Holten med spilletid på øverste nivå

Publisert 14. mai 2023 | Fotballutdanning | Talentfabrikken | Holten med spilletid på øverste nivå

Foto: Jannica Luoto i Bergens Tidende.

Det tidligere Fana-talentet Rasmus Holten fikk i går kveld sitt første innhopp i Eliteserien.

Fana IL Fotball har de siste årene lagt til rette for en komplett fotballutdanning til alle som ønsker å spille fotball uavhengig av forutsetninger og ambisjonsnivå - med andre ord være en livslang interesse for barn, ungdom, voksne og pensjonister. 

Barnefotball, ungdomsfotball og seniorfotball inngår i en helhetlig plan som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner. 

  • Leveranser til høyere nivå er i så måte en del av utviklingspyramiden til Fana IL Fotball.

Talentfabrikken
Gang på gang har Fana IL Fotball bekreftet sin identitet og profil som en ledende utviklingsklubb hvor det blir lagt til rette for sultne talenter som vil gjøre jobben som kreves for å utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv - og gjerne mot høyere nivå.

Klubben har fungert som en døråpner og et springbrett til toppfotballen for en lang rekke spillere det siste tiåret.

Fana-spillere som har lagt ut på en fotballreise regnes alle som gode ambassadører for talentfabrikken til Fana IL Fotball. På Nesttun Idrettsplass har man alltid et ekstra godt øye til karrieren for tidligere talenter og ønsker dem alt godt.

Eliteseriedebut
Utrykket som sier at alle nordmenn er født med ski på beina stemmer ikke alltid helt. Få spillere - om noen i det hele tatt - har hatt ballen som sin beste venn mer enn Rasmus Holten. Karrieren startet i et trygt og godt miljø på Slåtthaug som Smørås-spiller før ferden gikk videre til Corvus Energy Fana-akademiet i Fana IL Fotball. Her ble Holten en del av den veletablerte og styrte hospiteringsordningen i klubben - etterhvert med flust av treninger på herrelaget. Tidlig i ungdomsårene flyttet Holten nesten inn på Nesttun Idrettsplass i jakten på utvikling og var alltid en pådriver for kvalitet enten det var trening med akademilaget eller på egenhånd. Nettopp det store antallet egentreningstimer gjør fotballreisen til Holten ekstra fortjent.

Etter å ha stormet oppover i utviklingspyramiden til Fana IL Fotball ble Holten Brann-spiller helt på tampen av 2021-sesongen. Her var midtstopperen en rask sving innom andrelaget, men utmerket seg raskt med sin dedikasjon og spennende ferdigheter. Dette har gjort at spilleren raskt har rykket frem i køen og etablert seg som et av fire kort i Eirik Horneland sin midtstopperkabal. Debuten ble unnagjort mot i cupkampen mot Voss i fjor og tidlig dette året fikk Holten spille med flagget på brystet. Alle som kjenner midtstopperen vet at Holten hardt og ydmykt arbeid sikter mot stjernene. Derfor var det en ny milepæl som ble nådd da Holten fikk smake på det høyeste nivået i fotball-Norge i bortekampen mot Sarpsborg 08.

Fana IL Fotball gratulerer Rasmus med debuten i Eliteserien!

Mer om Talentfabrikken

Fana-gutt og landslagsspiller

Publisert 29. august 2023

Til stor glede for moderklubben Fana IL Fotball har Mathias Dyngeland sin karriere virkelig skutt fart.

Cupgull til Totland

Publisert 19. mai 2023

BK Häcken med Fana-gutten Tomas Totland på laget var fullstendig overlegne i den svenske cupfinalen.

Trengereid debuterte i Eliteserien

Publisert 29. april 2023

Fana-gutten Marius Bendiksen Trengereid fikk sine første minutter i Eliteserien da Brann rystet Bodø/Glimt på Aspmyra.

Totland ble svensk seriemester

Publisert 30. oktober 2022

Fana-gutten Tomas Totland og BK Häcken avgjorde i ettermiddag Allsvenskan og kan juble for et historisk seriegull.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram