Før kampen: Brann 2 - Fana

Publisert 26. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Brann 2 - Fana

Foto: Roy Ellingsen i Fanaposten.

Fana IL Fotballs herrelag får en tøff og fin utfordring mot talentene til Brann.

Oppgjøret mellom Brann 2 og Fana setter punktum for den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4.

Toppklubben
På motsatt banehalvdel står altså de neste beste fra flaggskipet i bergensfotballen. Selv om årets sesong har vært blytung for Brann både på og utenfor banen kan vertene skilte med mange positive høydepunkter de siste 113 årene. De rødkleddes sin posisjon i Vestland fylkeskommune er uansett ubestridt både i næringslivet og som potensiell storklubb i fotball-Norge.

Rekruttlaget ledes av ingen ringere enn Azar Karadas rår over en håndplukket spillertropp fra Bergen og omegn. Flere av disse talentene har flere aldersbestemte landskamper og trener jevnlig med klubbens eliteserielag. Riktignok har ungguttene fra Kniksens plass hatt en tung sesong så langt og kommer til kampen med fire strake tap. Når sant skal sies har laget mønstret et mannskap uten støtte fra mer erfarne spillere den siste måneden grunnet tøft kampprogram på toppnivå. Med hjemmekamp kan dette fort endre seg hvilket i seg selv alltid vil være et tema i fotballpolitiske fora. Selv om utvikling av enkeltspillere står i høysete må det taes hensyn til at kontrakten i 3. divisjon langt i fra er sikret.

Talentfabrikken
Også Fana IL Fotball har som mål å spille en viktig rolle for en bedre og mer produktiv spillerutvikling. Som utviklingsklubb har man ikke tilgang til nasjonale serier, men kompenserer dette med en styrt hospiteringsordning gjennom hele ungdomsfotballen samt tidlig spilletid og tillit på klubbens herrelag. Dette krydret med referanseopphold utenfor bygrensene har vist seg å være en effektiv måte å forberede spillere til representasjonslag og toppfotball.

Et flertall spillere i Ørjan Hålands tropp tar selvsagt steg for steg i dette utviklingsløpet. Rutinerte og erfarne spillere mikses sammen med purunge talenter. Med en tydelig spillestil i bunn skal forholdene være lagt til rette for å ta steget fra akademiet til herrelaget. De siste ukene har vært en fryd for alle som har sett kampene med Fana-øyne. Gode prestasjoner helg etter helg har gitt en fin poengfangst og stor tro på at positiv, hurtig og energisk angrepsfotball kan utvikle både enkeltspillere og lag.

Brann 2 - Fana
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nymark
Mandag 27. september 2021 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram