Ungguttene viste seg frem

Publisert 6. februar 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Ungguttene viste seg frem

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Herrelaget startet neste fase i sesongoppkjøringen med treningskamp mot Lysekloster.

Banemannskapene i Lysekloster gjorde jobben da nedbøren falt som snø i morgentimene. Dermed kunne Ørjan Hålands disipler ta kjøreturen over Fanafjellet som planlagt for å spille årets første treningskamp.

Etter å ha brukt mye tid på utvikle de fysiske fotballferdighetene siden november var det nok godt for alle å kjenne på hvorfor man faktisk trener. De mest etablerte spillerne fylte plassene i startelleveren før pause - riktignok med et spennende unntak i én 2006-spiller sentralt på midtbanen. Laget viste seg forsåvidt greit frem og glimtet til med godkjent presspill og flere brukbare signaturangrep. Fana-guttene tok ledelsen og kunne kanskje scoret et par mål til, men ble samtidig straffet hardt av Lysekloster på kontringer. Dermed var 2-1 resultatet til pause.

Samtlige utespillere ble igjen i garderoben etter pause hvilket gav muligheten til fremtidens Fana-stjerner. Det har vært snakket og skrevet mye om spillerutviklingen på Corvus Energy Fana-akademiet og dette var en glimrende anledning til å slippe talentene løs. Åtte spillere i junioralder - fire 2005-spillere og fire 2003-spillere - styrte skuten med stor bravur. Med flott aggressivitet og modig angrepsspill imponerte ungguttene mot et Lysekloster-lag som ikke gjorde noen bytter før midtveis ut i omgangen. Innsatsen preget løftet ikke bare prestasjonen, men endret også resultatet da kampen ble snudd i målprotokollen.

Selv om dette var en typisk treningskamp varmet definitivt andreomgang for de skuelystne. Både nåtiden og fremtiden fikk vist at formen er i anmarsj til en positiv 2022-sesong.

Lysekloster - Fana 3-4 (2-1)
Treningskamp, Lysekloster
Lørdag 5. februar 2022 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram