Tungt og tamt

Publisert 5. juni 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Tungt og tamt

Foto: Mikal Lindøe i Hordalandsfotball.

Etter å ha besøkt stemmemyren var det fint lite å skrive hjem om for Fana IL Fotballs herrelag.

Prestasjonene til Ørjan Hålands disipler har gått som berg-og-dalbane så langt denne sesongen. Høye topper og dype daler beskriver egentlig alt ganske godt. Etter å ha fulgt Åsane til døren i cupen var knyttet til forventninger til spillstyrken mot Sandviken.

Innledningen av bortekampen på Stemmemyren var heller ikke så aller verst. Fana-guttene styrte det meste av begivenhetene og hadde ballen mest i innledningen av kampen. Hjemmelaget bekreftet også sine fine kvaliteter - noe alle egentlig visste godt på forhånd. Det var derfor ekstra unødvendig at vertene fikk servert en gavepakke da de fikk verdens enkleste jobb med å rulle inn dagens første nettkjenning. Et for anledningen blåkledd Fana-lag forsøkte å slå tilbake, men fikk nok et skudd for baugen da Sandviken litt for enkelt doblet ledelsen like før pausepraten.

Andreomgang startet godt sett med Fana-øyne. Et større innehav med ball ble kombinert med litt mer fremdrift. Dette bar bud om en viktig redusering og nytt liv i kampen - som sagt så gjort. I det kampuret nærmet seg en time spilt kronet unggutten Nikolai Nitter kronet et meget frisk innhopp med å omsette et angrep i mål og dermed var det fullt fyr i teltet. Fana-guttene startet dermed en febrilsk jakt på utlikning - kanskje til og med et vinnermål. Dessverre ble forsøket litt for tamt og da et hjørnespark badet på streken for så å bli dømt som mål ble det en bratt oppoverbakke for Fana-guttene. Derfra og ut fikk aldri trenerteamet stokket angrepskabalen nok til å skape trøbbel mot lojalt og hardtarbeidende kollektiv. Da hjemmelaget sitt fjerde mål var et faktum etter effektiv kontringsfotball var løpet definitivt kjørt med tanke på poengfangst denne ettermiddagen.

Sandviken - Fana 4-1 (2-0)
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Stemmemyren
Søndag 4. juni 2023 klokken 15:00

Dommertrio: Martin Nessestrand Mjøs, Matias Lesto Larsen og Erlend Haugen Stalheim.

Mål: 1-0, 2-0, 2-1 (Nikolai Nitter), 3-1, 4-1.

Fana-guttene: Henrik Bakke, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten, Simon Midtgaard, Trym Vatn Øvreberg, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen (Anders Sørevik), Vebjørn Høynes (Ivar Mykkeltvedt), Bendik August Engen (Nikolai Nitter), Tim Nilsen, Fredrik Fosse-Iversen.

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram