Før kampen: Bjarg - Fana

Publisert 22. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Før kampen: Bjarg - Fana

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Flaggskipene i Bergen sør møtes til dyst på lørdag.

Årets siste bortekamp står for tur når Fana IL Fotballs herrelag møter Bjarg i 12. serierunde. Et lokaloppgjør mellom to lag som har befestet sin posisjon på øvre halvdel.

Publikumsfavoritten
Skrur man tiden kraftig tilbake spilte faktisk fotballspillerne fra Fanabygden for lørdagens motstander. IL Bjarg ble nemlig ikke født før i 1947 og har siden dette vokst frem som en stor og viktig aktør i sitt nærområdet. Den voldsomme befolkningsveksten i Bergen sør har gjort fotballgruppen til byens aller største.

I takt med dette har klubben fra Rådalen utviklet seg kraftig og de siste årene virkelig fått en fin form og farge. De blåkledde fremstår nå som en veldrevet utviklingsklubb med sunt fokus på alle alderssegmenter. Som nykommer i divisjonen har vertene imponert fra første stund. Siden opprykket har troppen blitt et år eldre, trent godt gjennom pandemien og blitt styrket med et par kvalitetsspillere fra østlandet. Dette kombinert med kontinuitet på trener- og ledersiden har skapt en slagkraftig enhet som for lengst har nådd målet om fornyet kontrakt. Verdt å merke seg er at det er særlig på hjemmebane man har vist styrke og fått momentum - godt hjulpet av et overveldende, imponerende og entusiastisk publikum.

Bortekampspesialisten
Grunnet nødvendige oppgraderinger av hovedbanen på Nesttun Idrettsplass har Fana-guttene blitt godt vant med å farte rundt for å gjennomføre treninger og kamper på fremmed kunstgress. Med elleve kamper på utebane har Ørjan Hålands disipler nærmest blitt som en bortekampspesialist å regne.

Der naboklubben lenge har omtalt oppgjøret som årets viktigste har Fana IL Fotball hatt et mer kjedelig fokus. Fana-spillerne har nemlig forberedt seg til lokalderbyet som alle andre kamper med visshet om at gjentakende gode prestasjoner har fått mange til å snakke varmt om en gøy angrepsfotball. På sitt beste har de rød- og hvitstripede fremstått som et ekkelt fotballag å møte fullt av talent som har vært vanskelig å demme opp for.

Bjarg - Fana
12. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Stavollen Idrettsplass
Lørdag 23. oktober 2021 klokken 13:00

Mer om Herrelaget

Nye bekjentskap venter i 2023-sesongen

Publisert 25. november 2022

I tillegg til et par lokaloppgjør venter flere nye motstandere for Fana-guttene neste sesong.

Gjerstad klar for Fana

Publisert 1. september 2022

Håkon Giæver Gjerstad skal utvikle seg videre i Fana IL Fotball.

Før kampen: Sandnes Ulf 2 - Fana

Publisert 20. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag møter i ettermiddag et godt rekruttlag fra Sandnes Ulf.

Høstens første trepoenger

Publisert 14. august 2022

Fana IL Fotballs herrelag fikk en deilig revansje for bortetapet mot Stord før ferien.

Før kampen: Fana - Stord

Publisert 13. august 2022

Lørdag tar Fana IL Fotballs herrelag fatt på en spennende høstsesong.

Bendik August Engen ny Fana-spiller

Publisert 11. august 2022

Angrepsspilleren Bendik August Engen krydrer det offensive arsenalet til Fana IL Fotballs herrelag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram