- Hever nivået på fremtidens fotballspillere

Publisert 28. februar 2021 | Fotballutdanning | FFO | - Hever nivået på fremtidens fotballspillere

På Volvat FFO har Mathias Tjeldflaat Bjordal og hans kompiser brukt flere timer i uken på sin store lidenskap.

Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, med offisielt navn Volvat FFO, har blitt en viktig del av hverdagen for mange barn i nærområdet. Hver eneste dag etter skolen kan jenter og gutter i 2. til 4. trinn tilbringe tid etter skolen på Nesttun Idrettsplass. Her får barna en matbit, oppfølging til lekser og fotballtrening ledet av kompetente trenere.

Selv om en god og riktig fotballaktivitet står sentralt skal Volvat FFO også være et sted der barn trives og utvikler seg også utenfor banen. Derfor legges det også vekt på gode vaner for kosthold, hygiene, lekser, respekt og folkeskikk - i tillegg til fysisk aktivitet som er positiv og meningsfull.

Barn og unge er ikke aktive nok
Norges idrettshøgskole og Folkehelseinstituttet har i en felles rapport slått fast det myndighetene har vært bekymret for i årevis - at norske barn og ungdom ikke beveger seg nok. Barn og unge er anbefalt å være moderat til hardt fysisk aktive i minst 60 minutter om dagen. I og med at mange ikke tilfredsstiller dette uttrykker forskerne stor bekymring for at stillesittende barn og unge har økt risiko for dårlig helse senere i livet.

Det er med andre ord uhyre viktig at unge jenter og gutter er i daglig fysisk aktivitet. Volvat FFO er i så måte en viktig tilvekst i klubbens aktivitetstilbud for å oppnå nettopp dette.

Bergens Tidende på besøk
Nettopp dette var årsaken til at Bergens Tidende valgte å besøke Volvat FFO. Bergens Tidende ønsket å belyse hvordan et idrettsmiljø med sin kompetanse kan bidra til at barn er aktive og stimulere dem til mer aktivitet og dermed også bedre folkehelse. Rett og slett som et verdifullt tilskudd til fotballtreningene på lagsnivå da dagens unge i mindre grad enn før samler seg til uorganisert fysisk aktivitet.

Journalistene ble åpenbart imponert over fotballgleden og ferdighetsregisteret som ble utvist på Nesttun Idrettsplass. De tre ivrige Fana-spillerne Mathias Tjeldflaat Bjordal, Martin Revheim Tveit og Vebjørn Øksnes gav dessuten Volvat FFO de beste skussmål både med tanke på sosiale aspektet, men også at mer trening var nødvendig for å oppnå drømmen - å spille i Premier League.

Sportslig leder Mads Vik Tvedte fikk også god spalteplass til å presentere de positive synergiene med fotballfritidsordningen. Med både allmennlærerutdanning og UEFA A-lisens har Tvedte det overordnede faglige og administrative ansvaret for å utvikle innholdet på Volvat FFO slik at det er et helhetlig skolefritidstilbud - på lik linje med tradisjonell SFO i kommunen.  Selv om overordnet målsetning på FFO-dagene er å skape bevegelsesglede er det ikke til å legge skjul på at når FFO-spillerne får et par tusen ballberøringer vil dette resultere i flere og bedre fotballspillere i fremtiden.

Mathias (9) spiller fotball mens vennene er på SFO / bt.no

Positivt for utviklingen
Sett i et spillerutviklingsperspektiv fortalte landslagslegenden Trine Rønning om sin store tro på fotballfritidsordningene over det ganske land. Rønning, som kan skilte med 162 landskamper for Norge og en rolle som fagansvarlig for Norges Fotballforbunds fotballfritidsordning, fortalte om slike ordninger drar utviklingen av unge spillere i en positiv retning.

– Jeg tror det bidrar til å heve nivået på fremtidige norske fotballspillere, sa en overbevist Rønning til Bergens Tidende.

Mer om FFO

Gratis fotballskoler for FFO-spillere

Publisert 4. september 2021

Spillere med hel plass på Volvat FFO får delta kostnadsfritt på alle fotballskoler i regi av Fana IL Fotball.

Storfint besøk på Volvat FFO

Publisert 16. juni 2021

Gamle og nye FFO-spillere bidro til tre overveldende dager på Volvat FFO i forrige uke.

Åpne FFO-dager i neste uke

Publisert 2. juni 2021

Volvat FFO inviterer alle barn i nærområdet til gratis besøksdager tirsdag, torsdag og fredag i neste uke.

Velkommen til Fana IL Fotballs fotballfritidsordning

Publisert 24. mai 2021

Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, med offisielt navn Volvat FFO, skal være et sted der barna trives og utvikler seg både på og utenfor banen.

Deltakelse på Volvat FFO gir foreldrefradrag

Publisert 19. april 2021

Skatteetaten bekrefter at deltakelse på Volvat FFO gir rett til foreldrefradrag.

Rekordstor interesse for Volvat FFO

Publisert 19. januar 2021

Aldri før har interessen rundt det glimrende tilbudet på Volvat FFO vært større.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram