Før kampen: Fana - Lyn

Publisert 27. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Lyn

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Lørdag står hardtsatsende Lyn på motsatt banehalvdel for Fana IL Fotballs herrelag.

Ørjan Hålands disipler innkasserte tre fortjente poeng forrige søndag. Etter restitusjon dagen derpå har resten av uken handlet om å forsterke fine tendenser i angrepsspillet og øke intensiteten i forsvarsspillet ytterligere.

Mest omtalt i 3. divisjon
Det er nemlig ingen lettvekter som venter i årets 4. serierunde. Som en av de eldste fotballklubbene i Norge har Lyn en lang og betydningsfull historie - full av imponerende meritter og dype kriser. Lyn var i begynnelsen av det forrige århundre initiativtaker til stiftelsen av Norges Fotballforbund og pådriver for bygging av Ullevaal Stadion. Med to seriemesterskap og åtte norgesmesterskap var laget fra Oslo vest lenge en storklubb i norsk målestokk. Lyn var på mange toppklubben som forsvant da klubbens elitesatsing gikk dundrende konkurs og representasjonslaget måtte starte på nytt fra nivå syv.

Selv om dagens Lyn-utgave befinner seg i Norsk Tipping-ligaen har klubben vært på alles lepper den siste tiden og høyst trolig klart mest omtalt i 3. divisjon. Før sommerferien slo inn presenterte nemlig Lyn et ambisiøst prosjekt med et mål for øye - rykke opp til Eliteserien innen 2026. Første steg på veien var å gjennomføre en folkefinansering som tok fotball-Norge med storm og skaffet til veie ti millioner kroner på imponerende kort tid.

Med dette som utgangspunkt ble inngangen til årets sesong nok litt annerledes enn de fleste i Lyn-patrioter hadde sett for seg. Flere etablerte spillere har sluttet seg til troppen og styrket laget kraftig. I tillegg har anerkjente Tor Ole Skullerud med sin kompetanse blitt koblet på satsingen som sportslig leder. På banen har laget variert en del i prestasjonene, men har i motsetning til de fleste andre plukket poeng i hver eneste kamp så langt.

Sunn konkurransesituasjon
Fana IL Fotballs herrelag har i sesonginnledningen slitt med å være den beste utgaven av seg selv. Derfor var spillet forrige helg nesten like gledelig som selve resultatet. Mot et purungt Sogndal 2-lag ble det vasket frem sjanser på løpende bånd takket være bevisste og innøvde virkemidler.

Med storfint besøk fra hovedstaden må nok prestasjonene heves ytterligere. Da passer det meget bra at Fana-troppen er tilnærmet skadefri. Riktignok står Alexander Stockinger fortsatt på skadelisten og fyller i stedet en rolle i trenerteamet denne høsten. Videre må Henrik Flagtvedt Øvrebø melde forfall da ryggen ikke spiller helt på lag.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Lyn
4. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 28. august 2021 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram