Før kampen: Ready - Fana

Publisert 8. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Ready - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Etter fadesen på forrige Oslo-tur har Fana IL Fotballs herrelag mye å spille for mot Ready.

Selv om det er åtte seriekamper siden har det vært vanskelig å glemme den lange dagen i Oslo i forbindelse med serieåpningen. Ustoppelige Frigg gjorde kort prosess mot rustne Fana-gutter og var best i alle faser av spillet. Inngangen til bortekampen mot Ready har heldigvis vært alt annet enn rotete og lysten på en ny god prestasjon er stor.

Oslo vest
På motsatt banehalvdel står Ready som kan skilte med en imponerende historiebok. I starten av det forrige århundre nemlig Ready blant landets fremste fotballklubber med flere spillere på landslaget. Noenlunde samtidig herjet laget fra Vestre Aker på bandybanen. Idrettsforeningen legger i dag til rette for spill på både is og kunstgress samt ivaretar barn og unge i flere andre idretter.

Herrelaget spiller altså i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 og har sin hjemmebane på Gressbanen kunstgress. Etter et par sesonger under pari kjempet Ready seg opp øvre halvdel før koronasesongen. Med flere lovende unggutter i stallen hadde vertene derfor et godt håp om å bygge videre på fremgangen hvilket et knepent tap mot Strømsgodset i NM på mange måter bar bud om. 2021-sesongen har allikevel vært litt stang ut så langt. Ready har vært fullt på høyde med motstanderne i de aller fleste kampene, men aldri klart å vippe de berømte marginene i sin favør.

Bergen sør
Lørdag formiddag setter Fana-guttene på ny kursen fra Bergen sør til hovedstaden. Med seg i bagasjen har laget masse selvtillit og tro på at rendyrking av egen spillestil har gjort fotballhverdagen utviklende og lystbetont.

Etter mange gode opplevelser den siste tiden. Med høy intensitet og godt presspill har Fana-laget vært en vanskelig motstander å møte. Ørjan Hålands disipler har dessuten klart å unngå tunge fravær i form av karantene og skader hvilket har gitt fin kontinuitet. Med en sterk konkurransesituasjonen har tilstedeværelsen i treningsarbeidet allikevel gjort at startelleveren har forandret seg fra uke til uke uten at det har påvirket uttrykket i kamp nevneverdig.

Ready - Fana
10. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Gressbanen kunstgress
Lørdag 9. oktober 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram