Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Bjarg - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

Årets siste bortekamp står for tur når Fana IL Fotballs herrelag møter Bjarg i 12. serierunde. Et lokaloppgjør mellom to lag som har befestet sin posisjon på øvre halvdel.

Publikumsfavoritten
Skrur man tiden kraftig tilbake spilte faktisk fotballspillerne fra Fanabygden for lørdagens motstander. IL Bjarg ble nemlig ikke født før i 1947 og har siden dette vokst frem som en stor og viktig aktør i sitt nærområdet. Den voldsomme befolkningsveksten i Bergen sør har gjort fotballgruppen til byens aller største.

I takt med dette har klubben fra Rådalen utviklet seg kraftig og de siste årene virkelig fått en fin form og farge. De blåkledde fremstår nå som en veldrevet utviklingsklubb med sunt fokus på alle alderssegmenter. Som nykommer i divisjonen har vertene imponert fra første stund. Siden opprykket har troppen blitt et år eldre, trent godt gjennom pandemien og blitt styrket med et par kvalitetsspillere fra østlandet. Dette kombinert med kontinuitet på trener- og ledersiden har skapt en slagkraftig enhet som for lengst har nådd målet om fornyet kontrakt. Verdt å merke seg er at det er særlig på hjemmebane man har vist styrke og fått momentum - godt hjulpet av et overveldende, imponerende og entusiastisk publikum.

Bortekampspesialisten
Grunnet nødvendige oppgraderinger av hovedbanen på Nesttun Idrettsplass har Fana-guttene blitt godt vant med å farte rundt for å gjennomføre treninger og kamper på fremmed kunstgress. Med elleve kamper på utebane har Ørjan Hålands disipler nærmest blitt som en bortekampspesialist å regne.

Der naboklubben lenge har omtalt oppgjøret som årets viktigste har Fana IL Fotball hatt et mer kjedelig fokus. Fana-spillerne har nemlig forberedt seg til lokalderbyet som alle andre kamper med visshet om at gjentakende gode prestasjoner har fått mange til å snakke varmt om en gøy angrepsfotball. På sitt beste har de rød- og hvitstripede fremstått som et ekkelt fotballag å møte fullt av talent som har vært vanskelig å demme opp for.

Bjarg - Fana
12. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Stavollen Idrettsplass
Lørdag 23. oktober 2021 klokken 13:00

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram