Innkasserte årets første trepoenger

Publisert 15. april 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Innkasserte årets første trepoenger

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Bortelaget Bjarg var farlig frempå, men klarte ikke å hindre at Fana-guttene stakk av med en fortjent lokalderbyseier.

Det var mer følelser og engasjement enn finspill og sjansebonanza da årets første lokalderby i Bergen sør skulle spilles midt i påskehøytiden.

Etter stjernesmellen i seriepremieren gikk hjemmelaget offensivt til verks og grep taktpinnen i kampen fra start. De rød- og hvitstripede vasket frem fine angrep i åpningskvarteret, men målvakten i Bjarg-buret var på jobb og stoppet det som kom. At det var vertene som noterte seg for ettermiddagens første nettkjenning kom derfor ikke helt ut av det blå selv om det skjedde på helt spesielt vis. Med et fenomenalt 60-metersskudd scoret nemlig Petter Havsgård Martinsen fra egen banehalvdel - rett og slett spektakulært og imponerende. Siste halvdel av omgangen var tett og jevn, men samtidig litt passiv og treg mellom to lag som begge hadde en positiv tilnærming til fotballen. Bortelaget kunne og burde nok ha utliknet i denne perioden, men en eventyrlig redning av Fana-målvakten Henrik Mathias Bakke stoppet et frispark på vei mot ruter ni. Like før pause gikk to Bjarg-spillere i veien for hverandre og fikk aldri trillet ballen i mål fra kort hold. Dermed gikk lagene til pause med en knepen ledelse til hjemmelaget.

De siste 45 minuttene jaktet bortelaget naturligvis utlikning og presset på fra start. Gjestene løftet presspillet sitt og ble litt mer direkte, men forsvaret til hjemmelaget stod godt i mot og gav ikke ved dørene. Dette krydret med et par viktige inngripener hos innbytter Ådne Nissestad la et godt grunnlag for at alle poengene skulle bli værende på Nesttun Idrettsplass. Samtidig fikk den giftige angrepsrekken mange kvadratmeter å boltre seg på og da Tim Nilsen kontant avsluttet en rask kontring var ledelsen plutselig doblet. Like etter ble Bjarg-laget redusert til ti mann etter et meget strengt andre gule kort - forståelig nok til stor frustrasjon både på og utenfor banen. Derfra og ut ble lokalderbyet på mange måter ble en transportetappe da både sluttspurt og redusering uteble. Alt i alt en litt uryddig kamp hvor matrosene til skipper Håland viste at man fortsatt har et stykke toppformen, men som allikevel fortjent kunne innkassere årets første trepoenger.

Fana - Bjarg 2-0 (1-0)
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Nesttun Idrettsplass
Torsdag 14. april 2022 klokken 14:00

Dommertrio: Markus Lille, Eirik Fjellanger og Khai Thong Nguyen.

Mål: 1-0 (Petter Havsgård Martinsen), 2-0 (Tim Nilsen).

Fana-laget: Henrik Mathias Bakke (Ådne Nissestad), Anders Grindheim Njøs (Håvard Nødset Rosø), Malvin Ingebrigsten, Anders Sørevik, Petter Havsgård Martinsen, Simen Brekkhus, Joachim Dankertsen (Lars Christian Moldestad), Fredrik Fosse-Iversen, Herman Stang Stakset, Vebjørn Høynes, Tim Nilsen (Trym Nazoori Adonaba).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram