Nedsablet på Kuventræ

Publisert 16. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Nedsablet på Kuventræ

Fana-guttene kom aldri opp på ønsket nivå noe som gjorde sitt til at Os fikk en perfekt dag både på og utenfor banen.

Lokaloppgjør, åpningsfest og høytrykksvær gjorde arrangementet rundt kampen på Kuventræ til en imponerende opplevelse. Like fantastisk var dessverre ikke bortelaget sin tilstedeværelse.

For å være noe av det nærmeste man kommer et derby var egentlig temperaturen på banen relativt lav. Kunnskapen om hverandre var såpass stor at alle involverte var fullstendig klar over samtlige styrker og svakheter. Med dette som utgangspunkt var åpningsminuttene egentlig ganske jevnspilt. Et lite kvarter ut i omgangen stod en Os-spiller mutters alene på et hjørnespark og kunne nesten ikke unngå å sende hjemmelaget i ledelsen fra kort hold - en situasjon som kanskje burde fungert som en vekkerklokke for Fana-guttene. Riktignok løftet bortelaget seg noe i banespillet, men følelsen av at det over hele fjølen var noe tannløst og daft stod ved lag. Angrepene til vertene skapte i alle fall mer trøbbel og da man effektivt fikk omgjort dette til produkter i form av 2-0 og 3-0 ble de første 45 minuttene blytung sett med Fana-øyne.

Andreomgang måtte dermed bli et stormløp mot Os-målet om det skulle bli spenning knyttet til utfallet av kampen. Hovedtrener Ørjan Håland gjorde flere tidlige bytter i et forsøk på å tilføre laget mer energi. Etterhvert kunne man konstatere at dette var dagen da fint lite gikk som planlagt. Med en komfortabel ledelse i bagasjen fikk de gulkledde kampen inn i sitt spor. Andreomgang ble dermed veldig stykkevis og delt uten at Fana-guttene klarte å spille seg til farlige avslutninger. Et imponerende stort hjemmepublikum fikk derimot valuta for pengene og da ledelsen økte enda en gang ble de ti svært lange minutter på tampen av oppgjøret. Endre Brenne sine disipler var definitivt i flytsonen, pyntet på sluttresultatet og kunne til slutt feire foran en fullsatt ny tribune.

Os - Fana 5-0 (3-0)
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Kuventræ
Lørdag 15. april 2023 klokken 15:00

Dommertrio: Anders Bjerk Hansen, Martin Stokke og Niklas Johnsen Salbu.

Mål: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

Fana-laget: Petter Mossestad, Anders Grindheim Njøs, Malvin Ingebrigsten (Simon Midtgaard), Fabian Rimestad, Petter Havsgård Martinsen (Trym Vatn Øvreberg), Joachim Dankertsen (Håkon Gievær Gjerstad), Simen Brekkhus (Bendik August Engen), Fredrik Fosse-Iversen (Ivar Mykkeltvedt), Eirik Opheim Moldenes, Tim Nilsen, Vebjørn Høynes.

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram