Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Haugesund

Foto: Mikal Lindøe i Hordalandsfotball.

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Haugesund-spillerne lever livets glade dager i Eliteserien, men begge kan skryte over å ha betydelig spilletid i den rød- og hvistripede Fana-drakten. De første rundene i NM for menn pleier som regel å være Davids kamp mot Goliat - kveldens cupkamp på Nesttun Idrettsplass er intet unntak.

Goliat
Haugesund imponerte riktignok ikke allverden i sesongens første kamper. Høyst varierende prestasjoner gjorde at bortelaget ikke kunne bokføre sine første poeng før i mai måned. De siste kampene har araberne derimot bitt godt i fra seg og vært der man ønsket å være spillemessig.

Uansett formtopp kommer eliteserielaget med et gigantisk favorittstempel. Laget fra Haugalandet kommer til kampen med tre strake poengdelinger, men har neppe andre planer enn avansement. Selv om et kokhett rogalandsderby venter til helgen vil nok Jostein Grindhaug mønstre et sterkt mannskap på Nesttun Idrettsplass - noe som forhåpentligvis betyr et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

David
Hjemmelaget regner cupkampen som en bonus og en gøy opplevelse for alle involverte. Oppgjøret vil dessuten være en sjelden pekepinn på hvordan spillestilen i Fana IL Fotball, som også dyrkes lojalt i akademiet, står seg mot Eliteseriemotstand. Om enda en NM-runde skal være innenfor rekkevidde må nok Fana-guttene prestere maksimalt samtidig som Haugesund ikke har helt dagen.

Så sent som i fjor fikk Ørjan Hålands disipler muligheten til å måle krefter mot Brann - også da i 2. runde i NM for menn. Den gang yppet Fana-guttene seg mot rødtrøyene fra Kniksens plass, men sløste med sjansene hvilke gjorde at cupexiten ikke var like soleklar som sifrene skulle tilsi. Tilnærmingen til kamp vil nok uansett være ganske lik og det blir spennende å se et hjemmelag flekke tenner mot en tipp topp motstander.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Fana - Haugesund
2. runde i NM for menn, Nesttun Idrettsplass
Onsdag 22. juni 2022 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram