Før kampen: Sogndal 2 - Fana

Publisert 21. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Sogndal 2 - Fana

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Søndag setter Fana-guttene kursen mot saftbygden og Fosshaugane Campus.

Seriekampene i Norsk Tipping-ligaen kommer nå jevnt og trutt hvilket påvirker humøret for alle og enhver. Med et høydepunkt i enden av hver uke har kvaliteten og intensiteten på treningene tatt seg opp på Fana IL Fotballs herrelag.

Supert samarbeid
Denne fotballuken avsluttes med bortekamp mot rekruttlaget fra saftbygden. På motsatt banehalvdel står altså et talentfullt fra en klubb Fana IL Fotball gjennom årene har hatt et usedvanlig godt forhold til. Mange Fana-talenter har vært i Sogndal på referanseopphold før klubbene på meget ryddig vis har blitt enig om overgang for å ivareta spillernes videre utvikling.

Vennskapet må imidlertidig legges til side mot Sogndal 2. Vertene har innledet sesongen med et særdeles ungt mannskap som til gjengeld har fått ny verdifull erfaring på seniornivå. Selv om opprykksjagene Lysekloster ble altfor sterke i seriepremieren viste Sogndal-talentene stor fremgang og utvikling på en vanskelig bortebane i Årdal. Så fort anledningen byr seg vil dessuten mange spillere med spilletid i OBOS-ligaen gjøre de hvitkledde særdeles slagkraftig.

Søker stabilitet
Etter to fine cupkamper har de store positive overskriftene latt vente på seg for Fana IL Fotballs herrelag. Som for de fleste andre lag i avdelingen har Ørjan Hålands disipler måtte bruke litt tid på å komme inn i kamprytme. Hver nittiminutter har så langt levd sitt helt eget liv på dette nivået og gitt flere overraskende utfall.

Jakten på et mer aggressivt forsvarsspill og sjanseskapende angrepsspill har selvfølgelig startet på treningsfeltet. Herfra kan det rapporteres om mange gode økter og sunn konkurranse i flere posisjoner. Selv forsvarsbautaen Mats Walberg har den siste tiden kunne snøre på seg skoene og gjøre livet surt for angrepsspillerne. Oppgjøret på Fosshaugane Campus kommer nok litt for tidlig for Walberg, mens resten av troppen skal være klar en behagelig busstur og en bunnsolid laginnsats.

Sogndal 2 - Fana
3. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Fosshaugane Campus
Søndag 22. august 2021 klokken 17:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram