Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

I den niende serierunden i Norsk Tipping-ligaen står altså Haugesund 2 på motsatt banehalvdel. Nok et nytt bekjentskap som det av naturlige årsaker ikke kan analyseres like lett da man som andrelag har mulighet til å spille på flere strenger i sammensetning av kamptropp.

Kraftakademiet
I og med at Eliteserien har gått inn i en lengre landslagspause vil det være nærliggende å tro at utviklingsavdelingen kommer til å bære det største lasset. Kraftakademiet ble lansert for et par år siden som en massiv investering for å styre talentutviklingen i hele regionen. Gjennom et åpent og lojalt samarbeid med klubbene på Haugalandet og i Sunnhordaland har Kraftakademiet etablert seg som en katalysator i utviklingsarbeidet - og fungerer ikke minst som en bro til Haugesund sitt eliteserielag.

Regionens største talenter har blitt samlet på Haugesund 2 for å være garantert en strukturert overgang til seniorfotball. Etter opprykket forrige sesong kan talentene nyte godt av en langt tøffere kamparena i Norsk Tipping-ligaen. Selv om målsetningen aldri har vært høyere enn å sikre ny kontrakt i divisjonen har Haugesund 2 allerede i flere kamper vist seg å være oppgaven verdig.

Corvus Energy Fana-akademiet
Symbiosen mellom spiller-, trener- og klubbutvikling har det siste tiåret vært en viktig del av Fana IL Fotball sitt DNA. Klubben skal også i fortsettelsen levere enkeltspillere til toppfotballen og på samme tid klatre i divisjonssystemet. Målsetninger og ambisjoner som krever at man i størst mulig grad må eliminere tilfeldigheter. Med målrettet og hardt arbeid over tid på Corvus Energy Fana-akademiet har køen av talenter på vei mot representasjonslag og toppfotball den siste tiden blitt et langt og nydelig skue.

Hovedtrener Ørjan Håland har forsterket dette arbeidet og gjort det til en konkurransefordel ved å gi tillit til fremadstormende talenter samtidig som man jakter trepoengere helg etter helg. Denne sesongen kan flere av herrelagets mest fremtredende spillere trygt stemples som egenprodusert og nye ungfoler banker stadig på døren til både troppen og startelleveren. Etter å ha innledet uken med seier på mandag har store deler av troppen vært frisk og rask gjennom treningsuken - klar til dyst mot et løpssterkt hjemmelag.

Haugesund 2 - Fana
9. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Frakkagjerd stadion
Lørdag 4. juni 2022 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram