Et eksempel til etterfølgelse

Publisert 29. mai 2021 | Fotballutdanning | Ungdomsfotball | Et eksempel til etterfølgelse

Kompisgjengen på G19-2004 har lagt listen høyt for hvordan et breddelag skal drives.

En høstdag for nesten elleve år siden sparket 2004-årgangen offisielt i gang fotballkarrieren på Nesttun Idrettsplass. Nærmere 70 spente gutter møtte den gang opp for å bli bedre kjent med hverandre og verdens mest populære idrett.

På klassisk Fana-vis ble de ferske lagene tildelt navn fra stjernehimmelen - Adara, Jupiter, Lynx, Mimosa, Taurus og Væren. Ganske raskt tok enestående mamma- og pappatrenerne - deriblant den nåværende Sogndal-treneren Eirik Bakke - over stafettpinnen med å lose kontigenten gjennom både trening og kamp.

Mye har selvfølgelig skjedd gjennom dette decenniet, men en imponerende stor kompisgjeng holder fortsatt sammen på G19-2004.

Kvalitetskvartett
Laget ledes av ingen ringere enn Trond Klausen, Jostein Kjærefjord, Roar Tveit og Alexander Wergeland. Førstnevnte har faktisk fått æren av å være en bidragsyter helt siden deler av troppen spilte for Mimosa i 2010. Kjærefjord har også vært bunnsolid bærebjelke i mange år, mens Tveit kom til klubben tidlig i ungdomsfotballen fra en blåkledd naboklubb. Disse unge herrene har krydret tilværelsen sin på kunstgresset med Wergeland - en flott Fana-gutt som med ungdommelig pågangsmot tar treneroppdraget seriøst.

Sammen har kvartetten funnet en vinnerformel for å få spillerne til å trives og utvikle seg på sitt nivå. Den korte fjorårssesongen ble dermed svært positiv for alle involverte med solid poengfangst og tabellposisjon før fotballen brått ble stengt ned igjen.

I kulissene står dessuten lagleder Anne Elisabeth Bjune som sikkerheten selv og legger praktiske forhold til rette for en best fotballopplevelse.

Stor spillertropp
Oppturen fra fotballåret 2020 har åpenbart gitt spillertroppen stor motivasjon. Der andre har mareritt om frafall under koronapandemien har 2004-guttene kommet helskinnet gjennom en annerledes sesongoppkjøring. Faktisk har antallet i troppen vokst til å telle hele 28 spillere hvilket definitivt er et kvalitetstegn på alle parametre.

Med utelukkende førsteårs G19-spillere vil motstanden i de flere kamper bli tøffere denne sesongen. Alle involverte har allikevel mye gøy å se frem til om treningsiveren og gleden på banen fortsetter på samme nivå.

Mer om Ungdomsfotball

Jentefotballdag på onsdag

Publisert 2. oktober 2022

Trenerveileder Trond Brattelid har satt sammen et godt program for samtlige fotballjenter i Fana IL Fotball.

Fana-kampene i Gøteborg

Publisert 17. juli 2022

Syv lag skal forsvare Fana IL Fotballs heder og ære under Gothia Cup 2022.

Gothia Cup-uken nærmer seg

Publisert 8. juli 2022

Om ikke så altfor lenge reiser Fana IL Fotball til verdens største og mest internasjonale ungdomsturnering.

Møter internasjonal motstand

Publisert 28. juni 2022

Gothia Gup-gruppene er trukket med 1602 lag fra 61 forskjellige nasjoner.

Mange Fana-lag til Gothia Cup

Publisert 8. april 2022

Fana IL Fotball skal sende en stor delegasjon til Gøteborg i sommer.

Høstens terminlister

Publisert 12. august 2021

Terminlistene for høstsesongen er offentliggjort, men flere endringer kan forekomme av hensyn til banekapasiteten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram