Før kampen: Lysekloster - Fana

Publisert 10. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Lysekloster - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Herrelaget møter Lysekloster på bortebane i helgen.

I den sjette serierunden i Norsk Tipping-ligaen kjører Fana IL Fotballs herrelaget over Fanafjellet for å møte Lysekloster.

Munkene
Hjemmelagets reise gjennom seriesystemet forrige tiår har etterhvert blitt velkjent for de fleste. Sterke krefter ble satt i sving for å bringe laget fra Lysefjorden til toppfotballen. Munkene viste lenge en unik evne til å tilpasse seg et nytt nivå og signere spillere med rik erfaring. Laget klatret dermed raskt oppover i divisjonene og har etablert et råflott idrettsanlegg i nærmiljøet. Etter en snarvisitt i PostNord-ligaen før omleggingen av seriesystemet har Lysekloster vært et lag å regne med helt i toppen av 3. divisjon - alltid blant de tre beste.

Som vanlig har hardtsatsende Lysekloster en uttalt ambisjon om å rykke opp så fort som mulig. Med flere skikkelser i troppen som har spilt på et høyere nivå - deriblant klubbnomaden Tim Nilsen som for par sesonger siden var et hyggelig bekjentskap på Nesttun Idrettsplass. Sesongstarten for munkene kan definitivt karakteriseres som blandet drops. Til tross for høye topper og dype daler rent prestasjonsmessig er det er all grunn til å tro at voksne verter blir en fin utfordring for bortelaget.

Fana-guttene
Fana-guttene har som alltid forberedt seg nøye gjennom uken og gleder seg til kamp mot god motstand. Det er i alle fall mange gode grunner til å bygge videre på den solide forestillingen mot Sandviken i forrige serierunde. En stadig positiv skadesituasjon og et par nye ansikter tilgjengelig har dessuten gitt Ørjan Håland etterlengtet hodebry i forbindelse med laguttaket.

Uavhengig av hvilken ellever som får tillit fra start må bortelaget være fremme i skoen i møtet med en av de aller største opprykkskandidatene. Så langt har oppgjørene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 levd sitt eget liv og det har til tider vært tøffe tak på mange arenaer. Forhåpentligvis kan Fana-guttene gjøre den nødvendige jobben både med og uten ball for å få kampen inn i sitt spor i jakten på flere poeng.

Lysekloster - Fana
6. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Lysekloster Family Arena
Lørdag 11. september 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Toårskontrakt med Njøs

Publisert 21. november 2021

Nøkkelspilleren Anders Grindheim Njøs er klar for flere sesonger i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Årets spiller signerte ny kontrakt

Publisert 17. november 2021

Midtbaneeleganten Simen Brekkhus skal fortsette å være en viktig brikke på Fana IL Fotballs herrelag.

Avsluttet sesongen med stil

Publisert 31. oktober 2021

Fjøra ble flere nummer for små da Fana IL Fotballs herrelag tok sin ellevte strake seier.

Før kampen: Fana - Fjøra

Publisert 30. oktober 2021

Fana IL Fotballs herrelag møter Fjøra i en viktig kamp på Nesttun Idrettsplass.

Forlenget seiersrekken mot Bjarg

Publisert 24. oktober 2021

Hjemmelaget hadde sine sjanser, men Fana-guttene vant til slutt fullt fortjent i derbyet.

Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram