Før kampen: Fana - Os

Publisert 14. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Os

I ettermiddag spiller herrelaget mot Os på Varden Amfi.

Etter et stort mageplask i Oslo forrige helg skal Fana IL Fotballs herrelag reise kjerringa etter seriepremieren. Denne lørdagen står Os på motsatt banehalvdel.

Flere gulkledde kjenninger
Gjestene fra Bjørnafjorden har vært en viktig institusjon i nærmiljøet i over et sekel. Selv om historien viser både opp- og nedturer kan klubben skilte med spill på øverste nivå i norsk fotball. Storspillet på midten av 70-tallet skapte en enorm entusiasme på Kuventræ. Siden den gang har et fin antall Os-spillere tatt steget til toppfotballen samtidig som klubben stort sett har vært et lag å regne med i 2. eller 3. divisjon.

Os fremstår i dag som en veldrevet klubb hvor spillerne i barne- og ungdomsfotballen får tilbud om en særdeles god fotballutdanning. Det er langt i fra utenkelig at flere spennende og egenproduserte talenter medvirker i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. I Os-troppen finner man også flere gulkledde kjenninger. Sander Lønne Dyngeland, William Lafquist-Lygre, Tobias Blindheim Nøss og Thomas Stene Spilde har spilt hjemmekamper på Nesttun Idrettsplass. Gjestene viste karakter og moral da tre poeng ble innkassert mot Ready til tross for at man ble redusert til ti mann tidlig i andreomgang.

Motiverte Fana-gutter
Selv om Frigg imponerte alt og alle på Tørteberg for en uke siden, er det ikke til å stikke under en stol at prestasjonen til Fana-guttene var langt unna pari. Ørjan Hålands disipler var rett og slett ikke til å kjenne igjen etter å ha vist fine tendenser mot Sotra og Brann.

Derfor har spillerne på herrelaget jaktet på de berømte relasjonene i angrepsspillet gjennom hele uken. Troppen ser dessuten ut til å være friskere og raskere ut enn på lenge. Med hard konkurranse i flere posisjoner bør det være et berettighet håp om at hjemmelaget viser seg frem fra en langt mer positiv side. Deler av den eldre garde sliter dog fortsatt med noen skavanker og må se kampen fra tribuneplass. Kampene i tredjedivisjon krever uansett at samtlige bretter opp ermene og legger ned nødvendige meter for å være i posisjon til seier.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Os
2. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 14. juli 2021 klokken 15:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram