Cupgull til Totland

Publisert 19. mai 2023 | Fotballutdanning | Talentfabrikken | Cupgull til Totland

Foto: Mathias Bergeld i Bildbyrån.

BK Häcken med Fana-gutten Tomas Totland på laget var fullstendig overlegne i den svenske cupfinalen.

Fana IL Fotball har de siste årene lagt til rette for en komplett fotballutdanning til alle som ønsker å spille fotball uavhengig av forutsetninger og ambisjonsnivå - med andre ord være en livslang interesse for barn, ungdom, voksne og pensjonister. 

Barnefotball, ungdomsfotball og seniorfotball inngår i en helhetlig plan som utvikler hele mennesket og skaper gode vaner. 

  • Leveranser til høyere nivå er i så måte en del av utviklingspyramiden til Fana IL Fotball.

Talentfabrikken
Gang på gang har Fana IL Fotball bekreftet sin identitet og profil som en ledende utviklingsklubb hvor det blir lagt til rette for sultne talenter som vil gjøre jobben som kreves for å utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv - og gjerne mot høyere nivå.

Klubben har fungert som en døråpner og et springbrett til toppfotballen for en lang rekke spillere det siste tiåret.

Fana-spillere som har lagt ut på en fotballreise regnes alle som gode ambassadører for talentfabrikken til Fana IL Fotball. På Nesttun Idrettsplass har man alltid et ekstra godt øye til karrieren for tidligere talenter og ønsker dem alt godt.

Svensk cupmester
Totland har alltid vært et talent utenom det vanlige og ble tidlig i tenårene en del av den veletablerte og styrte hospiteringsordningen i Fana IL Fotball. Som for mange andre førte dette til tidlig spilletid og stor tillit på klubbens herrelag. Etter flere referanseopphold i Sogndal ble det til slutt en overgang til laget fra saftbygden det eneste riktige for å ivareta spillerens videre utvikling.

Nesten fire år i Sogndal gjorde underverker for Totland. Den ambisiøse og seriøse spilleren fortsatte den fine utviklingskurven på Fosshaugane og var toneangivende på et velspillende og talentfullt Sogndal-lag. En rekke klubber fulgte Fana-gutten med argusøyne, men til slutt var det eliteserieklubben Tromsø som fikk tilslaget. På Alfheim ble Totland inkludert i en spillestil som passet en offensiv back perfekt. I nord leverte Totland flere imponerende prestasjoner i sin første sesong i Eliteserien noe som gjorde at større klubber raskt meldte sin interesse.

Flere klubber var på banen, men klubbvalget falt til slutt ned på BK Häcken i Gøteborg. En klubb med skikkelig organisasjon og solid økonomi - kanskje mest kjent for å være arrangør av Gothia Cup. Under Per Mathias Høgmo sin ledelse har BK Häcken sjokkert Sverige med offensiv og underholdene fotball.

Høyt press og med vekt på gjenvinningsspill la grunnlaget for en drømmesesong og et historisk seriegull for Gøteborg-klubben i fotballåret 2022. Årets BK Häcken-utgave har ikke tenkt å være noe dårlige - tvert i mot ønsker man å utvikle seg videre for å kunne jakte titler og gode opplevelser i Europa. Laget fra Hisingen gjorde rent bord i gruppespillet i den svenske cupen og har ikke sett seg tilbake siden. Både kvartfinalen og semifinalen ble vunnet komfortabelt noe som gjorde gullet var innenfor rekkevidde. Totland startet på benken, men kom innpå i andreomgang da Mjällby ble overkjørt i finalen. Dermed sikret Totland og BK Häcken nok et trofé og kan fortjent titulere seg som dobbeltmestere.

Fana IL Fotball gratulerer Tomas med cupgull!

Mer om Talentfabrikken

Kongsvinger signerte Fana-gutt

Publisert 16. mars 2024

Fana IL Fotball gleder seg over at Marius Bendiksen Trengereid har tatt et nytt stort steg i fotballkarrieren.

Dyngeland holdt nullen i landslagsdebuten

Publisert 17. november 2023

Fana-gutten Mathias Dyngeland fikk sjansen mellom stengene da Norge vant komfortabelt på Ullevaal.

Fana-gutt og landslagsspiller

Publisert 29. august 2023

Til stor glede for moderklubben Fana IL Fotball har Mathias Dyngeland sin karriere virkelig skutt fart.

Holten med spilletid på øverste nivå

Publisert 14. mai 2023

Det tidligere Fana-talentet Rasmus Holten fikk i går kveld sitt første innhopp i Eliteserien.

Trengereid debuterte i Eliteserien

Publisert 29. april 2023

Fana-gutten Marius Bendiksen Trengereid fikk sine første minutter i Eliteserien da Brann rystet Bodø/Glimt på Aspmyra.

Totland ble svensk seriemester

Publisert 30. oktober 2022

Fana-gutten Tomas Totland og BK Häcken avgjorde i ettermiddag Allsvenskan og kan juble for et historisk seriegull.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram