Første helgesamling gav mersmak

Publisert 12. april 2021 | Fotballutdanning | Fana-akademiet | Første helgesamling gav mersmak

Tidenes aller første helgesamling med Corvus Energy Fana-akademiet ble gjennomført til terningkast seks.

Spillerutviklingstilbudet i regi av Corvus Energy Fana-akademiet er i stadig utvikling. Siste skudd på stammen er såkalte helgesamlinger som vil bli gjennomført flere utvalgte lørdager og søndager i løpet av året. Alt for at unge motiverte fotballspillere som ønsker å trene mer og utvikle sine ferdigheter skal få ta del av flere treninger med godt faglig påfyll.

Helgesamlinger med Corvus Energy Fana-akademiet

Tre kohorter
Den aller første helgesamlingen gikk av stabelen i helgen som var under strenge og helt spesielle omstendigheter førsteomgang. Kort oppsummert ble det et koronavennlig tiltak kun forbeholdt spillere som allerede er en del av troppene på Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid. Dette påvirket imidlertidig ikke det faktum at talentene fikk være en del av et intensivt program over to dager hvor treninger og teoriøkter stod i høysete.

Først når koronasituasjonen tillater det vil det være aktuelt å invitere talenter utenfor disse troppene.

Kruttsterkt trenerteam
Som alltid ble det lagt opp til høy kvalitet på treningsfeltet og i oppfølgingen av enkeltsspillere. Da var det på sin plass at Corvus Energy Fana-akademiet stilte med et trenerteam det luktet svidd av - dette alderssegmentet tatt i betraktning. Marije Brummel, Andrew Harrison, Stephan Lien, Alexander Sandtorv Fredriksen og Mads Vik Tvedte overlot ingenting til tilfeldighetene.

Individuelt fokus
De ambisiøse treningsplanene kunne fort fått et skudd for baugen da Bergen og omegn våknet til fotballbaner fulle av snø. Heldigvis var både gode snøskuffer og viljen til å rydde snø fra tidligere i vinter fortsatt i takt. Dette reddet begge øktene på lørdagen og der andre baner i nærområdet var folketomme strømmet mange Fana-spillere til Nesttun Idrettsplass for å utvikle sine ferdigheter med gode venner.

En kort og informativ velkomsttale av sportslig leder ble avløst av helgens første økt. Denne ble innledet med koordinasjonstrening. Det er et faktum at det å beherske kroppen i ulike bevegelsesmønster gir en god grund for langsiktig utvikling i fotball. Deretter dreide fokuset over på utviklingen av individuelle ferdigheter som drive, vende, skyte, utfordre, finte og drible.

Teoriøkt
Mellom øktene ble overordnede fokuspunkter for Fana IL Fotballs spillestil og identitet presentert. Disse skal så fort anledningen byr seg rulles ut og forankres på alle nivåer uavhengig av spillform. Nysgjerrige talenter slukte prinsippene for å score mål og vinne ball rått - noe som etterhvert skulle vise seg å gi positiv endring i fotballaktiviteten.

Spill og motspill
Resten av helgen ble spillerne til dels indoktrinert i det som skal kjennetegne spillerne i den rød- og hvitstripete Fana-drakten. Lørdagens andre økt bar preg av svært høyt tempo med veldig aktive veiledere og mange spillere som ønsket å vise seg frem fra sin beste side. Søndag handlet alt om forbedelser til internkamp og ikke minst gjennomføring av denne.

Til sammen var kohortene samlet i tolv timer og mesteparten av dem i oppsiktsvekkende god fotballaktivitet på kunstgresset. Dette ble krydret med servering av varm lunsj mellom slagene. Spillerne på Corvus Energy Fana-akademiet stod løpet ut på en imponerende måte og kunne fortjent gå hjem med et smil om munnen. Alt i alt var helgesamlingen en vanvittig stor opptur for alle involverte etter en til dels tøff sesongoppkjøring.

Mer om Fana-akademiet

Helgesamlinger med Corvus Energy Fana-akademiet

Publisert 23. september 2021

Corvus Energy Fana-akademiet skal gjennomføre flere helgesamlinger i løpet av året.

Veo-kamera viktig for spillerutviklingsarbeidet

Publisert 13. juli 2021

For Fana IL Fotballs akademi- og representasjonslag har Veo-kameraet blitt en viktig del av hverdagen.

Brann venter i august

Publisert 4. juli 2021

Talentene på Corvus Energy Fana-akademiet går rett inn i 1. runde i NM for G19-lag.

To nye Fana-trenere med UEFA B-lisens

Publisert 1. juli 2021

Eivind Iversen og Andrew Harrison har fått det synlige beviset på bestått UEFA B-lisensutdanning.

Corvus Energy Fana-akademiet klar for skoleåret 2021/2022

Publisert 24. juni 2021

Corvus Energy Fana-akademiet etter skoletid har åpnet påmeldingen for kommende skoleår.

Mandag starter proffuken

Publisert 20. juni 2021

Neste uke går enda en populær proffuke med Corvus Energy Fana-akademiet av stabelen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram