Spennende serieåpning

Publisert 24. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Spennende serieåpning

Fana IL Fotballs damelag tok ledelsen og stod frem som et godt kollektiv på Varden Amfi.

For første gang på år og dag fikk Fana IL Fotballs damelag endelig sjansen til å spille om poeng. På motsatt banehalvdel stod de nest beste fra en robust og god Fyllingsdalen-tropp. Selv om Fana-jentene har holdt hjulene i gang gjennom store deler av pandemien kom høstsesongen fort.

En fin miks av spillere med lang erfaring og purungt talent gikk allikevel offensivt til verks. Dette stresset åpenbart et ballsikkert hjemmelag som gav bort store sjanser til Fana-jentene. Fire minutter ut i serieåpningen fant Benedicte Lundamo Einvik veien til nettmaskene og sendte de rød- og hvitstripede i ledelsen. Dette gav naturligvis mersmak for bortelaget som vasket frem flere store sjanser uten å få uttelling. Midtveis i omgangen overtok vertene så og si alt av banespill og viste prov på fine ferdigheter. Heldigvis kom Fana-jentene til hektene igjen på tampen av omgangen og kunne gå i garderoben med et fint pauseresultat.

Andreomgang var ikke mange minutter gammel da de lilla straffet et balltap sentralt i banen knallhardt og kvitterte litt for tidlig etter hvilen. Etterhvert som kampen skred frem ble det synlig hvilket lag som har fått spille kamper jevnlig det siste halvannet året. Gjestene fra Nesttun Idrettsplass hadde imidlertidig ikke tenkt å gi fra seg poeng uten kamp og stod virkelig frem som et hardtkjempende kollektiv - samtlige løp sokkene av seg for hverandre. Dessverre havnet man på etterskudd i målprotokollen etter et kjedelig selvmål. Derfra og ut var tanken som for flere spillere noe som gjorde at sluttspurten ikke ble like kraftig som ønskelig. Dermed endte kampen til slutt med et knepent 2-1-tap. Uansett en usedvanlig god gjennomkjøring hvor flere talenter fra akademiet fikk spilletid med stor bravur.

Fyllingsdalen 2 - Fana 2-1 (0-1)
1. serierunde i 3. divisjon kvinner avdeling 1, Varden Amfi
Mandag 23. august 2021 klokken 20:00

Mer om Damelaget

Sikret seieren i siste sekund

Publisert 25. mai 2022

Med et seiersmål på overtid kunne Fana-jentene juble for tre nye poeng mot Djerv.

Damelaget forlenget seiersrekken

Publisert 8. mai 2022

En god andreomgang sikret seieren og tre nye poeng mot Nymark.

Lokalderbyseier mot Gneist

Publisert 3. mai 2022

Kampen var tett og jevn, men desto viktigere var det at tre poeng ble igjen på Nesttun Idrettsplass.

Johannesen ny Fana-spiller

Publisert 20. mars 2022

Stine Johannesen har sluttet seg til troppen på Fana IL Fotballs damelag.

Årets første gjennomkjøring

Publisert 10. februar 2022

Damelaget fikk verdifull kamptrening i treningskampen mot Sotra.

Spilleplanen for damelaget

Publisert 4. februar 2022

Fana IL Fotballs damelag kan sikte seg inn på en full sesong med 22 serierunder.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram