Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

I den niende serierunden i Norsk Tipping-ligaen står altså Haugesund 2 på motsatt banehalvdel. Nok et nytt bekjentskap som det av naturlige årsaker ikke kan analyseres like lett da man som andrelag har mulighet til å spille på flere strenger i sammensetning av kamptropp.

Kraftakademiet
I og med at Eliteserien har gått inn i en lengre landslagspause vil det være nærliggende å tro at utviklingsavdelingen kommer til å bære det største lasset. Kraftakademiet ble lansert for et par år siden som en massiv investering for å styre talentutviklingen i hele regionen. Gjennom et åpent og lojalt samarbeid med klubbene på Haugalandet og i Sunnhordaland har Kraftakademiet etablert seg som en katalysator i utviklingsarbeidet - og fungerer ikke minst som en bro til Haugesund sitt eliteserielag.

Regionens største talenter har blitt samlet på Haugesund 2 for å være garantert en strukturert overgang til seniorfotball. Etter opprykket forrige sesong kan talentene nyte godt av en langt tøffere kamparena i Norsk Tipping-ligaen. Selv om målsetningen aldri har vært høyere enn å sikre ny kontrakt i divisjonen har Haugesund 2 allerede i flere kamper vist seg å være oppgaven verdig.

Corvus Energy Fana-akademiet
Symbiosen mellom spiller-, trener- og klubbutvikling har det siste tiåret vært en viktig del av Fana IL Fotball sitt DNA. Klubben skal også i fortsettelsen levere enkeltspillere til toppfotballen og på samme tid klatre i divisjonssystemet. Målsetninger og ambisjoner som krever at man i størst mulig grad må eliminere tilfeldigheter. Med målrettet og hardt arbeid over tid på Corvus Energy Fana-akademiet har køen av talenter på vei mot representasjonslag og toppfotball den siste tiden blitt et langt og nydelig skue.

Hovedtrener Ørjan Håland har forsterket dette arbeidet og gjort det til en konkurransefordel ved å gi tillit til fremadstormende talenter samtidig som man jakter trepoengere helg etter helg. Denne sesongen kan flere av herrelagets mest fremtredende spillere trygt stemples som egenprodusert og nye ungfoler banker stadig på døren til både troppen og startelleveren. Etter å ha innledet uken med seier på mandag har store deler av troppen vært frisk og rask gjennom treningsuken - klar til dyst mot et løpssterkt hjemmelag.

Haugesund 2 - Fana
9. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Frakkagjerd stadion
Lørdag 4. juni 2022 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram