Før kampen: Fana - Sotra

Publisert 24. juli 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Sotra

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fana IL Fotballs herrelag spiller lørdag sin første obligatoriske kamp på 637 dager.

Den eviglange ventetiden og store lengselen etter en tellende kamp for et av klubbens seniorlag er endelig over. Etter at NM for menn ble avlyst forrige sesong er det nettopp denne tradisjonen som for alvor markerer starten på fotballåret for 71 lag fra Norsk Tipping-ligaen.

Ballbesittende tilnærming
Veien til Ullevaal starter mot Sotra som i aller høyeste grad har holdt hjulene i gang under pandemien. Nivå tre slapp nemlig gjennom det trange nåløyet til regjeringen med tanke på fullkontaktstrening og seriespill.

Bortelaget fra Straume var høyst trolig det mest omtalte laget i PostNord-ligaen forrige sesong. Det unge trenertalentet Renate Blindheim ble engasjert som den første kvinnelige hovedtreneren for et herrelag i norsk toppfotball noe som vakte oppsikt også langt utenfor Norges landegrenser. Samtidig som Blindheims navn var på alles lepper sjokkerte nederlerlagsdømte Sotra de fleste med å innkassere den ene trepoengeren etter den andre. Momentumet laget hadde innledningsvis gav nødvendig ro, selvtillit og poengfangst til å sikre plass i høstens sluttspill om opprykk.

De blåkledde har imidlertidig fått det langt tøffere denne sesongen. Sotra ligger særdeles utsatt til på tabellen i PostNord-ligaen hvor kampene mildt sagt kommer på løpende bånd. NM-kampen kommer kanskje litt ubeilig midt i et allerede svært tett kampprogram. Til tross for skuffende resultater har Blindheims disipler vært tro mot sitt konsept og spillestil. Det vil derfor være overraskende om ikke laget også lørdag ønsker å styre kampen med en ballbesittende tilnærming.

Verdens lengste sesongoppkjøring
Allerede før koronapandemien inntraff var det nesten en særnorsk ordning om å ha sesongoppkjøring over mange mange måneder. Med nesten to år siden forrige tellende fotballkamp kan man trygt si at forberedelsene til årets sesong har vært i lengste laget for Fana IL Fotballs herrelag.

Skuffelsen var stor da Norges Fotballforbund til slutt besluttet å sette en sluttstrek og avlyse fotballsesongen 2020. Fremfor å bli deprimert og ta en lengre pause har trenerteamet og spillergruppen valgt å være offensiv, øyne mulighetene og hente marginer i utviklingsarbeidet gjennom et nøye planlagt treningsregime.

Hovedtrener Ørjan Håland fikk tidlig oppfylt sitt ønske om kontinuitet i alle ledd i herrelagets spillertropp. Siden den gang har mannskapet blitt krydret med et par solide tilvekster samt flere svært spennende akademispillere.

Selv om Fana-guttene har fått gjennomført et par treningskamper vet man selvsagt ikke nøyaktig hvor man står i kampsituasjon da 1. runde i NM for menn for en gang skyld markerer startskuddet på sesongen. Forhåpentligvis får alle som er glad i Fana IL Fotball oppleve positiv, hurtig og energisk angrepsfotball som begeistrer.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Sotra
1. runde i NM for menn, Varden Amfi
Lørdag 24. juli 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram