Midtstopper solgt til Mjøndalen

Publisert 12. mai 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Midtstopper solgt til Mjøndalen

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Sivert Engh Øverby har utviklet seg til å bli en eliteseriespiller på Fana IL Fotballs herrelag.

For en liten måned siden signerte forsvarskjempen fra Hønefoss en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball. Deretter bar det over fjellet for et lærerikt og uforpliktende referanseopphold på Consto Arena.

Tre Mjøndalen-treninger var nok til å overbevise Vegard Hansen om at Øverby var moden for langt større oppgaver enn det som ventet i Norsk Tipping-ligaen. Etter en ryddig og fin prosess har klubbene kommet til enighet om en permanent overgang. Dermed har Fana IL Fotball klart kunststykket med å utvikle enda en spiller til toppfotballen til tross for at det er flere hundre dager siden forrige kamp.

Spilleren selv har heller ikke vært uskyldig i den store fremgangen. Gjennom dedikert, hardt og målrettet arbeid har Øverby fulgt treningsregimet på Nesttun Idrettsplass til punkt og prikke. Forsvareren har forstått konkurransefordelen Fana IL Fotball har ved å utnytte spisskompetansen til de fysiske trenerne fra Fana IL. I tillegg har Øverby tatt steg fra å være et ungt talent til å bli en etablert og fotballklok spiller som nå er klar for neste nivå. Etter ha blitt omskolert til midtstopper av Ørjan Håland har kvalitetene til Øverby kommet enda mer til sin rett.

Øverby føyer seg dermed inn i rekken av spillere som har utviklet seg i den rød- og hvitstripede Fana-drakten for så å melde overgang til toppfotballen. Klubben bekrefter dermed sin identitet og profil som en ledende utviklingsklubb hvor det blir lagt til rette for sultne talenter som vil gjøre jobben som kreves for å utvikle seg mot høyere nivå.

Fana IL Fotball takker Sivert for hans bidrag i klubben og ønsker ham lykke til!

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram