med andre utenom aktiviteten.

Som en stor samfunnsaktør i Fana bydel skal Fana IL Fotball alltid ta et stort ansvar for bedre folkehelse. Selve fotballaktiviteten i klubben er forbundet med minimal smitterisiko og er en svært viktig møteplass unge spillere som elsker å spille fotball sammen med sine venner. Fotballen er i det hele tatt et av nasjonens største forebyggende tiltak for fysisk og psykisk helse.

Ny timeout for de eldste
For spillere over 16 år vil de kommende ukene være et steg tilbake. Både dame- og herrelaget må fortsette utviklingen i form av egentrening, mens øvrige seniorlag inkludert fremadstormende veteraner kan se langt etter å utøve såkalt kontakttrening.

Begrensninger i fysiske møteplasser
Fana IL Fotball følger oppfordringen om å begrense fysiske møteplasser og at møter som hovedregel på lags- og klubbnivå gjennomføres digitalt. Selv om organisasjonslivet og klubbhverdagen lever gjelder påbudet om hjemmekontor også for klubbens sentrallinje - administrasjonen.

Som en støtte til frivilligheten skal daglig leder, økonomi- og administrasjonsansvarlig samt bærekraftsansvarlig innenfor sine respektive ansvarsområder fortsatt være en positiv drivkraft i servicesenteret som administrasjonen er ment å være til det beste for Fana IL Fotballs medlemmer.

Klubbhuset holdes stengt
Det er også greit å understreke at klubbhuset holdes stengt i denne krevende og alvorlige situasjonen som spredningen av koronaviruset har skapt. Heller ikke trenere og lagledere med nøkkelkort vil ha tilgang til klubbhuset i denne perioden. Har man behov for å hente ut utstyr må dette avklares med administrasjonen. Fortet på Nesttun Idrettsplass - mer kjent som Gamle Nesttun Travbane på folkemunne - kommer dessuten til å få grundig nedvask før åpning.

Fana IL Fotball stiller seg solidarisk bak innsatsen om å forebygge og begrense smitte av koronaviruset!

Mer om Klubben

Sommerferie for administrasjonen

Publisert 4. juli 2022

Med forventning om en intens og knallgøy høstsesong tar servicesenteret til Fana IL Fotball nå en pust i bakken.

Ellingsen tildelt hederstegn

Publisert 14. mai 2022

Kjeld Erik Ellingsen ble hedret med hederstegn i bronse for sin mangeårige innsats på klubbnivå for Fana IL Fotball.

17. mai-tog med fotballfamilien

Publisert 12. mai 2022

Tradisjonen tro stiller Fana IL Fotball med egen fane i prosesjonen til Nesttun.

Hederstegn i bronse til Loftaas

Publisert 22. april 2022

Asle Loftaas ble overrasket på årsmøte til Fana IL da hederstegnkomitéen hyllet ham for sin innsats.

Sølvgutten Kristian Jæger

Publisert 16. april 2022

Selv uten en utpreget sangstemme har Kristian Jæger blitt utnevnt til sølvgutt i Fana IL.

Hederstegn i sølv til Hildershavn

Publisert 2. april 2022

Helge-John Hildershavn fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram