Banebrytende samarbeidsavtale med Sædalen IL

Publisert 22. desember 2020 | Klubben | Banebrytende samarbeidsavtale med Sædalen IL

Sædalen IL og Fana IL Fotball har inngått en viktig samarbeidsavtale for jente- og damefotballen.

Julen kom tidlig dette året for alle involverte i jente- og damefotballen. Sædalen IL og Fana IL Fotball kan nemlig endelig avsløre at klubbene har inngått en samarbeidsavtale som skal styrke satsingen på trenings- og lærevillige jenter i Fana og Ytrebygda bydeler.

Samarbeidsavtalen beskriver utgangspunktet for et positivt, forutsigbart og systematisk samarbeid for å utvikle flere og bedre jentespillere i nærområdet. Sammen skal Sædalen IL og Fana IL Fotball legge til rette for en tilpasset fotballutdanning for jente- og damefotballen på alle nivåer.

Dette betyr at Sædalen IL og Fana IL Fotball har blitt enige om en tydelig struktur og modell som skal implementeres og forsterkes over tid.

Fotballutdanning fra J6 til seniorfotball
Helt konkret skal klubbene fortsette ivareta sine respektive utviklingsmiljøer og drive ordinær lagsaktivitet i disse både i barne- og ungdomsfotballen. Allerede fra første spark på ballen skal lagene invitere hverandre til vennskapskamper flere ganger i året.

Fra ungdomsskolealder skal klubbene legge ekstra til rette for en fotballjenter som ønsker å trene mer og utvikle sine ferdigheter. Dette skal gjøres i såkalte utviklingsgrupper hvor det gjennomføres to ukentlige treninger og eventuelle kamper på dager som gjør at det kan kombineres med aktiviteten på lagsnivå. Treningene skal planlegges, gjennomføres og evalueres av høyst kompetente trenere til det beste for spillere som har eierskap til egen utvikling med mål om å bli den beste utgaven av seg selv.

I seniorfotballen skal klubbene ha et sammensatt lag hvor både spillere fra Sædalen IL og Fana IL Fotball kan være i kamptroppen. Fana IL Fotball skal også i fortsettelsen ha et damelag med tydelige resultatmål i tråd med klubbens strategi. Som et representasjonslag skal laget være en utviklingsarena for å kunne ta steget til toppfotballen. Spillere fra Sædalen IL skal ikke melde overgang til Fana IL Fotball før man er aktuell for spilletid på aller øverste nivå.

Kompetanseutvekskling
Samarbeidsavtalen stadfester også viktigheten av kompetanseutveksling på både lagsnivå og i klubbregi. Sædalen IL og Fana IL Fotball skal derfor sammen etablere møtepunkter mellom klubbenes fotballavdelinger for faglig og organisatorisk utvikling som kan stimulere trenere og ledere til å lære av hverandre.

Fana IL Fotball og Sædalen IL skal sammen styrke jente- og damefotballen!

Mer om Klubben

Endelig nytt kunstgress på Nesttun Idrettsplass

Publisert 2. juli 2021

I sommer iverksettes et stort og viktig arbeid med å utbedre forholdene på hovedbanen.

Sundberg tildelt hederstegn i sølv

Publisert 3. juni 2021

Ildsjelen Elling Sundberg fikk velfortjent skryt og hederstegn i sølv på årsmøte til Fana IL.

Klubbhåndboken klar for seriestart

Publisert 3. mai 2021

Fana IL Fotballs klubbhåndbok er justert og oppdatert for sesongen 2021.

Hellesund skifter beite

Publisert 1. mai 2021

Etter fem år i klubben takker Kim Rune Hellesund for seg og blir ny daglig leder i Skjergard IL.

Ellingsen tilbake i manesjen

Publisert 24. april 2021

Trenerveileder Kjeld Erik Ellingsen nyter tilværelsen på treningsfeltet med Fana-spillere og -trenere.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram