Går fra Bergen til Oslo for en god sak

Publisert 9. juli 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Går fra Bergen til Oslo for en god sak

Fana-spilleren Petter Havsgård Martinsen bidrar til økt fokus på diabetes i sin sommerferie.

I midten av mai varslet regjeringen om at de aller fleste måtte belage seg på en litt annerledes sommerferie da det ble frarådet om alle reiser til utlandet som ikke var strengt nødvendige. Det er nok de færreste som benytter fridagene i juli på samme måte som hjemvendte Petter Havsgård Martinsen på Fana IL Fotballs herrelag.

Martinsen går nemlig i disse dager fra Bergen til Oslo - cirka 500 kilometer - for å vise at det er mulig å drive toppidrett og krevende fysisk aktivitet med diabetes.

Den lange spaserturen til hovedstaden kommer som en følge av en idé og utfordring fra Mjøndalen-stjernen Christian Gauseth. Da Martinsen har hatt diabetes hele livet og sammen fant man ut at det hadde vært bra å rette fokuset mot denne sykdommen som berører i underkant av 250 000 nordmenn. Med riktig innsikt og god kompetanse trenger allikevel ikke diabetes å være en hindring for det man ønsker å gjøre av fysisk aktivitet.

For en drøy uke siden starter marsjen fra Torgallmenningen for herrelagets venstreback med mål om å nå Oslo innen søndag 12. juli.

Støtter innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet
Det er ikke uten mål og mening at Martinsen skal legge den enorme distansen under sine føtter. I forbindelse med vandringen har det nemlig blitt opprettet en innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet. Fana IL Fotball støtter såklart dette gode initiativet med en slant.

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for alle med diabetes og andre som er berørt av eller interessert i sykdommen. Ved å støtte innsamlingsaksjonen hjelper man til med å gjøre livet lettere for barn og voksne med diabetes og bidrar til mer forskning på sykdommen for å løse de mange diabetesgåtene.

@diabetespetter for Diabetesforbundet / facebook.com

Alle monner drar og utgjør en forskjell for et godt liv med diabetes - og en framtid uten!

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram