Før kampen: Brann 2 - Fana

Publisert 26. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Brann 2 - Fana

Foto: Roy Ellingsen i Fanaposten.

Fana IL Fotballs herrelag får en tøff og fin utfordring mot talentene til Brann.

Oppgjøret mellom Brann 2 og Fana setter punktum for den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4.

Toppklubben
På motsatt banehalvdel står altså de neste beste fra flaggskipet i bergensfotballen. Selv om årets sesong har vært blytung for Brann både på og utenfor banen kan vertene skilte med mange positive høydepunkter de siste 113 årene. De rødkleddes sin posisjon i Vestland fylkeskommune er uansett ubestridt både i næringslivet og som potensiell storklubb i fotball-Norge.

Rekruttlaget ledes av ingen ringere enn Azar Karadas rår over en håndplukket spillertropp fra Bergen og omegn. Flere av disse talentene har flere aldersbestemte landskamper og trener jevnlig med klubbens eliteserielag. Riktignok har ungguttene fra Kniksens plass hatt en tung sesong så langt og kommer til kampen med fire strake tap. Når sant skal sies har laget mønstret et mannskap uten støtte fra mer erfarne spillere den siste måneden grunnet tøft kampprogram på toppnivå. Med hjemmekamp kan dette fort endre seg hvilket i seg selv alltid vil være et tema i fotballpolitiske fora. Selv om utvikling av enkeltspillere står i høysete må det taes hensyn til at kontrakten i 3. divisjon langt i fra er sikret.

Talentfabrikken
Også Fana IL Fotball har som mål å spille en viktig rolle for en bedre og mer produktiv spillerutvikling. Som utviklingsklubb har man ikke tilgang til nasjonale serier, men kompenserer dette med en styrt hospiteringsordning gjennom hele ungdomsfotballen samt tidlig spilletid og tillit på klubbens herrelag. Dette krydret med referanseopphold utenfor bygrensene har vist seg å være en effektiv måte å forberede spillere til representasjonslag og toppfotball.

Et flertall spillere i Ørjan Hålands tropp tar selvsagt steg for steg i dette utviklingsløpet. Rutinerte og erfarne spillere mikses sammen med purunge talenter. Med en tydelig spillestil i bunn skal forholdene være lagt til rette for å ta steget fra akademiet til herrelaget. De siste ukene har vært en fryd for alle som har sett kampene med Fana-øyne. Gode prestasjoner helg etter helg har gitt en fin poengfangst og stor tro på at positiv, hurtig og energisk angrepsfotball kan utvikle både enkeltspillere og lag.

Brann 2 - Fana
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nymark
Mandag 27. september 2021 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Toårskontrakt med Njøs

Publisert 21. november 2021

Nøkkelspilleren Anders Grindheim Njøs er klar for flere sesonger i den rød- og hvitstripete Fana-drakten.

Årets spiller signerte ny kontrakt

Publisert 17. november 2021

Midtbaneeleganten Simen Brekkhus skal fortsette å være en viktig brikke på Fana IL Fotballs herrelag.

Avsluttet sesongen med stil

Publisert 31. oktober 2021

Fjøra ble flere nummer for små da Fana IL Fotballs herrelag tok sin ellevte strake seier.

Før kampen: Fana - Fjøra

Publisert 30. oktober 2021

Fana IL Fotballs herrelag møter Fjøra i en viktig kamp på Nesttun Idrettsplass.

Forlenget seiersrekken mot Bjarg

Publisert 24. oktober 2021

Hjemmelaget hadde sine sjanser, men Fana-guttene vant til slutt fullt fortjent i derbyet.

Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram