Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Stord

Foto: Hordalandsfotball.

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Etter å ha fått en velfortjent pust i bakken andre halvdel av juli har Fana-guttene forberedt seg til kampene som venter i høst. Nærmest venter en mulighet for revansje når Stord tar turen til Nesttun Idrettsplass i den 16. serierunden.

Stord
Gjennom årenes løp har gjestene fra Sunnhordland vært et lag å regne med i hordalandsfotballen. Ved starten av dette årtusenet var Stord en del av større samarbeid som skulle samle klubbene i regionen. Denne satsingen ble imidlertidig aldri noen suksess og man gikk tilbake til start etter flere sesonger under navnet Stord Sunnhordland Fotballklubb.

Årets Stord-utgave er nok mer harmonisk med et god og lokal tropp. I tur og orden har flere kjente og erfarne sunnhordlendinger vendt tilbake til klubben - med den tidligere Brighton-, Kristiansund-, Haugesund-, Odd- og Aalesund-spilleren Torbjørn Agdestein som den største profilen. Laget har riktignok variert i prestasjonene så langt denne sesongen, men samtidig vist at angrepsrekken holder fryktinngytende høyt nivå.

Fana
Også for hjemmelaget har vært en sesongen vært en berg-og-dalbane. Høye topper og dype daler beskriver prestasjonene godt. Heldigvis har det eneste som har stått i hodet på trenerteamet de siste ukene vært å gjenskape og forsterke positive detaljer i alle faser av spillet. Et ungt og fremadstormende hjemmelag kan på sitt beste være en vanskelig nøtt å knekke.

Mot et godt Stord-lag må samtlige Fana-gutter garantert være på tå hev. Nesten hele troppen er meldt spilleklar i jakten på å sammen ta nye steg med hurtig og energisk angrepsfotball. Økt konkurranse i lagdelene har gitt Ørjan Håland litt å tenke på i utvelgelsen av startellever, men også flere strenger å spille på underveis i kampene.

Fana - Stord
16. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nesttun Idrettsplass
Lørdag 13. august 2022 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram