Brummel signerte flerårskontrakt

Publisert 30. november 2020 | Fotballutdanning | Seniorfotball | Representasjonslag | Damelaget | Brummel signerte flerårskontrakt

Foto: Trond Gausemel i Hordalandsfotball.

Damelagets hovedtrener Marije Brummel har signert en flerårskontrakt med Fana IL Fotball.

Den siste måneden har det pågått intens planlegging med mål om at Fana IL Fotball og Marije Brummel sammen skal løfte enkeltspillere, lag og klubb til et høyere nivå både på kort og lang sikt.

Brummel ble presentert som ny hovedtrener for damelaget før 2019-sesongen. Med en lang og innholdsrik spillerkarriere som ballast skapte trenerspiren umiddelbart stor entusiasme og treningsiver hvilket resulterte i merkbar fremgang for representasjonslaget i jente- og damefotballen.

Legger skoene på hyllen
Etter å ha kombinert trenerrollen med spill i Toppserien har Marije Brummel nå valgt å sette et punktum på en spillerkarriere få andre kan skilte med. Brummel har nemlig spilt på toppnivå i over et desennium i flere store klubber som Twente, Heerenveen og PSV. Videre har nederlenderen høstet erfaring fra fotballeventyr på Kypros og i England. I tillegg har Brummel hele 29 kamper med flagget på brystet på sin merittliste.

De siste fem årene har Marije Brummel har gjort bergenser av seg - først og fremst gjennom spill for Sandviken før Arna-Bjørnar kom på banen før 2020-sesongen. Heldigvis skal Brummel også i fortsettelsen nyte tilværelsen i byen mellom de syv fjell med en viktig trenerrolle i Fana IL Fotball.

Store ambisjoner
Fana IL Fotball og Marije Brummel går med andre ord en spennende tid i møte. Den nye treneravtalen sikrer med andre ord kontinuitet rundt damelaget hvilket er en avgjørende ingrediens for suksess. En viktig brikke i arbeidet med å gjøre klubbens representasjonslag til et flaggskip i Fana og Ytrebygda bydeler som definitivt bør være posisjonert i en divisjon eller to opp.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at Brummel selv har høye ambisjoner på egne vegne som trener. Dette harmonerer godt med klubbens strategi om knytte til seg et antall kompetente trenere legger listen høyt på vegne av spillerne, laget, klubben og sin egen trenerutvikling.

Kompetanseløft i ungdomsfotballen
I tillegg til å fortsette som hovedtrener på Fana IL Fotballs damelag skal Brummel tre inn som spillerutvikler på Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid og utviklingsgruppene som snart sparkes i gang. På det sistnevnte tiltaket vil J13-, J14- og J15-spillere, som ønsker å trene mer og utvikle sitt ferdighetsregister, få nyte godt av kapasiteten til Brummel på feltet.

Starter utviklingsgrupper for jenter

Brummel vil dermed bidra til at Fana IL Fotball i fremtiden også på jentesiden skal være en ledende utviklingsklubb med hyppige leveranser av spillere til toppfotballen.

Fana IL Fotball gleder seg over at Marije er klar for flere sesonger på Nesttun Idrettsplass!

Mer om Damelaget

Sommerferie på tabelltopp

Publisert 1. august 2023

Maria Brochmann og resten av Fana IL Fotballs damelag har vært serieleder i hele sommer.

Slik spilles vårsesongen for damelaget

Publisert 26. mars 2023

Fana IL Fotballs damelag går en utfordrende og spennende sesong i møte.

Vinterens treningskamper

Publisert 1. februar 2023

Damelaget skal forberede seg til 2023-sesongen med treningskamper mot variert motstand.

Bøe Risa og Ingebrigsten ble hyllet

Publisert 25. desember 2022

Kine Bøe Risa og Malvin Ingebrigsten fikk hver sin pris på årsfesten til Fana IL Fotball.

Et steg opp for damelaget

Publisert 19. desember 2022

Spissingen av seriestrukturen for kvinner gir Fana IL Fotballs damelag mange fine sportslige utfordringer.

Utkilen og Fosse-Iversen fikk talentpris

Publisert 11. desember 2022

Adina Traa Utkilen og Fredrik Fosse-Iversen baner vei for en skokk med talenter på vei opp og frem.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram