Har startet oppkjøringen som toppidrettsutøvere

Publisert 9. oktober 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Har startet oppkjøringen som toppidrettsutøvere

Fana IL Fotballs herrelag har for lengst vendt blikket mot 2021-sesongen.

Etter en god sesongoppkjøring gikk Ørjan Håland disipler mot en høyinteressant sesong hvor man skulle kjempe i toppen i det koronaviruset bokstavelig talt tok kontrollen over samfunnet. Tross stadige utsettelser gjorde laget det man kunne for å være optimalt forberedt til en eventuell sesongstart. Skuffelsen var derfor stor da Norges Fotballforbund til slutt besluttet å sette en sluttstrek og avlyse fotballsesongen 2020.

Fremfor å bli deprimert og ta en lengre pause har trenerteamet og spillergruppen valgt å være offensiv, øyne mulighetene og hente marginer i utviklingsarbeidet gjennom et nøye planlagt treningsregime.

Omfattende testbatteri på toppidrettssenteret i Fana Arena
Etter en to uker lang egentreningsperiode gikk startskuddet på sesongoppkjøringen for kommende sesong. På lik linje med øvrige toppidrettsutøvere i Fana IL møtte spillerne i testlaboratoriet i Fana Arena for å måle spillernes nåværende kapasitet innen utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet og akselerasjon.

Gisle Ellingsen, som er sportssjef i Fana IL, har sammen med sine høyst kompetente kollega utarbeidet et testbatteri som gir mange gode svar på de ulike fysiske krav som stilles til dagens moderne fotballspillere. Med avansert testutstyr har hele troppen testet maksimalt O2-opptak, målt melkesyrenivået gjennom laktattester og sjekket hvor mye kraft den enkelte spiller utvikler gjennom watt-tester. I tillegg har hurtighet og akselerasjon blitt målt med en svært kostbar lasermåler.

Med jevne mellomrom skal herrelaget gjennomføre disse testene for å måle effekten av treningen og dermed etter all sannsynlighet få positive tall som konstaterer utvikling av viktige fysiske ferdigheter.

Overvåkes av spesialister fra Fana IL
Selve testingen i seg selv er ikke et matnyttig før kompetent personell kan behandle tallene på en god måte. Derfor er Fana IL Fotball heldig som kan nyte godt av det ypperste av menneskelige ressurser i Fana IL. Kristian Hansen Bruvik, Sverre Vik og nevnte Ellingsen overlater ingenting til tilfeldighetene for at den fysiske utviklingen til fotballspillerne skal bli så optimal som overhodet mulig - på lik linje med olympiske mestre, verdensmestre og nasjonale enere i en rekke andre idretter.

Samtidig får lærevillige fotballtrenere mulighet til å innkassere ny kunnskap fra bransjens aller beste læremestre. Å utvikle disse ferdighetene på en god og systematisk måte skal nemlig være en viktig ingrediens for å forberede spillerne til toppfotballen og ikke minst løfte Fana IL Fotball til nye høyder. Klubben har derfor et klart mål om å gjøre både testing og treningsopplegg tilgjengelig for et stort omfang av talenter på Nesttun Idrettsplass.

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram