Obligatorisk smittevernskurs for ungdomsfotballen

Publisert 22. august 2020 | Fotballutdanning | Ungdomsfotball | Obligatorisk smittevernskurs for ungdomsfotballen

Alle spillere over 13 år må gjennom et smittevernskurs for å få lov til å spille organisert fotball. 

Mens seniorspillerne fortsatt venter på grønt lys for å få lov til å gjennomføre fullkontaktstrening nærmer seriestarten seg med stormskritt i barne- og ungdomsfotballen.

Før hundrevis av flotte Fana-ungdommer på ny kan ikle seg den rød- og hvitstripete drakten må imidlertidig samtlige delta på et online smittevernskurs. Dette for at fotball-Norge sammen skal øke bevisstheten om smittevern og ta et samfunnsansvar ved å sørge for at aktiviteten på fotballbanen er både god og trygg.

E-kurset er delt i to og starter med en læringsdel før man må bestå en prøve på fem spørsmål. Man må svare rett på alle spørsmålene for å tillatelse til å spille organisert fotball. Det er beregnet at kurset og prøven tar omtrent 15 minutter å fullføre. Samtlige ungdomsspillere vil via sine lagledere og trenere få tilsendt mer informasjon om smittevernskurset så fort det er klart til å gjennomføres - etter en kvalitetssikring av av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram