Før kampen: Lysekloster - Fana

Publisert 10. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Lysekloster - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Herrelaget møter Lysekloster på bortebane i helgen.

I den sjette serierunden i Norsk Tipping-ligaen kjører Fana IL Fotballs herrelaget over Fanafjellet for å møte Lysekloster.

Munkene
Hjemmelagets reise gjennom seriesystemet forrige tiår har etterhvert blitt velkjent for de fleste. Sterke krefter ble satt i sving for å bringe laget fra Lysefjorden til toppfotballen. Munkene viste lenge en unik evne til å tilpasse seg et nytt nivå og signere spillere med rik erfaring. Laget klatret dermed raskt oppover i divisjonene og har etablert et råflott idrettsanlegg i nærmiljøet. Etter en snarvisitt i PostNord-ligaen før omleggingen av seriesystemet har Lysekloster vært et lag å regne med helt i toppen av 3. divisjon - alltid blant de tre beste.

Som vanlig har hardtsatsende Lysekloster en uttalt ambisjon om å rykke opp så fort som mulig. Med flere skikkelser i troppen som har spilt på et høyere nivå - deriblant klubbnomaden Tim Nilsen som for par sesonger siden var et hyggelig bekjentskap på Nesttun Idrettsplass. Sesongstarten for munkene kan definitivt karakteriseres som blandet drops. Til tross for høye topper og dype daler rent prestasjonsmessig er det er all grunn til å tro at voksne verter blir en fin utfordring for bortelaget.

Fana-guttene
Fana-guttene har som alltid forberedt seg nøye gjennom uken og gleder seg til kamp mot god motstand. Det er i alle fall mange gode grunner til å bygge videre på den solide forestillingen mot Sandviken i forrige serierunde. En stadig positiv skadesituasjon og et par nye ansikter tilgjengelig har dessuten gitt Ørjan Håland etterlengtet hodebry i forbindelse med laguttaket.

Uavhengig av hvilken ellever som får tillit fra start må bortelaget være fremme i skoen i møtet med en av de aller største opprykkskandidatene. Så langt har oppgjørene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 levd sitt eget liv og det har til tider vært tøffe tak på mange arenaer. Forhåpentligvis kan Fana-guttene gjøre den nødvendige jobben både med og uten ball for å få kampen inn i sitt spor i jakten på flere poeng.

Lysekloster - Fana
6. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Lysekloster Family Arena
Lørdag 11. september 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram