Før kampen: Fana - Årdal

Publisert 17. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Fana - Årdal

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Herrelaget skal lørdag spille sin aller siste hjemmekamp på Varden Amfi.

Etter at det endelig ble åpnet opp for kampaktivitet for lagene i Norsk Tipping-ligaen har Fana-guttene så langt spilt åtte obligatoriske kamper - samtlige har gått av stabelen på fremmed kunstgress. Oppgjøret mot Årdal blir heldigvis den siste hjemmekampen i en annen bydel.

Bortelaget
Det er altså en hardtarbeidende motstander som står på motsatt banehalvdel i årets 7. serierunde. Årdal skal forsvare lange og sterke fotballtradisjoner fra innerst i Sognefjorden. Klubben ble riktignok stiftet så sent som i 2005 da de lokale klubbene bestemte seg for å samkjøre satsingen i seniorfotballen. Med begrenset tilgang på spillere har Årdal opplevd imponerende oppturer og kjedelige nedturer, men mange gode enkeltsspillere har startet sin karriere på Jotun stadion. Blant disse må selvsagt Jonas Heggestad Hestetun, som i mange sesonger var en dominant og målfarlig Fana-spiller, nevnes litt ekstra.

Nyopprykkede Årdal fikk en kjedelig inngang på årets sesong da troppen ble satt ut av spill etter et smitteutbrudd og seriestarten måtte utsettes på kort varsel. Dette til tross håndterte bortelaget overgangen fra lokal til nasjonal serie tydeligvis greit og startet poengfangsten umiddelbart. De siste kampene har i midlertidig ikke stått i stil med den positive sesonginnledning. Hjemme på Jotun stadion har Årdal alltid vært en ekkel motstander å møte, mens på utebane har prestasjonene bølget langt mer.

Hjemmelaget
De rød- og hvitstripede kan se tilbake på en ny god treningsuke. Spillerne har vært skarp på trening og mange banker på døren til startelleveren. Det skaper naturligvis en positiv utfordring til trenerteamet som virkelig har fått fart på Fana-laget de siste ukene.

Hjemmelaget kommer nemlig til kampen med stor selvtillit etter flere gode prestasjoner de de siste ukene. Fana-guttene har i perioder vist frem sitt potensiale både individuelt og som kollektiv. Blant annet har forsvarssjefen Mats Walberg sin inntreden etter et langt skadeavbrekk vært imponerende. Midtbanemaestroen Anders Sørevik soner karantene etter to gule kort mot Lysekloster, mens resten av troppen er klarert for spill mot en motstander som kommer til å selge seg dyrt.

Gratis entré med Fanakortet
Fanakortet er et fordelskort med en mengde fine rabatter som kommer lommeboken til gode.

Fanakortet

Blant annet får innehavere av Fanakortet gratis entré på dame- og herrelagets hjemmekamper i serien.

  • Øvrige betaler kroner 100.

Oppgjøret spilles på Varden Amfi da hovedbanen på Nesttun Idrettsplass for tiden oppgraderes kraftig med nytt banedekke, utbedring av drenasjen samt installasjon av barrierer og stasjoner for granulatoppsamling.

Fana - Årdal
7. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Varden Amfi
Lørdag 18. september 2021 klokken 17:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram