Før kampen: Brann 2 - Fana

Publisert 26. september 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Brann 2 - Fana

Foto: Roy Ellingsen i Fanaposten.

Fana IL Fotballs herrelag får en tøff og fin utfordring mot talentene til Brann.

Oppgjøret mellom Brann 2 og Fana setter punktum for den åttende serierunden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4.

Toppklubben
På motsatt banehalvdel står altså de neste beste fra flaggskipet i bergensfotballen. Selv om årets sesong har vært blytung for Brann både på og utenfor banen kan vertene skilte med mange positive høydepunkter de siste 113 årene. De rødkleddes sin posisjon i Vestland fylkeskommune er uansett ubestridt både i næringslivet og som potensiell storklubb i fotball-Norge.

Rekruttlaget ledes av ingen ringere enn Azar Karadas rår over en håndplukket spillertropp fra Bergen og omegn. Flere av disse talentene har flere aldersbestemte landskamper og trener jevnlig med klubbens eliteserielag. Riktignok har ungguttene fra Kniksens plass hatt en tung sesong så langt og kommer til kampen med fire strake tap. Når sant skal sies har laget mønstret et mannskap uten støtte fra mer erfarne spillere den siste måneden grunnet tøft kampprogram på toppnivå. Med hjemmekamp kan dette fort endre seg hvilket i seg selv alltid vil være et tema i fotballpolitiske fora. Selv om utvikling av enkeltspillere står i høysete må det taes hensyn til at kontrakten i 3. divisjon langt i fra er sikret.

Talentfabrikken
Også Fana IL Fotball har som mål å spille en viktig rolle for en bedre og mer produktiv spillerutvikling. Som utviklingsklubb har man ikke tilgang til nasjonale serier, men kompenserer dette med en styrt hospiteringsordning gjennom hele ungdomsfotballen samt tidlig spilletid og tillit på klubbens herrelag. Dette krydret med referanseopphold utenfor bygrensene har vist seg å være en effektiv måte å forberede spillere til representasjonslag og toppfotball.

Et flertall spillere i Ørjan Hålands tropp tar selvsagt steg for steg i dette utviklingsløpet. Rutinerte og erfarne spillere mikses sammen med purunge talenter. Med en tydelig spillestil i bunn skal forholdene være lagt til rette for å ta steget fra akademiet til herrelaget. De siste ukene har vært en fryd for alle som har sett kampene med Fana-øyne. Gode prestasjoner helg etter helg har gitt en fin poengfangst og stor tro på at positiv, hurtig og energisk angrepsfotball kan utvikle både enkeltspillere og lag.

Brann 2 - Fana
8. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nymark
Mandag 27. september 2021 klokken 18:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram