Ungguttene viste seg frem

Publisert 6. februar 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Ungguttene viste seg frem

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Herrelaget startet neste fase i sesongoppkjøringen med treningskamp mot Lysekloster.

Banemannskapene i Lysekloster gjorde jobben da nedbøren falt som snø i morgentimene. Dermed kunne Ørjan Hålands disipler ta kjøreturen over Fanafjellet som planlagt for å spille årets første treningskamp.

Etter å ha brukt mye tid på utvikle de fysiske fotballferdighetene siden november var det nok godt for alle å kjenne på hvorfor man faktisk trener. De mest etablerte spillerne fylte plassene i startelleveren før pause - riktignok med et spennende unntak i én 2006-spiller sentralt på midtbanen. Laget viste seg forsåvidt greit frem og glimtet til med godkjent presspill og flere brukbare signaturangrep. Fana-guttene tok ledelsen og kunne kanskje scoret et par mål til, men ble samtidig straffet hardt av Lysekloster på kontringer. Dermed var 2-1 resultatet til pause.

Samtlige utespillere ble igjen i garderoben etter pause hvilket gav muligheten til fremtidens Fana-stjerner. Det har vært snakket og skrevet mye om spillerutviklingen på Corvus Energy Fana-akademiet og dette var en glimrende anledning til å slippe talentene løs. Åtte spillere i junioralder - fire 2005-spillere og fire 2003-spillere - styrte skuten med stor bravur. Med flott aggressivitet og modig angrepsspill imponerte ungguttene mot et Lysekloster-lag som ikke gjorde noen bytter før midtveis ut i omgangen. Innsatsen preget løftet ikke bare prestasjonen, men endret også resultatet da kampen ble snudd i målprotokollen.

Selv om dette var en typisk treningskamp varmet definitivt andreomgang for de skuelystne. Både nåtiden og fremtiden fikk vist at formen er i anmarsj til en positiv 2022-sesong.

Lysekloster - Fana 3-4 (2-1)
Treningskamp, Lysekloster
Lørdag 5. februar 2022 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram