Avsluttet sesongen med stil

Publisert 31. oktober 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Herrelaget | Avsluttet sesongen med stil

Foto: Odd Løvset i Hordalandsfotball.

Fjøra ble flere nummer for små da Fana IL Fotballs herrelag tok sin ellevte strake seier.

Med en enkel serie og kun 13 serierunder i Norsk Tipping-ligaen var lagene plutselig kommet til dagen hvor alt skulle avgjøres. På Nesttun Idrettsplass spilte to lag som kjempet i hver sin ende av tabellen. Selv om Fana-guttene ikke kunne gjøre annet enn å levere en prestasjon som fortjente tre poeng var alle fullstendig klar over at Frigg måtte gå på en stor blemme om det skulle bli opprykk.

Bortelaget hadde også mye å spille om og kom til kampen med visshet om at man måtte stoppe hjemmelagets offensive arsenal. De rød- og hvitstripede tok tak i banespillet fra start og fikk ha mye ball mot et lavtliggende Fjøra-lag. Selv om det kanskje ikke var det samme stormløpet mot målet som man har blitt vant med denne sesongen skrudde Fana-guttene opp tempoet nok til at det ble farlig ved flere anledninger. Det lå derfor et mål i luften da Herman Stang Stakset pirket ballen i mål etter massivt trykk ved en fast situasjon. Ledermålet gjorde faktisk at Fana-guttene noen minutter tronet øverst på tabellen. På en litt slapp dag sett med Fana-øyne hadde desperate gjester også sine sjanser hvor flere av dem var store. Lagene tok allikevel pausepraten med en marginal ledelse til hjemmelaget.

Andreomgang startet noenlunde som den første ble avsluttet. Vertene hadde ballen mest, men Fjøra skapte flere farligheter som kunne gjort de siste 45 minuttene ubehagelig for et seiersvant Fana-lag. Heldigvis var det Simen Brekkhus som scoret det første målet etter hvilen. Dermed gikk luften litt ut av bortelaget som måtte se at Fredrik Fosse-Iversen skrev seg inn i målprotokollen etter et nydelig hodestøt. Heller ikke andre halvdel av kampen var den aller beste for de rødhvite, men laget hadde stort sett god kontroll. Selv om det til slutt ble en komfortabel seier på halv maskin - den ellevte strake trepoengeren - sikret Frigg som forventet seriemesterskapet med ett fattig poeng.

Fana - Fjøra 3-0 (1-0)
13. serierunde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, Nesttun Idrettsplass
Lørdag 30. oktober 2021 klokken 13:00

Dommertrio: Anders Bjerk Hansen, Andreas Austevoll Nødtvedt og Daniel Fagerlid Andreasson.

Mål: 1-0 (Herman Stang Stakset), 2-0 (Simen Brekkhus), 3-0 (Fredrik Fosse-Iversen).

Fana-laget: Henrik Mathias Bakke, Henrik Øvrebø Flagtvedt (Rasmus Haugsvær), Anders Grindheim Njøs, Anders Sørevik (Simon Midtgaard), Petter Havsgård Martinsen (Anders Walker Totland), Fredrik Fosse-Iversen (Isak Østerbø Fimland), Joachim Dankertsen, Simen Brekkhus, Herman Stang Stakset, Vebjørn Høynes, Lars Christian Moldestad (Trym Nazoori Adonaba).

Mer om Herrelaget

Fredrik Haugen klar for neste kapittel

Publisert 9. april 2024

Stjernesigneringen Fredrik Haugen skal være en ledestjerne både på og utenfor banen i årene som kommer.

Møter Lysekloster i NM for menn

Publisert 26. mars 2024

Norges Fotballforbund har offentliggjort kampoppsettet for første ordinære runde.

Nilsen er rødhvit

Publisert 24. mars 2024

Goalgetteren Tim Nilsen har gått fra å være klubbnomade til å bli en skikkelig kontinuitetsbærer.

Midtgaard signerte flerårskontrakt

Publisert 9. februar 2024

Den romantiske drømmen om en fotballreise fra Knøttefotball til representasjonslag har blitt en virkelighet for Simon Midtgaard.

Treningskampene til herrelaget

Publisert 1. februar 2024

Som tidligere spares det ikke på kruttet i sesongoppkjøringen til Fana IL Fotballs herrelag.

Jonas Lygre styrker angrepet

Publisert 1. januar 2024

Den uslepne diamanten Jonas Lygre har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram