Snuoperasjon sikret seieren

Publisert 25. mai 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Snuoperasjon sikret seieren

Foto: Ann-Kristin Røsbø i Hordalandsfotball.

Fana-guttene satte inn en skikkelig sluttspurt og vant slaget om Bergen sør.

Det var definitivt to gode lag som møttes til naboduell på Stavollen Idrettsplass. Et lokaloppgjør i seg selv betyr mye, men denne gang stod det også et NM-avansement på spill.

Litt som forventet åpnet hjemmelaget forrykende og var fast bestemt på å gjøre livet surt for Fana-guttene både med og uten ball. De blåkledde fikk tidlig avkastning for den friske starten da et straffespark trygt omsatt i mål av Arvid Austevoll. Et heltent Bjarg-lag styrte rett og slett litt for mye av spillet den første halvtimen, men slet med å finne veien til farlige avslutninger. Siste halvdel av førsteomgang kom Ørjan Hålands disipler mer til hektene og overtok noe av banespillet. Ved et par anledninger klarte man å skru opp tempoet nok til å åpne et ellers gnitent Bjarg-forsvar. Noen minutter før pausepraten avsluttet Simen Brekkhus et godt angrep helt nede ved stolperoten og sørget for at lagene var like langt ved halvtid.

De siste 45 minuttene var ikke helt ulik den første. Vertene åpnet nok en gang best og andreomgang var ikke mange minutter gammel da det stod 2-1 i målprotokollen. Derbyet ble som forventet tett, jevnt og sjansefattig. Uret tikket gikk etterhvert litt for fort for de rødhvite som måtte skape rom, sjanser og mål. Med et spenstig trippelbytte satte bortelaget heldigvis inn en voldsom sluttspurt. Plutselig spilte Fana-guttene hurtigere og mer fremoverrettet angrepsfotball i jakten på utlikning og videre avansement. Med stadige tilløp til sjanser fant til slutt angriperen Tim Nilsen veien til nettmaskene som så mange ganger tidligere. Målgarantisten sikret til slutt seieren med to sene scoringer i kamp det satt langt inne å vinne - en aldri så liten revansje fra tilsvarende lokaloppgjør i 2022-sesongen.

Bjarg - Fana 2-3 (1-1)
2. runde i NM for menn, Stavollen Idrettsplass
Lørdag 25. mai 2023 klokken 18:00

Dommertrio: Markus Lille, Elias Haugen og Benjamin Muranovic Abedinovski.

Mål: 1-0, 1-1 (Simen Brekkhus), 2-1, 2-2 (Tim Nilsen), 2-3 (Tim Nilsen).

Fana-guttene: Henrik Bakke, Anders Grindheim Njøs (Simon Midtgaard), Malvin Ingebrigsten, Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen (Trym Vatn Øvreberg), Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen, Ivar Mykkeltvedt (Nikolai Nitter), Eirik Opheim Moldenes (Håkon Giæver Gjerstad), Tim Nilsen, Bendik August Engen (Fredrik Fosse-Iversen).

Mer om Herrelaget

Martinsen signerte ny Fana-kontrakt

Publisert 7. november 2023

Fana IL Fotballs svar på Bjørn Borg tar nok en sesong på Nesttun Idrettsplass.

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram