Før kampen: Ready - Fana

Publisert 8. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Ready - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Etter fadesen på forrige Oslo-tur har Fana IL Fotballs herrelag mye å spille for mot Ready.

Selv om det er åtte seriekamper siden har det vært vanskelig å glemme den lange dagen i Oslo i forbindelse med serieåpningen. Ustoppelige Frigg gjorde kort prosess mot rustne Fana-gutter og var best i alle faser av spillet. Inngangen til bortekampen mot Ready har heldigvis vært alt annet enn rotete og lysten på en ny god prestasjon er stor.

Oslo vest
På motsatt banehalvdel står Ready som kan skilte med en imponerende historiebok. I starten av det forrige århundre nemlig Ready blant landets fremste fotballklubber med flere spillere på landslaget. Noenlunde samtidig herjet laget fra Vestre Aker på bandybanen. Idrettsforeningen legger i dag til rette for spill på både is og kunstgress samt ivaretar barn og unge i flere andre idretter.

Herrelaget spiller altså i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 og har sin hjemmebane på Gressbanen kunstgress. Etter et par sesonger under pari kjempet Ready seg opp øvre halvdel før koronasesongen. Med flere lovende unggutter i stallen hadde vertene derfor et godt håp om å bygge videre på fremgangen hvilket et knepent tap mot Strømsgodset i NM på mange måter bar bud om. 2021-sesongen har allikevel vært litt stang ut så langt. Ready har vært fullt på høyde med motstanderne i de aller fleste kampene, men aldri klart å vippe de berømte marginene i sin favør.

Bergen sør
Lørdag formiddag setter Fana-guttene på ny kursen fra Bergen sør til hovedstaden. Med seg i bagasjen har laget masse selvtillit og tro på at rendyrking av egen spillestil har gjort fotballhverdagen utviklende og lystbetont.

Etter mange gode opplevelser den siste tiden. Med høy intensitet og godt presspill har Fana-laget vært en vanskelig motstander å møte. Ørjan Hålands disipler har dessuten klart å unngå tunge fravær i form av karantene og skader hvilket har gitt fin kontinuitet. Med en sterk konkurransesituasjonen har tilstedeværelsen i treningsarbeidet allikevel gjort at startelleveren har forandret seg fra uke til uke uten at det har påvirket uttrykket i kamp nevneverdig.

Ready - Fana
10. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Gressbanen kunstgress
Lørdag 9. oktober 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram