Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

Publisert 13. juli 2021 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

For Fana IL Fotballs akademi- og representasjonslag har Veo-kameraet blitt en viktig del av hverdagen.

Helt siden den gode gamle VHS-kassetten har bruk av video blitt brukt i arbeidet med å utvikle fotballspillere. I takt med den teknologiske utviklingen har stadig flere verktøy blitt tilgjengelig for bruk til analyse. Stadig flere klubber og trenere har med rette fått øynene opp for Veo-kamera som har tatt fotballverden med storm.

Fana IL Fotball var en av de første - og kanskje til og med den aller første - klubben i Norge som investerte i utstyr fra Veo.

Et ultimat kamera
For fotballen og flere andre lagidretter er Veo på mange måter det ultimate kamera. Veo-kamera har to 4K-linser som fanger opp 30 bilder i sekunder med en vidvinkel på 180 grader. Dette kombinert med AI-teknologi (Artificial Intelligence) gjør at kamera tar seg av filmingen på egenhand - uten kameramann.

Med andre ord gjør Veo det til en lekende lett oppgave å dokumentere både treninger og kamper. Fana IL Fotball er opptatt av å eliminere tilfeldigheter i spillet og ikke minst i klubbens arbeid med å skape en helhetlig fotballutdanning. Veo-kamera er så enkelt å ta i bruk at det gir trenerne en mulighet til å effektivt filme både treninger og kamper i et hyppig tempo - selv i ekte bergensvær med vind og nedbør i bøtter og spann.

Interaktiv plattform for gjennomgang og analyse
Etter å ha spilt inn en trening eller kamp kobles kamera til internett for å overføre denne til Veo-plattformen hvor en svært intelligent programvare fanger opp alle aksjoner på banen. Veo har forstått at trenervirke i seg selv kan være krevende og sparer dem derfor for dyrebar tid ved å klargjøre videoen for gjennomgang samt opprette generelle høydepunkter som avspark og mål.

Veo-plattformen bidrar til at Fana-spillerne og -trenere kan fange opp detaljer på banen for å videreutvikle ferdigheter og prestasjoner for enkeltspillere eller lag.

Alle involverte får dessuten raskt og enkelt tilgang til den skybaserte løsningen hvor man kan se hele kamper eller kortere sekvenser plukket ut av treneren. For å forsterke læringen kan trenerteamet gjennom Veo-plattformen tagge og kommunisere med enkeltspillere samt gi tilbakemelding i form av former, piler eller linjer - spillerne lærer nemlig på ulike måter gjennom persepsjon.

Mer om Fana-akademiet

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2022/2023

Publisert 29. juni 2022

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 1. juni 2022

Corvus Energy Fana-akademiet ønsker jenter og gutter i 5. til 7. trinn velkommen til mange gode treninger i sommer.

Spennende utviklingsløp for 2008-guttene

Publisert 8. januar 2022

Fjorårets store og gode G13-gruppe har alle muligheter til å ta nye kvantesprang kommende sesong.

Fem seriemesterskap i akademiet

Publisert 26. november 2021

G13-, G14-, G15-, G16- og G19-laget i Corvus Energy Fana-akademiet tok en skikkelig storeslem i serien.

Helgesamlinger med Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 23. september 2021

Corvus Energy Fana-akademiet skal gjennomføre flere helgesamlinger i løpet av året.

Brann venter i august

Publisert 4. juli 2021

Talentene på Corvus Energy Fana-akademiet går rett inn i 1. runde i NM for G19-lag.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram