Seier mot Sotra

Publisert 25. juli 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Seier mot Sotra

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag viste gryende form da fotballsesongen 2021 endelig ble sparket i gang.

Glem bursdager, 17. mai og julaften. Lørdag spilte endelig et av klubbens seniorlag en kamp av betydning da 1. runde i NM for menn markerte startskuddet på fotballsesongen 2021. Sotra stilte nok litt svekket til oppgjøret for å spare på kruttet til sekspoengskampen i midtuken. Også Ørjan Håland hadde flere sterke bærebjelker udisponibel.

Lagene spilte uansett elleve mot elleve hvilket i seg selv var uvant kost for Fana-guttene - hele 637 dager siden forrige obligatoriske kamp. Gjestene var hetest på grøten innledningsvis før de rød- og hvitstripete våknet og var fullt på høyde med motstanderen fra PostNord-ligaen. Førsteomgang ble en relativt jevnspilt affære hvor debutanten Malvin Ingebrigsten sendte hjemmelaget i ledelsen med et nydelig hodestøt. Både før og etter scoringen produserte våre utsendte flere store muligheter, men en god målvakt og stolpene hindret ytterligere uttelling. Det var allikevel ikke helt ufortjent at Sotra utliknet mot slutten av omgangen noe som gjorde at pauseresultatet var 1-1.

Andreomgang ble også høyst severdig og spennende. Hjemmelaget var på hugget fra start og fikk lønn for strevet da Anders Moe Lund avsluttet et usedvanlig vakkert Fana-angrep - tatt ut av læreboken for effektivt og fremoverrettet angrepsspill. Selv om vertene var rusten i deler av det oppbyggende spillet var det flere angrep som bar bud om at det vil komme store porsjoner med mønsterfotball utover høsten. Som seg hør og bør satte Sotra inn en sluttspurt for å få forlenget cupeventyret. Sett vekk i fra den gigantiske muligheten i sluttsekundene uteble bombardementet mot Fana-målet selv om burvokteren Storm Husebø måtte i aksjon med en fantastisk feberredning. Stilkarakterene ble definitivt lagt til side da jobben skulle gjøres for å sikre både seier og avansement. Til tross for manglene kamptrening viste Fana-guttene strålende mentalitet og rutine - nok til å kjenne på krampen og trekke det lengste strået i en totalt sett medioker forestilling. Allikevel et fint steg i riktig retning og absolutt godkjent tatt i betraktning av det var altfor lenge siden forrige kamp.

Fana - Sotra 2-1 (1-1)
1. runde i NM for menn, Varden Amfi
Lørdag 24. juli 2021 klokken 15:00

Dommertrio: Martin Nessestrand Njøs, Tom Gabriel Østgulen og Bjarte Kaland Hestenes.

Mål: 1-0 (Malvin Ingebrigsten), 1-1, 2-1 (Anders Moe Lund).

Fana-laget: Storm Husebø, Rasmus Haugsvær, Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen (Sindre Lie), Fredrik Fosse-Iversen (Isak Østerbø Fimland), Joachim Dankertsen (Markus Helland Tislevoll), Simen Brekkhus, Anders Moe Lund (Henrik Øvrebø Flagtvedt), Herman Stang Stakset, Lars Christian Moldestad (Øystein Takle Eide).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram