Lagseier mot Lyn

Publisert 29. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Lagseier mot Lyn

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Fana-guttene fortsatte fremgangen og sendte Lyn tomhendt hjem til hovedstaden.

Med to seriemesterskap og åtte norgesmesterskap på merittlisten var det et gammel storlag som gjestet Fana IL Fotballs herrelag lørdag. Selv om Lyn har gjort seg mer bemerket i skiløypen enn på fotballbanen de siste årene har laget fra Oslo vest vært spådd helt i toppen denne sesongen.

Oppgjøret startet som forventet tett og jevnt før hjemmelaget kanskje tilrev seg et ørlite overtak i banespillet. Et kvarter ut i kampen bestemte den vaskekte Fana-gutten Anders Moe Lund for å sende de rød- og hvitstripede opp i ledelsen med en praktfull avslutning. Målet gav åpenbart selvtillit hos vertene som fortsatte å styre kampen. Det var derfor fryktelig unødvendig at Lyn litt ut av det blå vant ballen i en svært gunstig posisjon og etterhvert fikk tildelt et omdiskutert straffespark. Fra ellevemeteren gjorde bortelaget ingen feil og utlikningen var et faktum. Etter dette var Lyn atskillig mer på hugget og eide resten av omgangen fullstendig. Til tross for et par store sjanser måtte gjestene nøye seg med forsøket slik at lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1.

Sett med Fana-øyne var andreomgang langt mer oppløftende fra start til slutt. Hjemmelaget kontrollerte begivenhetene de siste 45 minuttene med variert og fint gjenkjennbart angrepsspill. I det stadionuret nærmet seg en time spilt ladet nevnte Lund skuddfoten fra distanse og skrev seg inn i målprotokollen enda en gang. Lukten av tre deilige poeng gjorde at energien i Fana-guttene økte sterkt utover kampen. Imponerende presspill, vilje til å ta krigen og gode bedre valg med ball satte Lyn effektivt ut av spill. Det var allikevel ikke før Herman Stang Stakset scoret kampens fjerde mål at nervøse Fana-hjerter forstod hvordan poengene kom til å bli fordelt. Bortelaget forsøkte riktignok å sette inn en sluttspurt, men de rød- og hvitstripede stod betryggende godt i mot.

Fana - Lyn 3-1 (1-1)
4. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 28. august 2021 klokken 14:00

Dommertrio: Mattias Gripsgård Sakstad, Khalid Emad Al-Rantisi og Andreas Narud Bjordal.

Mål: 1-0 (Anders Moe Lund), 1-1, 2-1 (Lund), 3-1 (Herman Stang Stakset).

Fana-laget: Ådne Nissestad, Rasmus Haugsvær, Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen, Isak Østerbø Fimland, Joachim Dankertsen, Simen Brekkhus (Fredrik Fosse-Iversen), Herman Stang Stakset (Lars Christian Moldestad), Vebjørn Høynes (Øystein Takle Eide), Anders Moe Lund.

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram