Ti år med Asle Loftaas

Publisert 29. desember 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Ti år med Asle Loftaas

Den umåtelig populære Asle Loftaas markerte dette året et tiårsjubileum for sin innsats rundt representasjonslagene.

Alle som ferdes i og rundt klubbhuset vet inderlig godt hvem Asle Loftaas er. I intet mindre enn et tiår har Loftaas vært viktig i arbeidet med å legge forholdene best mulig til rette for spillerne i Fana IL Fotball.

En skikkelig klubbmann som alltid yter det lille ekstra for Gud og hvermann på Nesttun Idrettsplass.

Startet spillerkarrieren på Ulsmåg
Riktignok ble Loftaas for første gang en del av Fana IL Fotball på midten av 70-tallet. Loftaas sparket da i gang karrieren på Ulsmågbanen og fikk med årene mange gode opplevelser som spiller.

Som målvakt voktet Loftaas buret for Fana IL Fotball i alle aldersbestemte klasser med både NM-tittel og Norway Cup-finale. Selv om det var Smørås IL som mest fikk nyte godt av målvaktens kvaliteter i seniorfotballen kan Loftaas skryte på seg ti obligatoriske kamper for Fana IL Fotballs herrelag.

Viktig for produktet
Fana IL Fotball har alltid hatt en spesiell plass i Loftaas sitt hjertet. Hovedpersonen var derfor ikke vond å be da herrelaget ønsket å styrke støtteapparatet. 12. juni 2011 debuterte Loftaas i rollen som materialforvalter borte mot Åsane 2 i en kamp Fana-guttene forøvrig vant 0-5.

Dette var bare et forvarsel på hva som skulle komme.

Gjennom årene har nemlig både Loftaas og Fana IL Fotball fått mye mer å begeistre seg over. Spillere og trenere har kommet og gått, men ingen har noengang kunne si et vondt ord om den uunnværlige materialforvalteren. I en av de mest undervurderte rollene rundt representasjonslagene har Loftaas levert på Champions League-nivå hver eneste dag.

Uansett vær og vind har Loftaas tatt sykkelen fatt for å klargjøre klær og utstyr til trening eller kamp. Utvilsomt en avgjørende mann for produktet til Fana IL Fotball hvor tilrettelegging for videre utvikling alltid skal stå i høysete.

Siden comebacket har Loftaas en oppmøteprosent de fleste bare kan drømme om. Med sin dedikasjon lever og ånder materialforvalteren for at flest mulig spillere skal ha det best mulig. Ikke bare på dame- eller herrelaget, men også for talenter på vei opp og frem i spillerutviklingspyramiden.

Loftaas er en av flere menneskelige ressurser som syr store puter under armene på spillerne. Verken dame- eller herrelaget vet hvor godt man egentlig har det takket være alle arbeidstimene som legges ned. En skikkelig gladgutt som gjør Nesttun Idrettsplass til et bedre sted å være.

Ti år er nå tilbakelagt og Fana IL Fotball vender nå blikket mot en lys fremtid med Asle Loftaas som en viktig lagspiller.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram