Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Bjarg - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

Årets siste bortekamp står for tur når Fana IL Fotballs herrelag møter Bjarg i 12. serierunde. Et lokaloppgjør mellom to lag som har befestet sin posisjon på øvre halvdel.

Publikumsfavoritten
Skrur man tiden kraftig tilbake spilte faktisk fotballspillerne fra Fanabygden for lørdagens motstander. IL Bjarg ble nemlig ikke født før i 1947 og har siden dette vokst frem som en stor og viktig aktør i sitt nærområdet. Den voldsomme befolkningsveksten i Bergen sør har gjort fotballgruppen til byens aller største.

I takt med dette har klubben fra Rådalen utviklet seg kraftig og de siste årene virkelig fått en fin form og farge. De blåkledde fremstår nå som en veldrevet utviklingsklubb med sunt fokus på alle alderssegmenter. Som nykommer i divisjonen har vertene imponert fra første stund. Siden opprykket har troppen blitt et år eldre, trent godt gjennom pandemien og blitt styrket med et par kvalitetsspillere fra østlandet. Dette kombinert med kontinuitet på trener- og ledersiden har skapt en slagkraftig enhet som for lengst har nådd målet om fornyet kontrakt. Verdt å merke seg er at det er særlig på hjemmebane man har vist styrke og fått momentum - godt hjulpet av et overveldende, imponerende og entusiastisk publikum.

Bortekampspesialisten
Grunnet nødvendige oppgraderinger av hovedbanen på Nesttun Idrettsplass har Fana-guttene blitt godt vant med å farte rundt for å gjennomføre treninger og kamper på fremmed kunstgress. Med elleve kamper på utebane har Ørjan Hålands disipler nærmest blitt som en bortekampspesialist å regne.

Der naboklubben lenge har omtalt oppgjøret som årets viktigste har Fana IL Fotball hatt et mer kjedelig fokus. Fana-spillerne har nemlig forberedt seg til lokalderbyet som alle andre kamper med visshet om at gjentakende gode prestasjoner har fått mange til å snakke varmt om en gøy angrepsfotball. På sitt beste har de rød- og hvitstripede fremstått som et ekkelt fotballag å møte fullt av talent som har vært vanskelig å demme opp for.

Bjarg - Fana
12. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Stavollen Idrettsplass
Lørdag 23. oktober 2021 klokken 13:00

Mer om Herrelaget

Moldenes har signert og debutert

Publisert 1. juli 2022

Eirik Opheim Moldenes styrker angrepsrekken på Fana IL Fotballs herrelag.

Visket ut divisjonsforskjellen

Publisert 24. juni 2022

Fana-guttene leverte en god kamp da Haugesund slapp unna med skrekken.

Før kampen: Fana - Haugesund

Publisert 22. juni 2022

I kveld venter et hyggelig gjensyn med de tidligere Fana-spillerne Sondre Liseth og Mads Berg Sande.

Alt om cupkampen mot Haugesund

Publisert 20. juni 2022

Førstkommende onsdag fortsetter Fana IL Fotballs herrelag på veien til Ullevaal.

Før kampen: Haugesund 2 - Fana

Publisert 4. juni 2022

Fana IL Fotballs herrelag har vendt nesen sørover for å møte rekruttlaget til Haugesund.

Tilbake på vinnersporet

Publisert 31. mai 2022

Lars Christian Moldestad og Fredrik Fosse-Iversen scoret målene da herrelaget vant fortjent.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram