Lagseier mot Lyn

Publisert 29. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Lagseier mot Lyn

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Fana-guttene fortsatte fremgangen og sendte Lyn tomhendt hjem til hovedstaden.

Med to seriemesterskap og åtte norgesmesterskap på merittlisten var det et gammel storlag som gjestet Fana IL Fotballs herrelag lørdag. Selv om Lyn har gjort seg mer bemerket i skiløypen enn på fotballbanen de siste årene har laget fra Oslo vest vært spådd helt i toppen denne sesongen.

Oppgjøret startet som forventet tett og jevnt før hjemmelaget kanskje tilrev seg et ørlite overtak i banespillet. Et kvarter ut i kampen bestemte den vaskekte Fana-gutten Anders Moe Lund for å sende de rød- og hvitstripede opp i ledelsen med en praktfull avslutning. Målet gav åpenbart selvtillit hos vertene som fortsatte å styre kampen. Det var derfor fryktelig unødvendig at Lyn litt ut av det blå vant ballen i en svært gunstig posisjon og etterhvert fikk tildelt et omdiskutert straffespark. Fra ellevemeteren gjorde bortelaget ingen feil og utlikningen var et faktum. Etter dette var Lyn atskillig mer på hugget og eide resten av omgangen fullstendig. Til tross for et par store sjanser måtte gjestene nøye seg med forsøket slik at lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1.

Sett med Fana-øyne var andreomgang langt mer oppløftende fra start til slutt. Hjemmelaget kontrollerte begivenhetene de siste 45 minuttene med variert og fint gjenkjennbart angrepsspill. I det stadionuret nærmet seg en time spilt ladet nevnte Lund skuddfoten fra distanse og skrev seg inn i målprotokollen enda en gang. Lukten av tre deilige poeng gjorde at energien i Fana-guttene økte sterkt utover kampen. Imponerende presspill, vilje til å ta krigen og gode bedre valg med ball satte Lyn effektivt ut av spill. Det var allikevel ikke før Herman Stang Stakset scoret kampens fjerde mål at nervøse Fana-hjerter forstod hvordan poengene kom til å bli fordelt. Bortelaget forsøkte riktignok å sette inn en sluttspurt, men de rød- og hvitstripede stod betryggende godt i mot.

Fana - Lyn 3-1 (1-1)
4. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 28. august 2021 klokken 14:00

Dommertrio: Mattias Gripsgård Sakstad, Khalid Emad Al-Rantisi og Andreas Narud Bjordal.

Mål: 1-0 (Anders Moe Lund), 1-1, 2-1 (Lund), 3-1 (Herman Stang Stakset).

Fana-laget: Ådne Nissestad, Rasmus Haugsvær, Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen, Isak Østerbø Fimland, Joachim Dankertsen, Simen Brekkhus (Fredrik Fosse-Iversen), Herman Stang Stakset (Lars Christian Moldestad), Vebjørn Høynes (Øystein Takle Eide), Anders Moe Lund.

Mer om Herrelaget

Toårskontrakt med Njøs

Publisert 21. november 2021

Nøkkelspilleren Anders Grindheim Njøs er klar for flere sesonger i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Årets spiller signerte ny kontrakt

Publisert 17. november 2021

Midtbaneeleganten Simen Brekkhus skal fortsette å være en viktig brikke på Fana IL Fotballs herrelag.

Avsluttet sesongen med stil

Publisert 31. oktober 2021

Fjøra ble flere nummer for små da Fana IL Fotballs herrelag tok sin ellevte strake seier.

Før kampen: Fana - Fjøra

Publisert 30. oktober 2021

Fana IL Fotballs herrelag møter Fjøra i en viktig kamp på Nesttun Idrettsplass.

Forlenget seiersrekken mot Bjarg

Publisert 24. oktober 2021

Hjemmelaget hadde sine sjanser, men Fana-guttene vant til slutt fullt fortjent i derbyet.

Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram