Snart avreise til Gøteborg

Publisert 4. juli 2023 | Fotballutdanning | Ungdomsfotball | Snart avreise til Gøteborg

Neste uke reiser Fana IL Fotball til verdens største og mest internasjonale ungdomsturnering.

Med et godt planlagt reiseopplegg har Fana IL Fotball stor tro på at deltakelsen i Gothia Cup 2023 byr på mange gode opplevelser og minner for livet.

Ved å legge ekstra godt til rette for at alle lag i ungdomsfotballen kan delta på verdens største og mest internasjonale turnering fortsetter klubben den evinnelige jakten på å skape et godt miljø - hvor fotball og sosialt felleskap bidrar til å skape trygghet og trivsel for den enkelte.

Fotballeventyret i Sverige nærmer seg sakte, men sikkert og mange detaljer har de siste ukene falt på plass.

Obligatorisk holdningskontrakt
Fana IL Fotball er trygg på at alle involverte vil være gode ambassadør for verdiene glede, trygghet, felleskap og handlekraft.

Spillere og foresatte må allikevel godkjenne innholdet i Fana IL Fotball sin holdningskontrakt før avreise.

 • Bekreftelse gies skriftlig før avreise i Spond-gruppen for Gothia Cup 2023.

Alderskontroll krever legitimasjon
Som tidligere annonsert gjennomfører Gothia Cup en streng alderskontroll på samtlige spillere før avspark av turneringen. Samtlige spillere i troppen må da være personlig tilstede for å kunne legitimere seg.

Alle må derfor kunne legitimere seg med pass, førerkort eller offisielt ID-kort. ID-dokumenter som har gått ut etter 30. juni 2022 ansees å være gyldig. Det er ekstra viktig å legge merke til at kopi av pass annet ID-kort ikke godkjennes.

Pakkeliste
Kravet om å kunne identifisere seg står såpass høyt at det fortjente et eget avsnitt. Utover dette må de reisende selvsagt ha med seg fritidstøy den enkelte trives best med samt toalettsaker, håndkle og eventuelle allergimedisiner.

En Fana-drakt, to blå shorts og tre røde fotballstrømper - klassifisert som godkjent kamputstyr fra Umbro - bør også stå på pakkelisten. I tillegg må verken leggskinn, bukse, genser og regnjakke legges igjen hjemme.

Gothia Cup understreker forøvrig at medbrakt madrass ikke kan være bredere en 75 centimeter.

Avreisedagen
I og med at Gothia Cup 2023 gjennomføres midt i fellesferien har det vært opp til den enkelte om man ønsker å reise tur og/eller retur Bergen - alternativt slutter seg til troppen i Gøteborg direkte på egenhånd. Svært reiser hele veien fra Bergen lørdag 15. juli.

 • Oppmøte på Bergen stasjon er klokken 07:30.

Her tar spillerne umiddelbart kontakt med sin trener eller lagleder for å bli ført inn i manntallet, få utdelt forhåndsbestilt frokost og henvist til riktig vogn på toget.

Vel fremme i Oslo tar reisefølget fra Fana IL Fotball en spasertur til Peppes Pizza Stortingsgaten for litt mat og drikke. Litt ut på ettermiddagen går ferden videre til søta bror med buss.

Flytter inn i Mölndal
Samtlige Fana-spillere, -trenere og -lagledere innkvarteres på to forskjellige skoler som er i gangavstand til hverandre - Fässbergs Gymnasium og Bosgårdsskolan. Disse er plassert i Mölndal litt sør for sentrumskjernen og med svært kort avstand til flere av de innledende kampene i gruppespillet.

Her bor det trolig også lag fra flere ulike land og verdensdeler. Dette kan gi unike muligheter til å knytte nye kontakter, men stiller også krav om at man må ta hensyn overfor hverandre.

 • Fässbergs Gymnasium.
  • Fiskaregatan 4.
  • 431 43 Mölndal.
 • Bosgårdsskolan.
  • Frälsegårdsgatan 9.
  • 431 42 Mölndal.

I matsal på Fässberg Gymnasium serveres det totalt 18 måltider (frokost, lunsj og middag) fra middag søndag 16. juli til og med lunsj lørdag 22. juli. Utover dette må den enkelte i utgangspunktet ordne andre nødvendige måltider på egenhånd.

Kampoppsett og sluttspilltre
I tur og orden har Gothia Cup offentliggjort gruppene, kampoppsettet og sluttspillet. Turneringen innledes med første kamp i gruppespillet mandag - med offisiell og storstilt åpningsseremoni senere på kvelden.

Gruppespillet fortsetter både tirsdag og onsdag før de to fremste lagene går videre til a-sluttspillet og øvrige lag går til b-sluttspillet. Utslagsrundene kan i flere klasser starte allerede onsdag ettermiddag og derfra blir det vinn eller forsvinn frem til finalene på Gamla Ullevi og SKF Arena lørdag 22. juli.

 • Alle anbefales på det sterkeste å laste ned Gothia Cup-appen for å alltid være oppdatert.

Hjemreise fra Gøteborg
Fana-delegasjonen bruker samme transportmidler på vei hjem fra Gothia Cup - buss til Oslo og tog til Bergen. Også på hjemreisen benyttes apostlenes hester til Peppes Pizza Stortingsgaten for en velsmakende pizzabuffet.

 • Ankomst til Bergen stasjon er søndag 23. juli klokken 23:18.

Mer om Ungdomsfotball

Gothia Cup-gruppene er trukket

Publisert 14. juni 2023

Med hele 1871 deltakende lag fra 69 forskjellige nasjoner vil det være en mengde interessante oppgjør i Gøteborg.

Disse Fana-lagene skal delta på Gothia Cup

Publisert 27. april 2023

Ti Fana-lag skal i sommer tilbringe en hel uke Gøteborg for å være en del av en rekordstor utgave av Gothia Cup.

Seriestart for ungdomslagene

Publisert 3. april 2023

Enkelte lag har allerede tyvstartet 2023-sesongen, men for de fleste skal det først spilles om poeng i neste uke.

Gjentar suksessen i Gøteborg

Publisert 28. mars 2023

Mange Fana-lag tar sikte på å reise til verdens største og mest internasjonale ungdomsturnering.

Jentefotballdag på onsdag

Publisert 2. oktober 2022

Trenerveileder Trond Brattelid har satt sammen et godt program for samtlige fotballjenter i Fana IL Fotball.

Fana-kampene i Gøteborg

Publisert 17. juli 2022

Syv lag skal forsvare Fana IL Fotballs heder og ære under Gothia Cup 2022.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram