Før kampen: Sogndal 2 - Fana

Publisert 21. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Sogndal 2 - Fana

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Søndag setter Fana-guttene kursen mot saftbygden og Fosshaugane Campus.

Seriekampene i Norsk Tipping-ligaen kommer nå jevnt og trutt hvilket påvirker humøret for alle og enhver. Med et høydepunkt i enden av hver uke har kvaliteten og intensiteten på treningene tatt seg opp på Fana IL Fotballs herrelag.

Supert samarbeid
Denne fotballuken avsluttes med bortekamp mot rekruttlaget fra saftbygden. På motsatt banehalvdel står altså et talentfullt fra en klubb Fana IL Fotball gjennom årene har hatt et usedvanlig godt forhold til. Mange Fana-talenter har vært i Sogndal på referanseopphold før klubbene på meget ryddig vis har blitt enig om overgang for å ivareta spillernes videre utvikling.

Vennskapet må imidlertidig legges til side mot Sogndal 2. Vertene har innledet sesongen med et særdeles ungt mannskap som til gjengeld har fått ny verdifull erfaring på seniornivå. Selv om opprykksjagene Lysekloster ble altfor sterke i seriepremieren viste Sogndal-talentene stor fremgang og utvikling på en vanskelig bortebane i Årdal. Så fort anledningen byr seg vil dessuten mange spillere med spilletid i OBOS-ligaen gjøre de hvitkledde særdeles slagkraftig.

Søker stabilitet
Etter to fine cupkamper har de store positive overskriftene latt vente på seg for Fana IL Fotballs herrelag. Som for de fleste andre lag i avdelingen har Ørjan Hålands disipler måtte bruke litt tid på å komme inn i kamprytme. Hver nittiminutter har så langt levd sitt helt eget liv på dette nivået og gitt flere overraskende utfall.

Jakten på et mer aggressivt forsvarsspill og sjanseskapende angrepsspill har selvfølgelig startet på treningsfeltet. Herfra kan det rapporteres om mange gode økter og sunn konkurranse i flere posisjoner. Selv forsvarsbautaen Mats Walberg har den siste tiden kunne snøre på seg skoene og gjøre livet surt for angrepsspillerne. Oppgjøret på Fosshaugane Campus kommer nok litt for tidlig for Walberg, mens resten av troppen skal være klar en behagelig busstur og en bunnsolid laginnsats.

Sogndal 2 - Fana
3. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Fosshaugane Campus
Søndag 22. august 2021 klokken 17:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram