Før kampen: Brann 2 - Fana

Publisert 10. april 2022 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Brann 2 - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Etter flere måneders ventetid står endelig seriestarten for tur i Norsk Tipping-ligaen.

På motsatt banehalvdel i premieren venter de neste beste spillerne på til flaggskipet i bergensfotballen. Fana IL Fotballs herrelag får dermed en tøff og fin utfordring mot talentene til Brann i årets aller første serierunde.

Andrelaget
Riktignok har det aldri vært lett å spå styrken til andrelagene på forhånd - rett og slett fordi toppklubbene har hatt en lei tendens til å stille med varierende mannskap fra kamp til kamp. Dette har forståelig nok ført til entusiastiske ytringer og opphetede debatter om deres plass i seriesystemet de siste årene.

Rekruttlaget fra Kniksens plass har definitivt ikke vært noe unntak i denne sammenheng. Selv om troppen består av håndplukkede talenter fra Bergen og omegn kan et antall førstelagsspillere med ujevne mellomrom tre inn for å få nødvendig kamptrening og forsterke laget markant. Terminlister og prioriteringer spiller altså kraftig inn og med nesten to uker til neste kamp i OBOS-ligaen er det all grunn til å tro at mange kjente navn står oppført i startelleveren.

Førstelaget
Prosjektet med Ørjan Håland og herrelaget har over lengre tid vist stor progresjon og evne til å ta eierskap i alle faser av spillet. Positiv, hurtig og energisk angrepsfotball har utvilsomt resultert i utvikling av både enkeltspillere og lag. Kontinuitet i alle ledd har nærmest blitt et oppbrukt uttrykk i det møysommelige arbeidet med å forme troppene på Nesttun Idrettsplass. Rutinerte og erfarne spillere mikset sammen med purunge talenter utgjør sammen et attraktivt utviklingsmiljø mange har lyst til å være en del av. Selv med en oppløftende 2021-sesong friskt i minnet går herrelaget til seriestart med noenlunde samme mannskap - for en gangs skyld uten å ha levert spillere til toppfotballen.

Det har aldri vært noen hemmelighet at Fana IL Fotball har som mål å spille en viktig rolle for en stadig bedre og mer produktiv spillerutvikling. Som utviklingsklubb har man ikke tilgang til nasjonale serier, men kompenserer dette med en styrt hospiteringsordning gjennom hele ungdomsfotballen samt tidlig spilletid og tillit på klubbens herrelag. Med en tydelig spillestil i bunn skal forholdene være lagt til rette for å ta steget fra akademiet til herrelaget. Dette krydret med referanseopphold utenfor bygrensene har vist seg å være en effektiv måte å forberede spillere til både representasjonslag og toppfotball.

Et flertall spillere i herrelagets tropp tar selvsagt steg for steg i dette utviklingsløpet. Fana-guttene har gjennomført en ambisiøs sesongoppkjøring som startet allerede i slutten av november da utviklingen av de fysiske fotballferdighetene hadde førsteprioritet innledningsvis - før formen har blitt spisset med et antall treningskamper de siste månedene. Til tross for varierende prestasjoner i vinter kan hovedtrener Håland rapportere om at den etterhvert godt innprentede Fana-stilen fortsatt er i takt og at troppen med få unntak er skadefri og sulten på å spille om poeng.

Brann 2 - Fana
1. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Nymark
Søndag 10. april 2022 klokken 14:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram