Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Tilbake på vinnersporet

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

Solen dukket plutselig opp da den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen skulle avsluttes. Både Fana IL Fotball og Sandnes Ulf mønstret en startellever fullspekket med talent.

Selv om gjestene for anledningen stilte med tilnærmet rent juniorlag var innstillingen offensiv og respektløst. Fana-guttene på sin side kom også til kampen med en plan om å dominere banespillet og produsere målsjanser. Dermed ble det en fartsfylt åpning på oppgjøret hvor det luktet mål og kanskje spesielt av hjemmelaget. Ledermålet kom derfor ikke helt ut av det blå da Lars Christian Moldestad sendte vertene i føringen med en kontant og velplassert avslutning. De rød- og hvitstripede fortsatte å jage flere scoringer uten å få de siste detaljene til å stemme og etterhvert jevnet kampen seg ut til å bli en stillingskrig. Etter en god halvtime tilrev Sandnes Ulf seg et hjørnespark, utnyttet rot i markeringsspillet og utlikningen var et faktum. Flere mål ble det ikke i førsteomgang - dermed stod det 1-1 til pause.

De siste 45 minuttene var langt mer underholdende for hjemmelagets publikum. Et inspirert lag med røde- og hvitstripede drakter fikk mer tid og rom hvilket man etterhvert skulle utnytte. Først ut var Fredrik Fosse-Iversen som tok saken i egne ender etter en drøy time og forserte forbi flere forsvarere for så å avslutte hardt og uttakbart i nettmaskene. Etter dette holdt Ørjan Hålands disipler dampen oppe og fikk i perioder vist frem gøy fremoverfotball. Et av mønsterangrepene resulterte heldigvis også i enda et mål da nevne Moldestad - trolig banens aller beste - scoret sitt andre for dagen etter mange fine involveringer på rad og rekke. Selv om begge lag skrevet seg ytterligere inn i målprotokollen kontrollerte vertene tilsynelatende inn til en fortjent seier.

Fana - Sandnes Ulf 2 3-1 (1-1-)
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Nesttun Idrettsplass
Mandag 30. mai 2022 klokken 18:00

Dommertrio: Mattias Gripsgård Sakstad, Daniel Fagerlid Andreasson og Eirik Espe Stensvand.

Mål: 1-0 (Lars Christian Moldestad), 1-1, 2-1 (Fredrik Fosse-Iversen), 3-1 (Moldestad).

Fana-laget: Ådne Nissestad, Håvard Rødset Rosø (Anders Grindheim Njøs), Malvin Ingebrigsten, Simon Midtgaard, Petter Havsgård Martinsen, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen, Fredrik Fosse-Iversen (Anders Sørevik), Herman Stang Stakset (Tim Nilsen), Vebjørn Høynes (Isak Østerbø Fimland), Lars Christian Moldestad (Trym Nazoori Adonaba).

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram