Utklasset Ready

Publisert 10. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Utklasset Ready

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Herrelaget kunne smile hele veien hjem til Bergen etter lørdagens storseier.

Det var to lag i hver sin ende av tabellen som møttes i den 10. serierunden. Ready var på desperat jakt etter poeng for å sikre ny kontrakt i divisjonen, mens Ørjan Hålands utvalgte ønsket å fortsette den positive framgangen de siste ukene. Tidligere Fana-stjerner som Sander Pettersen, Sivert Engh Øverby og Henrik Udahl hadde alle tatt turen på kamp med håp og forventning om å se festfotball fra de rød- og hvitstripede.

Begge lag hadde en offensiv tilnærming til kampen. De elleve nøye utvalgte Fana-spillerne føk ut av startblokken for å vinne ballen, skape sjanser og score mål. Fire minutter ut i omgangen prikket Fredrik Fosse-Iversen ballen i mål etter et hjørnespark. Dette skremte ikke Ready som hadde en modig innstilling med periodevis høyt press. Hjemmelaget luktet faktisk på en umiddelbar utlikning ved flere anledninger, men gav samtidig bortelaget mulighet til å kunne boltre seg i store rom. Dermed ble egentlig forholdene lagt til rette for å se et effektivt og farlig Fana-lag slik man har lært å kjenne dem den siste tiden. Midtveis i omgangen ble ledelsen fortjent doblet da et skudd fra Simen Brekkhus endret retning i en forsvarsspiller. Ved enhver anledning stormet ubeskjedne gjester fremover og selv om Herman Stang Stakset og Lars Christian Moldestad tegnet seg på scoringslisten før pause kunne det fort ha blitt flere bortemål.

Etter et fyrverkeri av en førsteomgang hadde de siste 45 minuttene mye å leve opp til. Ready kom definitivt litt til hektene og var med på notene. Med en komfortabel ledelse ble siste halvdel av oppgjøret en transportetappe. Det hjalp ikke på motivasjonen til hjemmelaget at Joachim Dankertsen skrev seg inn i målprotokollen etter glimrende kombinasjonsspill og feiret på imponerende vis. Siste halvtimen av kampen fikk ni nye spillere entré kunstgresset hvilket gjorde at lagene fikk problemer med å finne den riktige flyten og rytmen i spillet. Etter flere farlige sjanser i begge ender av banen var det til slutt Ready som pyntet på resultatet. Uansett leverte Fana-guttene en god prestasjon og innkasserte tre veldig fortjente poeng.

Ready - Fana 1-5 (0-4)
10. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Gressbanen kunstgress
Lørdag 9. oktober 2021 klokken 15:00

Dommertrio: Philip George Aarskog, Omed Swara og Per Kristian Erlandsen.

Mål: 0-1 (Fredrik Fosse-Iversen), 0-2 (Simen Brekkhus), 0-3 (Herman Stang Stakset), 0-4 (Lars Christian Moldestad), 0-5 (Joachim Dankertsen), 1-5.

Fana-laget: Ådne Nissestad, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten (Rasmus Haugsvær), Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen (Anders Walker Totland), Fredrik Fosse-Iversen (Isak Østebø Fimland), Joachim Dankertsen, Simen Brekkhus, Herman Stang Stakset, Vebjørn Høynes (Henrik Øvrebø Flagtvedt), Lars Christian Moldestad (Trym Nazoori Adonaba).

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram