Totland ble svensk seriemester

Publisert 30. oktober 2022 | Fotballutdanning | Talentfabrikken | Totland ble svensk seriemester

Foto: Mathias Bergeld i Bildbyrån.

Fana-gutten Tomas Totland og BK Häcken avgjorde i ettermiddag Allsvenskan og kan juble for et historisk seriegull.

Fana IL Fotball har de siste årene lagt til rette for en komplett fotballutdanning til alle som ønsker å spille fotball uavhengig av forutsetninger og ambisjonsnivå - med andre ord være en livslang interesse for barn, ungdom, voksne og pensjonister. 

Barnefotball, ungdomsfotball og seniorfotball inngår i en helhetlig plan som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner. 

  • Leveranser til høyere nivå er i så måte en del av utviklingspyramiden til Fana IL Fotball.

Talentfabrikken
Gang på gang har Fana IL Fotball bekreftet sin identitet og profil som en ledende utviklingsklubb hvor det blir lagt til rette for sultne talenter som vil gjøre jobben som kreves for å utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv - og gjerne mot høyere nivå.

Klubben har fungert som en døråpner og et springbrett til toppfotballen for en lang rekke spillere det siste tiåret.

Fana-spillere som har lagt ut på en fotballreise regnes alle som gode ambassadører for talentfabrikken til Fana IL Fotball. På Nesttun Idrettsplass har man alltid et ekstra godt øye til karrieren for tidligere talenter og ønsker dem alt godt.

Svensk seriemester
Totland har alltid vært et talent utenom det vanlige og ble tidlig i tenårene en del av den veletablerte og styrte hospiteringsordningen i Fana IL Fotball. Som for mange andre førte dette til tidlig spilletid og stor tillit på klubbens herrelag. Etter flere referanseopphold i Sogndal ble det til slutt en overgang til laget fra saftbygden det eneste riktige for å ivareta spillerens videre utvikling.

Nesten fire år i Sogndal gjorde underverker for Totland. Den ambisiøse og seriøse spilleren fortsatte den fine utviklingskurven på Fosshaugane og var toneangivende på et velspillende og talentfullt Sogndal-lag. En rekke klubber fulgte Fana-gutten med argusøyne, men til slutt var det eliteserieklubben Tromsø som fikk tilslaget. På Alfheim ble Totland inkludert i en spillestil som passet en offensiv back perfekt. I nord leverte Totland flere imponerende prestasjoner i sin første sesong i Eliteserien noe som gjorde at større klubber raskt meldte sin interesse.

Flere klubber var på banen, men klubbvalget falt til slutt ned på BK Häcken i Gøteborg. En klubb med skikkelig organisasjon og solid økonomi - kanskje mest kjent for å være arrangør av Gothia Cup. Under Per Mathias Høgmo sin ledelse har BK Häcken sjokkert Sverige med offensiv og underholdene fotball. Høyt press med vekt på gjenvinningsspill har resultert i mange mål og stor poengfangst. Midt i drømmesesongen har altså Totland vært med å bidra til at Gøteborg-klubben avgjorde Allsvenskan til sin fordel for og vant SM-gull aller første gang.

Fana IL Fotball gratulerer Tomas med seriegull!

Mer om Talentfabrikken

Kongsvinger signerte Fana-gutt

Publisert 16. mars 2024

Fana IL Fotball gleder seg over at Marius Bendiksen Trengereid har tatt et nytt stort steg i fotballkarrieren.

Dyngeland holdt nullen i landslagsdebuten

Publisert 17. november 2023

Fana-gutten Mathias Dyngeland fikk sjansen mellom stengene da Norge vant komfortabelt på Ullevaal.

Fana-gutt og landslagsspiller

Publisert 29. august 2023

Til stor glede for moderklubben Fana IL Fotball har Mathias Dyngeland sin karriere virkelig skutt fart.

Cupgull til Totland

Publisert 19. mai 2023

BK Häcken med Fana-gutten Tomas Totland på laget var fullstendig overlegne i den svenske cupfinalen.

Holten med spilletid på øverste nivå

Publisert 14. mai 2023

Det tidligere Fana-talentet Rasmus Holten fikk i går kveld sitt første innhopp i Eliteserien.

Trengereid debuterte i Eliteserien

Publisert 29. april 2023

Fana-gutten Marius Bendiksen Trengereid fikk sine første minutter i Eliteserien da Brann rystet Bodø/Glimt på Aspmyra.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram