Før kampen: Brann 2 - Fana

Publisert 26. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Brann 2 - Fana

Foto: Roy Ellingsen i Fanaposten.

Fana IL Fotballs herrelag får en tøff og fin utfordring mot talentene til Brann.

Oppgjøret mellom Brann 2 og Fana setter punktum for den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4.

Toppklubben
På motsatt banehalvdel står altså de neste beste fra flaggskipet i bergensfotballen. Selv om årets sesong har vært blytung for Brann både på og utenfor banen kan vertene skilte med mange positive høydepunkter de siste 113 årene. De rødkleddes sin posisjon i Vestland fylkeskommune er uansett ubestridt både i næringslivet og som potensiell storklubb i fotball-Norge.

Rekruttlaget ledes av ingen ringere enn Azar Karadas rår over en håndplukket spillertropp fra Bergen og omegn. Flere av disse talentene har flere aldersbestemte landskamper og trener jevnlig med klubbens eliteserielag. Riktignok har ungguttene fra Kniksens plass hatt en tung sesong så langt og kommer til kampen med fire strake tap. Når sant skal sies har laget mønstret et mannskap uten støtte fra mer erfarne spillere den siste måneden grunnet tøft kampprogram på toppnivå. Med hjemmekamp kan dette fort endre seg hvilket i seg selv alltid vil være et tema i fotballpolitiske fora. Selv om utvikling av enkeltspillere står i høysete må det taes hensyn til at kontrakten i 3. divisjon langt i fra er sikret.

Talentfabrikken
Også Fana IL Fotball har som mål å spille en viktig rolle for en bedre og mer produktiv spillerutvikling. Som utviklingsklubb har man ikke tilgang til nasjonale serier, men kompenserer dette med en styrt hospiteringsordning gjennom hele ungdomsfotballen samt tidlig spilletid og tillit på klubbens herrelag. Dette krydret med referanseopphold utenfor bygrensene har vist seg å være en effektiv måte å forberede spillere til representasjonslag og toppfotball.

Et flertall spillere i Ørjan Hålands tropp tar selvsagt steg for steg i dette utviklingsløpet. Rutinerte og erfarne spillere mikses sammen med purunge talenter. Med en tydelig spillestil i bunn skal forholdene være lagt til rette for å ta steget fra akademiet til herrelaget. De siste ukene har vært en fryd for alle som har sett kampene med Fana-øyne. Gode prestasjoner helg etter helg har gitt en fin poengfangst og stor tro på at positiv, hurtig og energisk angrepsfotball kan utvikle både enkeltspillere og lag.

Brann 2 - Fana
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nymark
Mandag 27. september 2021 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Fosse-Iversen er med videre

Publisert 22. september 2023

Fana IL Fotball og Fredrik Fosse-Iversen vil opp og frem i årene som kommer.

Øvreberg signerte ny kontrakt

Publisert 15. september 2023

Trym Vatn Øvreberg skal utvikle seg videre i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Gjerstad signerte ny kontrakt

Publisert 8. september 2023

Midtbanespilleren Håkon Giæver Gjerstad har signert en toårskontrakt med Fana IL Fotballs herrelag.

Njøs er klar for fortsettelsen

Publisert 6. september 2023

Sølvreven fra Stord har signert en ny flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Klubblegenden takker for seg

Publisert 24. august 2023

Etter 13 sesonger og 250 kamper for Fana IL Fotball har Joachim Dankertsen valgt å legge skoene på hyllen.

Joakim Birkeland tilbake i rødt og hvitt

Publisert 11. august 2023

Midtbanespilleren Joakim Birkeland har flyttet hjem til Bergen og Nesttun Idrettsplass.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram