Før kampen: Ready - Fana

Publisert 8. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Ready - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Etter fadesen på forrige Oslo-tur har Fana IL Fotballs herrelag mye å spille for mot Ready.

Selv om det er åtte seriekamper siden har det vært vanskelig å glemme den lange dagen i Oslo i forbindelse med serieåpningen. Ustoppelige Frigg gjorde kort prosess mot rustne Fana-gutter og var best i alle faser av spillet. Inngangen til bortekampen mot Ready har heldigvis vært alt annet enn rotete og lysten på en ny god prestasjon er stor.

Oslo vest
På motsatt banehalvdel står Ready som kan skilte med en imponerende historiebok. I starten av det forrige århundre nemlig Ready blant landets fremste fotballklubber med flere spillere på landslaget. Noenlunde samtidig herjet laget fra Vestre Aker på bandybanen. Idrettsforeningen legger i dag til rette for spill på både is og kunstgress samt ivaretar barn og unge i flere andre idretter.

Herrelaget spiller altså i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 og har sin hjemmebane på Gressbanen kunstgress. Etter et par sesonger under pari kjempet Ready seg opp øvre halvdel før koronasesongen. Med flere lovende unggutter i stallen hadde vertene derfor et godt håp om å bygge videre på fremgangen hvilket et knepent tap mot Strømsgodset i NM på mange måter bar bud om. 2021-sesongen har allikevel vært litt stang ut så langt. Ready har vært fullt på høyde med motstanderne i de aller fleste kampene, men aldri klart å vippe de berømte marginene i sin favør.

Bergen sør
Lørdag formiddag setter Fana-guttene på ny kursen fra Bergen sør til hovedstaden. Med seg i bagasjen har laget masse selvtillit og tro på at rendyrking av egen spillestil har gjort fotballhverdagen utviklende og lystbetont.

Etter mange gode opplevelser den siste tiden. Med høy intensitet og godt presspill har Fana-laget vært en vanskelig motstander å møte. Ørjan Hålands disipler har dessuten klart å unngå tunge fravær i form av karantene og skader hvilket har gitt fin kontinuitet. Med en sterk konkurransesituasjonen har tilstedeværelsen i treningsarbeidet allikevel gjort at startelleveren har forandret seg fra uke til uke uten at det har påvirket uttrykket i kamp nevneverdig.

Ready - Fana
10. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Gressbanen kunstgress
Lørdag 9. oktober 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram