Går fra Bergen til Oslo for en god sak

Publisert 9. juli 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Går fra Bergen til Oslo for en god sak

Fana-spilleren Petter Havsgård Martinsen bidrar til økt fokus på diabetes i sin sommerferie.

I midten av mai varslet regjeringen om at de aller fleste måtte belage seg på en litt annerledes sommerferie da det ble frarådet om alle reiser til utlandet som ikke var strengt nødvendige. Det er nok de færreste som benytter fridagene i juli på samme måte som hjemvendte Petter Havsgård Martinsen på Fana IL Fotballs herrelag.

Martinsen går nemlig i disse dager fra Bergen til Oslo - cirka 500 kilometer - for å vise at det er mulig å drive toppidrett og krevende fysisk aktivitet med diabetes.

Den lange spaserturen til hovedstaden kommer som en følge av en idé og utfordring fra Mjøndalen-stjernen Christian Gauseth. Da Martinsen har hatt diabetes hele livet og sammen fant man ut at det hadde vært bra å rette fokuset mot denne sykdommen som berører i underkant av 250 000 nordmenn. Med riktig innsikt og god kompetanse trenger allikevel ikke diabetes å være en hindring for det man ønsker å gjøre av fysisk aktivitet.

For en drøy uke siden starter marsjen fra Torgallmenningen for herrelagets venstreback med mål om å nå Oslo innen søndag 12. juli.

Støtter innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet
Det er ikke uten mål og mening at Martinsen skal legge den enorme distansen under sine føtter. I forbindelse med vandringen har det nemlig blitt opprettet en innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet. Fana IL Fotball støtter såklart dette gode initiativet med en slant.

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for alle med diabetes og andre som er berørt av eller interessert i sykdommen. Ved å støtte innsamlingsaksjonen hjelper man til med å gjøre livet lettere for barn og voksne med diabetes og bidrar til mer forskning på sykdommen for å løse de mange diabetesgåtene.

@diabetespetter for Diabetesforbundet / facebook.com

Alle monner drar og utgjør en forskjell for et godt liv med diabetes - og en framtid uten!

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram