Før kampen: Os - Fana

Publisert 14. april 2023 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Os - Fana

Herrelaget setter lørdag kursen mot Kuventræ for bortekamp i Norsk Tipping-ligaen og åpningsfest av ny tribune.

Seriepremieren for Fana IL Fotballs herrelag ble unnagjort andre påskedag og kampene kommer nå på løpende bånd. Avdelingen til Fana-guttene legger stort sett opp til bortekamper med fly, men denne helgen skal den nye motorveien til Bjørnafjorden benyttes.

Endre Brenne
Gjestene fra Bjørnafjorden har vært en viktig institusjon i nærmiljøet i over et sekel. Selv om historien viser både opp- og nedturer kan klubben skilte med spill på øverste nivå i norsk fotball. Storspillet på midten av 70-tallet skapte en enorm entusiasme på Kuventræ. Siden den gang har et fin antall Os-spillere tatt steget til toppfotballen samtidig som klubben stort sett har vært et lag å regne med i 2. eller 3. divisjon.

Os fremstår i dag som en veldrevet klubb hvor spillerne i barne- og ungdomsfotballen får tilbud om en særdeles god fotballutdanning. Det er langt i fra utenkelig at flere spennende og egenproduserte talenter medvirker i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. Selv om fremtidsrettet drift og utvikling som oftest er en konsekvens av samspill mellom mange ressurspersoner skal Endre Brenne definitivt ha sin del av æren. En altmuligmann med solid kompetanse og skyhøy arbeidskapasitet som har gått i bresjen mange solskinnshistorier på Kuventræ.

Nevnte Brenne i sin jobb mange forskjellige hatter deriblant rollen som hovedtrener. Vertene fikk en tøff start på 2023-sesongen da man tapte mot sin argeste konkurrent og rival i Lysefjorden. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at de gulkledde vil spille med hjerte utenpå drakten foran et stort publikum.

Ørjan Håland
Personen med kortest reisevei til lokaloppgjøret vil etter alle solemerker være hovedtreneren i Fana IL Fotball. Ørjan Håland er nemlig godt gift, bosatt bare et utspark fra Kuventræ og attpåtil Os-trener på fritiden. Den tidligere medieyndlingen i Midtsiden ble høvding for herrelaget som et relativt ubeskrevet trenerblad før 2019-sesongen. I tillegg til å selge sand i Sahara har Håland til stadighet bekreftet sin store fotballkompetanse. En ulv i fåreklær som har vist et forbilledlig lederskap både på og utenfor banen. Så langt har Fana IL Fotball og Ørjan Håland vært en match de fleste Tinder-brukere bare kan drømme om.

Med et felles syn på hvordan fotballspillet skal utøves har Fana IL Fotball og Håland staket ut en kurs som legger til rette for nye fremganger hvor en tydelig, effektiv og underholdende fremoverfotball står sentralt. Klisjéen om en rød tråd har definitivt hjemsøkt korridorene på Nesttun Idrettsplass gjennom hele sesongoppkjøringen. Fana-guttene leverte en voksen forestilling mot Gneist i seriepremieren hvor man dominerte både banespillet og målprotokollen. Etter en behagelig kamp på hjemmebane venter nå en langt sterkere motstander som kan skape trøbbel for de aller fleste lag på eget kunstgress.

Os - Fana
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Nesttun Idrettsplass
Lørdag 15. april 2023 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram