Spennende serieåpning

Publisert 24. august 2021 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Spennende serieåpning

Fana IL Fotballs damelag tok ledelsen og stod frem som et godt kollektiv på Varden Amfi.

For første gang på år og dag fikk Fana IL Fotballs damelag endelig sjansen til å spille om poeng. På motsatt banehalvdel stod de nest beste fra en robust og god Fyllingsdalen-tropp. Selv om Fana-jentene har holdt hjulene i gang gjennom store deler av pandemien kom høstsesongen fort.

En fin miks av spillere med lang erfaring og purungt talent gikk allikevel offensivt til verks. Dette stresset åpenbart et ballsikkert hjemmelag som gav bort store sjanser til Fana-jentene. Fire minutter ut i serieåpningen fant Benedicte Lundamo Einvik veien til nettmaskene og sendte de rød- og hvitstripede i ledelsen. Dette gav naturligvis mersmak for bortelaget som vasket frem flere store sjanser uten å få uttelling. Midtveis i omgangen overtok vertene så og si alt av banespill og viste prov på fine ferdigheter. Heldigvis kom Fana-jentene til hektene igjen på tampen av omgangen og kunne gå i garderoben med et fint pauseresultat.

Andreomgang var ikke mange minutter gammel da de lilla straffet et balltap sentralt i banen knallhardt og kvitterte litt for tidlig etter hvilen. Etterhvert som kampen skred frem ble det synlig hvilket lag som har fått spille kamper jevnlig det siste halvannet året. Gjestene fra Nesttun Idrettsplass hadde imidlertidig ikke tenkt å gi fra seg poeng uten kamp og stod virkelig frem som et hardtkjempende kollektiv - samtlige løp sokkene av seg for hverandre. Dessverre havnet man på etterskudd i målprotokollen etter et kjedelig selvmål. Derfra og ut var tanken som for flere spillere noe som gjorde at sluttspurten ikke ble like kraftig som ønskelig. Dermed endte kampen til slutt med et knepent 2-1-tap. Uansett en usedvanlig god gjennomkjøring hvor flere talenter fra akademiet fikk spilletid med stor bravur.

Fyllingsdalen 2 - Fana 2-1 (0-1)
1. serierunde i 3. divisjon kvinner avdeling 1, Varden Amfi
Mandag 23. august 2021 klokken 20:00

Mer om Damelaget

Kjemper helt i toppen

Publisert 24. september 2021

Fana IL Fotballs damelag har funnet formen og tok tre nye poeng mot Fyllingsdalen 2.

Ny trepoenger mot Bremnes

Publisert 6. september 2021

Søndagens tur til Bømlo endte med et nytt positivt resultat for Fana IL Fotballs damelag.

Deilig derbyseier

Publisert 30. august 2021

Damelaget kriget til seg årets første trepoenger i lokaloppgjøret mot Gneist.

Høyinteressant høstsesong

Publisert 8. juli 2021

Fana IL Fotballs damelag kan glede seg til seriestart med nytt avdelingsoppsett og muligheter for sluttspill.

Thompson tatt ut på UEFA B-lisenskurset

Publisert 9. juni 2021

Ashley Thompson skal i høst starte på UEFA B-lisensutdanningen i Oslo.

Brummel til PSV Eindhoven

Publisert 4. juni 2021

Nye utfordringer venter når Marije Brummel slutter seg til damelaget i PSV Eindhoven.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram