Treningsvillige talenter

Publisert 17. september 2020 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Treningsvillige talenter

Treningene med Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har vært strålende også etter sommerferien.

Som et viktig supplement til den tradisjonelle lagsaktiviteten skal Corvus Energy Fana-akademiet legge til rette for trenings- og kamparenaer for unge fotballspillere som ønsker å trene mer og utvikle sine ferdigheter. Hver eneste uke samles mange spennende talenter for å få inspirasjon, motivasjon og viktig læring som de kan ta med seg tilbake til eget lag eller egentrening utover den organiserte fotballaktiviteten.

Nøyaktig én måned inn i et nytt skoleår kan det rapporteres om stor optimisme fra treningsfeltet.

Ferdighetsutvikling både offensivt og defensivt
Tre dager i uken har spillerne strømmet til Nesttun Idrettsplass for å sammen ta nye steg i riktig retning. Ukesyklusen og de overordnede faglige fokuspunktene bygger på erfaringene som har blitt gjort de siste årene. Kort oppsummert drilles talentene i viktige én mot én-ferdigheter samt evnen til å ta disse inn i en større spillkontekst.

Som seg hør og bør har nok en årgang blitt inkludert i den populære akademisatsingen. 2010-årgangen, både jenter og gutter, har allerede rukket å imponere med gode grunnleggende basisferdigheter og ikke minst stor sult etter å lære mer. Et stort pluss har også vært at stadig flere fotballjenter har meldt sin ankomst på jentedagen - hver fredag.

Utfordrende kamparena for G11- og G12-spillerne
Akkurat som planlagt har Corvus Energy Fana-akademiet overtatt ansvaret for overbyggingslag som spiller en årsklasse opp i G11- og G12-klassen. Dette har så langt gitt mersmak og som forventet har kampene gitt spillerne opplevelse av både mestring og utfordringer mot bra motstand. Sammen med resten av trenerteamet koordinerer og styrer Stephan Lien og Kenneth Lilleskare disse arenaene med mål om at spillerne skal få utfolde seg på sitt nivå for å oppnå en mest mulig tilpasset fotballutdanning.

Høy trenerkompetanse
Som tidligere legges det opp til høy kvalitet på treningsfeltet og i oppfølgingen av enkeltsspillere. For å kunne optimalisere utviklingen for den enkelte spiller skal trenerne på Corvus Energy Fana-akademiet være fremoverlent, faglig dyktig og interessert i spillerutvikling.

Siden etableringen i 2015 har listen lagt skyhøyt for for hvilke trenere som skal være knyttet opp mot treningene etter skoletid. Med stor fotballkompetanse og erfaring har Markus Jonsson, Rune Vindheim, Alexander Stockinger, Christian Heimark, Remi Natvik og Patrik Hansson vært blant trenerkapasiteten som har satt sitt fotavtrykk på utviklingen av motiverte og treningsvillige spillere.

Årets trenerteam lukter det også svidd av. Andrew Harrison, Stephan Lien, Oddmar Aasheim, Alexander Sandtorv Fredriksen og Trym Elling Sørum planlegger, gjennomfører og evaluerer treningene for å gi spillerne mest mulig læring og utvikling.

Mer om Fana-akademiet

Helgesamlinger med Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 23. september 2021

Corvus Energy Fana-akademiet skal gjennomføre flere helgesamlinger i løpet av året.

Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

Publisert 13. juli 2021

For Fana IL Fotballs akademi- og representasjonslag har Veo-kameraet blitt en viktig del av hverdagen.

Brann venter i august

Publisert 4. juli 2021

Talentene på Corvus Energy Fana-akademiet går rett inn i 1. runde i NM for G19-lag.

To nye Fana-trenere med UEFA B-lisens

Publisert 1. juli 2021

Eivind Iversen og Andrew Harrison har fått det synlige beviset på bestått UEFA B-lisensutdanning.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2021/2022

Publisert 24. juni 2021

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Mandag starter proffuken

Publisert 20. juni 2021

Neste uke går enda en populær proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet av stabelen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram