Før kampen: Fana - Os

Publisert 14. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Os

I ettermiddag spiller herrelaget mot Os på Varden Amfi.

Etter et stort mageplask i Oslo forrige helg skal Fana IL Fotballs herrelag reise kjerringa etter seriepremieren. Denne lørdagen står Os på motsatt banehalvdel.

Flere gulkledde kjenninger
Gjestene fra Bjørnafjorden har vært en viktig institusjon i nærmiljøet i over et sekel. Selv om historien viser både opp- og nedturer kan klubben skilte med spill på øverste nivå i norsk fotball. Storspillet på midten av 70-tallet skapte en enorm entusiasme på Kuventræ. Siden den gang har et fin antall Os-spillere tatt steget til toppfotballen samtidig som klubben stort sett har vært et lag å regne med i 2. eller 3. divisjon.

Os fremstår i dag som en veldrevet klubb hvor spillerne i barne- og ungdomsfotballen får tilbud om en særdeles god fotballutdanning. Det er langt i fra utenkelig at flere spennende og egenproduserte talenter medvirker i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. I Os-troppen finner man også flere gulkledde kjenninger. Sander Lønne Dyngeland, William Lafquist-Lygre, Tobias Blindheim Nøss og Thomas Stene Spilde har spilt hjemmekamper på Nesttun Idrettsplass. Gjestene viste karakter og moral da tre poeng ble innkassert mot Ready til tross for at man ble redusert til ti mann tidlig i andreomgang.

Motiverte Fana-gutter
Selv om Frigg imponerte alt og alle på Tørteberg for en uke siden, er det ikke til å stikke under en stol at prestasjonen til Fana-guttene var langt unna pari. Ørjan Hålands disipler var rett og slett ikke til å kjenne igjen etter å ha vist fine tendenser mot Sotra og Brann.

Derfor har spillerne på herrelaget jaktet på de berømte relasjonene i angrepsspillet gjennom hele uken. Troppen ser dessuten ut til å være friskere og raskere ut enn på lenge. Med hard konkurranse i flere posisjoner bør det være et berettighet håp om at hjemmelaget viser seg frem fra en langt mer positiv side. Deler av den eldre garde sliter dog fortsatt med noen skavanker og må se kampen fra tribuneplass. Kampene i tredjedivisjon krever uansett at samtlige bretter opp ermene og legger ned nødvendige meter for å være i posisjon til seier.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Os
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 14. juli 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram