Brukstillatelse for familieparken

Publisert 6. mars 2023 | Klubben | Anlegg | Brukstillatelse for familieparken

Foto: Øyvind Helgeland i Veseth.

Barn, ungdom og voksne kan nå glede seg over at anleggsarbeidet på Nesttun Idrettsplass er en saga blott.

Siden mai 2022 har Nesttun Idrettsplass vært omgjort til et eneste stort anleggsområdet - sett vekk i fra kunstgressbanene og klubbhuset. Ti måneder med høye gjerder og vanskelig framkommelighet har vært en prøvelse for alle som skal utøve god fotballaktivitet.

Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Bergen kommune sine planer har nemlig vakt oppsikt hos alle som har dypdykket i detaljene.

Slik oppgraderes Nesttun Idrettsplass

Åpnet for allmennheten
At Nesttun Idrettsplass har tatt et et stort skritt mot å bli en helhetlig og allsidig familiepark har nesten vært umulig å ikke legge merke til. I tur og orden har trampoline, streetbasket, pumptrackbane, sandvolleyballbane, hinderløype og treningsapparater blitt etablert.

I forrige uke falt den midlertidige brukstillatelsen på plass hvilket betyr at den nye delen av Nesttun Idrettsplass endelig kan taes i bruk. Fortsatt gjenstår det noe småplukk noe den bunnsolide entreprenøren vil utbedre i løpet av våren.

  • Mer informasjon om den offisielle åpningen kommer.

Fotballparkering
Med anlegget sin umiddelbare nærhet til Bybanen gjør Bergen kommune har planlagt for økt bruk av kollektivtransport. Parkeringsplassen har derfor bli betydelig mindre enn tidligere, men med tydelig tilrettelegging for funksjonshemmede. Historikken tilsier at det er på sin plass at denne parkeringen disponeres av Etat for idrett og Fana IL Fotball.

  • Kun for brukere av Nesttun Idrettsplass.
  • Parkering i maksimalt fire timer.
  • Overtredelse kan medføre borttauing.

For tilreisende lag vil det være mulig å benytte snuhammer og oppstillingsplass for busser. I hverdagen vil nok også en ny rundkjøring for av- og påstigning bli et positivt tilskudd.

Ventetiden endelig over
Mange har nok med årene hørt om storslåtte planer for å ferdigstille et av byens mest sentrale fotballanlegg. En 25 år lang ventetid er nå endelig over - Nesttun Idrettsplass har blitt ferdigstilt og oppgradert.

Et særdeles viktig og kjærkomment tilskudd i Fana IL og Fana IL Fotball sitt arbeid med å skape gode oppvekstvilkår for barn og ungdom.

All honnør til Sondre Haugland, Per-Henrik Justad og resten av gjengen i Etat for idrett som har forvandlet en steinrøys bak klubbhuset til et idrettsanlegg som nå legger til rette for mye mer enn bare fotball.

Mer om Anlegg

Endelig nytt flomlys

Publisert 7. juni 2024

Nesttun Idrettsplass får i disse dager et stort løft med nytt LED-lys på samtlige baner.

Skøyteis, varmestue og kiosk

Publisert 9. desember 2023

Barn, ungdom og voksne kan med rette legge søndagsturen til familieparken på Nesttun Idrettsplass.

Skal få nytt kunstgressdekke

Publisert 7. august 2023

Politikerne har tatt ansvar og løst en stor krise for barne- og ungdomsfotballen ved å bevilge midler til nytt kunstgress.

Etterlengtet og vellykket åpningsfest

Publisert 27. juni 2023

Familieparken på Nesttun Idrettsplass ble åpnet med brask og bram.

Offisiell åpning av familieparken

Publisert 21. juni 2023

Fana IL Fotball og Bergen kommune inviterer små og store til offisiell åpning av familieparken på Nesttun Idrettsplass.

Slik oppgraderes Nesttun Idrettsplass

Publisert 17. februar 2023

Anleggsarbeidet begynner å ta form og Nesttun Idrettsplass tar snart et stort skritt mot å bli en helhetlig og allsidig familiepark.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram