Deltakelse på Volvat FFO gir foreldrefradrag

Publisert 19. april 2021 | Fotballutdanning | FFO | Deltakelse på Volvat FFO gir foreldrefradrag

Skatteetaten bekrefter at deltakelse på Volvat FFO gir rett til foreldrefradrag.

De ordinære skolefritidsordningene ved offentlige og private skoler rett før og rett etter skoletid regnes som pass og stell av barn som gir rett til foreldrefradrag. Volvat FFO har mye til felles med tilbudet i kommunens SFO, men vektlegger langt større grad gode ordninger for måltider og ikke minst organisert fysisk aktivitet.

Skattedirektoratet har besluttet at fritidsordninger som er etablert som et alternativ til skolefritidsordning på barneskole og dermed er av tilsvarende art som SFO rett etter skolen også må anses som pass og stell av barn med rett til fradrag for utgiftene.

Volvat FFO oppfyller alle kjennetegn til fritidsordning
Skatteetaten har utarbeidet en lengre liste med punkter som fritidsordningen bør oppfylle for at foreldrefradrag skal kunne være aktuelt.Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, med offisielt navn Volvat FFO, er et helhetlig skolefritidstilbud og treffer midt i blinken her.

Fotballfritidsordningen er åpen 11 måneder i året og følger undervisningsdagene på Bergen kommunes skolerute. Utover dette tar Fana IL Fotball sikte på å opprettholde et stort aktivitetstilbud på fotballskoler i alle ferier så vel som planleggingsdager. Selv om en god og riktig fotballaktivitet står sentralt skal Volvat FFO også være et sted der barn trives og utvikler seg også utenfor banen. Derfor legges det også vekt på gode vaner for kosthold, hygiene, lekser, respekt og folkeskikk - i tillegg til fysisk aktivitet som er positiv og meningsfull.

Registrering i skattemeldingen
Idrettsklubber og andre foreninger som driver fritidsordning og omfattes av fradragsreglene skal rapportere foreldrenes kostnader til Skatteetaten. Fana IL Fotball tar sikte på å få gjort dette ved slutten av fotballåret 2021 slik at beløpet for foreldrefradrag automatisk vil være forhåndsutfylt i skattemeldingen.

Mer om FFO

Gratis fotballskoler for FFO-spillere

Publisert 4. september 2021

Spillere med hel plass på Volvat FFO får delta kostnadsfritt på alle fotballskoler i regi av Fana IL Fotball.

Storfint besøk på Volvat FFO

Publisert 16. juni 2021

Gamle og nye FFO-spillere bidro til tre overveldende dager på Volvat FFO i forrige uke.

Åpne FFO-dager i neste uke

Publisert 2. juni 2021

Volvat FFO inviterer alle barn i nærområdet til gratis besøksdager tirsdag, torsdag og fredag i neste uke.

Velkommen til Fana IL Fotballs fotballfritidsordning

Publisert 24. mai 2021

Fana IL Fotballs fotballfritidsordning, med offisielt navn Volvat FFO, skal være et sted der barna trives og utvikler seg både på og utenfor banen.

- Hever nivået på fremtidens fotballspillere

Publisert 28. februar 2021

På Volvat FFO har Mathias Tjeldflaat Bjordal og hans kompiser brukt flere timer i uken på sin store lidenskap.

Rekordstor interesse for Volvat FFO

Publisert 19. januar 2021

Aldri før har interessen rundt det glimrende tilbudet på Volvat FFO vært større.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram