Før kampen: Frigg - Fana

Publisert 7. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Frigg - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Ventetiden er over når Norsk Tipping-ligaen denne helgen omsider skal sparkes i gang.

At koronapandemien har vært et mareritt for store deler av norsk fotball er ingen hemmelighet. Nesten to år etter forrige seriekamp vil fotballens evige bønn til politikerne være en saga blott. Seriestarten alle har ventet på står nemlig for tur.

Aristokraten fra Oslo
I årets aller første serierunde står Frigg på motsatt banehalvdel. Det er med andre ord et svært tradisjonsrikt Oslo-lag som er verter lørdag ettermiddag. Hjemmelaget vant flere pokaler i begynnelsen av det forrige århundre og var en del av oslofotballens dominans på 60-tallet med flere topplasseringer på øverste nivå.

Dagens Frigg-utgave forventes å være blant de fremst lagene i avdelingen. Hjemmelaget er rett og slett et godt fotballag som har hatt kontinuitet på spiller- og trenersiden de siste årene. Flere av spillerne kan skilte med erfaring fra høyere nivå hvilket kan være nyttig når det hele nå drar seg til. Med en rutinert tropp full av kvaliteter har de mørkeblå garantert skumle planer og ambisjoner om å lukte på opprykk - litt i skyggen av storsatsingen til et annet lag fra hovedstaden.

Klar for kort sesong
For Fana IL Fotballs herrelag kommer kampene på løpende bånd akkurat som man har lengtet etter. NM-kampene mot både Sotra og Brann gav Ørjan Hålands disipler verdifull kamptrening før alvoret nå braker løs.

Forhåpentligvis er Fana-guttene forberedt på en hektisk høstsesong hvor det legges opp til en enkel serie med kun 13 serierunder totalt med et ujevnt antall hjemme- og bortekamper.

Det siste tiåret har troppen til klubbens flaggskip vært overfylt med talenter på vei opp og frem. Gjengen som satte seg på flyet til Oslo i morges er intet unntak. Det unge Fana-laget viste under cupkampene at man tidvis kan levere effektiv og skapende angrepsfotball mot gode motstandere. Sett vekk i fra bautaen Mats Walberg, treningsfantomet Alexander Stockinger og den evige Fana-spilleren Joachim Dankertsen skal øvrige i rødt og hvit være spilleklar. Verdt å se opp for er målvakten Henrik Mathias Bakke og angriperen Trym Nazoori Adonaba som begge kan få sin debut for Fana IL Fotball i ettermiddag.

Frigg - Fana
1. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Tørteberg
Lørdag 7. august 2021 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram